Herbicídy pre všetkých

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 09. augusta 2017

Dnes, 8.8.2017 o 9:53 hod., som videl pracovníka na križovatke Miletičova/Záhradnícka ako strieka herbicídy k obrubníkom. A tomuto "pirátovi" ovzdušia vôbec nevadilo, že okolo chodia ľudia a vodiči s otvorenými oknami! To, že ani nemal respirátor, tak to ma už vôbec neprekvapilo.
P.S. Pred dvomi týždňami som videl čatu ako strieka herbicídy v okolí estakády Bajkalská/Ružinovská! A brutálne! Oblaky jedovatého postreku bolo vidieť na 50 metrov!
Chcem, chceme dôrazne požiadať magistrát a všetky mestské časti, aby svoje firmy, čo majú na starosť údržbu ciest a chodníkov, upozornili na ich trestnú činnosť!

10. august 2017

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň,
aj keď ide o podnet, ktorý je v kompetencii magistrátu, mestská časť uvádza svoje stanovisko:

Podľa vyjadrenia spoločnosti Ružinovský podnik verejno-prospešných služieb, ktorý zabezpečuje pre mestskú časť tieto práce po upozornení na nežiaduce účinky s okamžitou platnosťou bolo zakázané používať chemické postreky obsahujúce látku Glyfosát na verejných priestranstvách v parkoch, detských ihriskách a obdobných priestranstvách, kde je voľný pohyb ľudí a psov. V parkoch sa bude vykonávať škarpírovanie ručne.



kancelária starostu
10. august 2017

Anonymný užívateľ

Anonymná "kancelária starostu", cesty Miletičova a Trenčianska sú predsa vo vašej správe. Či?
10. august 2017

Anonymný užívateľ

kancelária starostu/magistrát, obratom ste mali smernicou zakázať používanie herbicídov aj ostatných mestských častiach v Bratislave!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania