Križovatka Kazanská = Dvojkrížna

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Jana 07. augusta 2017

Dobrý deň,
prosím vás, nedalo by sa porozmýšľať nad zlepšením križovatky Kazanská - Dvojkrížna?
Ak prichádzam z Kazanskej a chem odbočiť do ľava smerom na Vrakuňu, je veľmi zlá viditeľnosť do prava. V ceste zavadzia akýsi starý múrik. Neviem, aká je jeho funkcia. Je potrebný? Dalo by sa sem možno umiestniť zrkadlo? Nedávno si autobus vyšiel dopredu, aby videl a zrazil sa s ním automobil, prichádzajúci od Vrakune.
Na druhej strane, niekoľokrát som videla, ako auto, prichádzajúce z Biskupíc po Dvojkrížnej chcelo odbočiť do ľava na Kazanskú, ale netrafilo správnu cestu. Skončilo v protismere. Viem, že je tam dopravné značenie, ale asi nie dostatočné.

08. august 2017

Peter

Preboha to ste cim fotila pani Jana?:-)
30. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prvom rade sa chceme ospravedlniť, že sme na podnet v minulosti nereagovali. Minulý a hlavne tento rok sme intenzívne pracovali na zlepšení našej komunikácie aj na tomto portáli. Negatívne skúsenosti by sa tak mali opakovať čoraz zriedkavejšie.
Predmetná stavba, ktorá bráni v ideálnom rozhľade do križovatky je armatúrová šachta na vodovodoch D 800/600 mm.
Z tohto dôvodu je v križovatke na vedľajšej ceste - Dvojkrížnej ulici - umiestnená dopravná značka č. 202 - Stoj, daj prednosť v jazde! Značka ukladá vodičovi povinnosť zastaviť vozidlo a dať prednosť v jazde. Vodič je povinný zastaviť vozidlo na značke STOP čiara alebo na takom mieste, odkiaľ má náležitý rozhľad na križovatku. Umiestnenie dopravného zrkadla do tejto križovatky nie je potrebné, pretože vodič má po zastavení vozidla dostatočný rozhľad do križovatky.
Aj napriek tomu, že dopravné značenie zabezpečuje dostatočnú bezpečnosť, prehodnotíme dopravné značenie v križovatke a upravíme tak, aby sa v čo najväčšej miere zamedzilo chybám vodičov z nepozornosti.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania