Odrezanie obyvateľov Nobelovej v smere na Račiansku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Nacbo Ynmynona 09. augusta 2017

Ako mohol niekto schváliť uzáveru jediného fungujúceho pešieho spojenia medzi už aj tak dosť izolovanou Nobelovou a Račianskou? Bez vytvorenia dočasnej alternatívy ste tým odrezali obyvateľov tohoto sídliska a skomplikovali im život. Obchádzka cez Pluhovú je o 3-4 km dlhšia. Nie každý má auto a touto trasou chodievajú mnohí ľudia napríklad na vlak, do práce, do obchodu...
Žiadam o okamžité umožnenie prechodu medzi Nobelovou a Račianskou a o zrušenie značky, ktorá zakazuje chodcom prejsť.
Na posledných dvoch foto sú uzavreté nadchody a teraz bola zrušená aj táto tretia a posledná spojnica smerom na Račiansku. Dá sa pochopiť, že niektoré práce si vyžadujú úplnú uzáveru na krátky nevyhnutný čas, ale nedá sa to pochopiť ani ospravedlniť ak ide o jedinú spojnicu v tomto smere pre chodcov.

10. august 2017

Janči Bakoš

Som zvedavý, ako sa toto vyvinie. Predpokladám, že uzávera skončí prv, než sa kompetentní vyjadria, ale tlačil by som na to, aby sa minimálne zistilo, kto je zodpovedný.
12. august 2017

Matej Šebej

Dobry den. Momentalne prebieha oprava zeleznicneho priecestia na Nobelovej. Zaroven sa opravuje zeleznicny nadchod na Podnikovej a tiez vedlajsi nadchod pri Palme je uzavrety.
Kade maju ludia chodit (peso, od elektriciek)? Ak teda opomeniem pololegalny prechod cez opravovane priecestie na Nobelovej, priamo pomedzi robotnikov a stroje? Aj to len na vlastne riziko. Ako tadial prejdu s kocikom, alebo na voziku, to uz si radsej ani nechcem predstavit. Nemohlo sa to robit postupne tak, aby aspon jeden prechod ostal nezablokovany?
16. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia investícií a verejného obstarávania uzavretie železničného priecestia v predmetnej lokalite je plne v kompetencii ŽSR, ktoré informovalo o dobe trvania uzávery do 19.8.2017.

Čo sa týka nadchodov tak bohužiaľ akékoľvek práce v blízkosti železničných koľají sú možné len so súhlasom ŽSR a súčasne musia byť koordinované s možnými uzáverami na ich tratiach. V takomto režime je v súčasnosti realizovaná sanácia a oprava nadchodu pre peších pri ŽST Bratislava – Predmestie, kde by mali byť práce ukončené do konca letných prázdnin.

Ďalši nadchod pre peších pri Palme je uzavretý z bezpečnostných dôvodov, nakoľko ide o havarijný stav viac ako storočnej stavby. V súčasnosti prebieha príprava projektovej dokumentácie rekonštrukcie tohto nadchodu. Následným krokom bude výber zhotoviteľa rekonštrukcie a v prípade pridelenia financií z rozpočtu MČ BANM na tento projekt budú následne zahájené práce, ktoré budú musieť byt opäť koordinované s uzáverami železničnej trate v tejto lokalite.



Jana Plevová
16. august 2017

Nacbo Ynmynona

Ďakujem za objasnenie aktuálneho stavu, ale neodpovedali ste na podnet:
Ako mohol niekto schváliť uzáveru jediného fungujúceho pešieho spojenia medzi už aj tak dosť izolovanou Nobelovou a Račianskou? Bez vytvorenia dočasnej alternatívy...

Prečo takáto situácia vôbec nastala?
Kde je alternatívne prepojenie pre peších?
Kto schválil túto uzáveru?
Nemohol v tejto veci zasiahnuť starosta a vybaviť postupné uzávery peších trás a nie všetkých naraz?
13. september 2017

Mária

starosta určite mohol, lebo on je stavebný úrad, ale nemal správnu motiváciu
05. máj 2018

Nacbo Ynmynona

Žiadam samosprávu o reakciu, aby sa v budúcnosti dalo takýmto situáciam predísť:
Ako mohol niekto schváliť uzáveru jediného fungujúceho pešieho spojenia medzi už aj tak dosť izolovanou Nobelovou a Račianskou, bez vytvorenia dočasnej alternatívy?
Prečo takáto situácia vôbec nastala?
Kde bolo alternatívne prepojenie pre peších?
Kto schválil túto uzáveru?
Nemohol v tejto veci zasiahnuť starosta Kusý a vybaviť postupné uzávery peších trás a nie všetkých naraz?
07. máj 2018

Janči Bakoš

Skúsil by som skôr infožiadosť cez Chcemvedieť.sk Tu môžu hrať mŕtveho chrobáka bez následkov.
07. máj 2018

Nacbo Ynmynona

Odkaz pre starostu je dobrý v tom, že tu tie mŕtve chrobáky všetci vidia. Aj blížiace sa voľby by ich mohli motivovať.
25. február 2019

Martin Uváček

Tento podnet už dávno nie je aktuálny. Priecestie je už mesiace opäť v prevádzke aj prechod peších. Potrebné uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania