Nestabilný oporný múr na Ul. Ľ. Fullu 23-27

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Michal K. 08. augusta 2017

Oporny mur pod domami na Ulici Ludovita Fullu 23-27 je popraskany a casti su naklonene. Mal by ho posudit statik a pripadne by sa mal mur spevnit skor, ako sa zruti a niekoho privali.

09. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vyzvali sme správcu Hlavné mesto SR Bratislavy, ktorá je zastúpená Generálnym investorom Bratislavy (GIB) ako investorskou a inžinierskou organizáciou Hlavného mesta SR Bratislavy o zabezpečenie nápravy.

S pozdravom

Bc. Michal Klaučo
oddelenie dopravy a životného prostredia

Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk
01. jún 2018

martin

Pán Klaučo,

akú máte informáciu z Hlavného mesta SR Bratislavy po 10 mesiacoch od Vašej výzvy?

Ďakujem za odpoveď.

Martin
21. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený kompetentným na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
02. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. január 2019

Branislav Šuplata

Neskoro, už spadol
14. január 2019

Michal K.

Mur sa zrutil vcera vecer. Zhruba v rovnakom case spadol aj mur v Novom Meste. Nastastie sa nikomu nic nestalo, no zvysok moze spadnut zajtra. Pripadne niekde inde. Snad sa uz konecne niekto rozhybe.
14. január 2019

Michal K.

.pohlad z ineho uhla
14. január 2019

Anna Markova

Ja by som bola zvedava na reakciu magistratu teraz... Dufam ze tam niekoho dobre hanba plieska
15. január 2019

AdPo

Myslím si, že toto je jasný dôkaz toho, že terajšie vedenie Karlovej vsi už dávno nemalo sedieť na svojich stoličkách. Výhovorky na magistrát im nepomôžu a je jasné že terajšia pani starostka už na dlhých dieloch môže chodiť iba po kanáloch... Najviac ľúto mi je tých stromov, čo skončili pod tým múrom. Na jeseň sa uložili spať a na jar sa už nezobudia....Rovnako ako MiU Karlova ves...
15. január 2019

Michal K.

Podobnych opornych murov je na Dlhych DIeloch vela. Mali by sa vsetky preverit, ale okamzite. Nie stylom, aky nam tu predvadzali kompetentni niekolko rokov. Nabuduce moze zavalit cloveka, nie iba strom.
15. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v danej veci si dovoľujeme uviesť, že nás vzniknutá situácia úprimne mrzí, a taktiež Vás informovať, že Magistrát hlavného mesta SR Bratislava sa danou záležitosťou intenzívne zaoberá. Magistrát zabezpečí jadrové vrty na odľahčenie tlaku múru, ako aj sanáciu tohto múra. Zároveň budeme múr monitorovať, aby nedošlo k zrúteniu jeho ďalších častí.

Ďakujeme za spoluprácu a trpezlivosť
Ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. január 2019

Anna Markova

je pekne ze ste sa situaciou konecne zacali zaoberat, mozete nam prosim vysvetlit co ste robili doteraz? ake konkretne kroky boli za uplynule roky podniknute? pretoze okrem podakovania za podnet a trpezlivost sme sa nedockali nicoho ... dakujem
18. január 2019

martin

Vážené Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava,

ak by úprimnosť vedela chodiť, myslím, že by ste s tou Vašou prešli takú vzdialenosť, akú prejde poldruha ročné dieťa.

Martin
24. marec 2019

Michal K.

kedy sa bude nieco diat a co? dva mesiace je mur spadnuty, oploteny, nic sa nedeje a ludi to velmi obmedzuje. mozete uviest, ake su dalsie kroky a terminy?
26. marec 2019

Michal K.

aspon tie stromy by sa mohli vyriesit, zle sa na to pozera
27. marec 2019

Anna Markova

Dobry den, pripajam sa k otazke, momentalny stav zostavajucej casti muru priamo oproti vchodu do bytovky na foto, situacia sa zhorsuje aj napriek vrtom, ktore boli realizovane niekolko tyzdnov dozadu. Prisluchajuci chodnik sa tiez viditelne rozpraskava...
01. apríl 2019

Anna Markova

asi idealne len vsetko oplotit a vsade zakazat parkovat - nie ze by aj bez zakazu bolo kde a cakat kym sa ludia naucia lietat. mimochodom schody pri ZS, ktore sluzili ako 1 z 2 moznych pristupov k bytovke pocas zimy (samozrejme neudrziavane) su tiez v skvostnom stave...
28. apríl 2019

Jakub

Dobrý deň, kedy sa už konečne plánuje oprava (sanácia) alebo aspoň odstranenie spadnutých stromov?
25. máj 2019

Michal K.

aky vyznam ma plot? uz ho ludia rozoberaju a auta parkuju za nim.
27. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
24. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe zisteného skutkového stavu z opakovaných obhliadok a po následnej konzultácii so statikom bolo pracovníkmi GIB navrhnuté predbežné technické riešenie sanácie oporného múru, na základe ktorého boli spracované podklady pre výber zhotoviteľa PD.

V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa projektovej dokumentácie s podrobnosťou realizačného projektu na zabezpečenie sanačných prác. Následne, po dodaní projektovej dokumentácie a kompletizácii vyjadrení dotknutých orgánov a organizácii, požiada investor stavebný úrad o vydanie stavebného povolenie na predmetné práce. Po vydaní stavebného povolenia investor stavby vyhlási verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa stavby. Po podpísaní zmluvy so zhotoviteľom stavby bude odovzdané stavenisko a stavba bude zahájená.

Generálny investor Bratislavy je verejnoprávna inštitúcia, ktorá pri nakladaní s verejnými finančnými prostriedkami musí dodržiavať Zákon o verejnom obstarávaní a zákon 50/1976 Zb. (Stavebný zákon) so všetkými náležitosťami a lehotami.

Predpokladaný termín zahájenia stavebných prác je záver roku 2019.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. jún 2019

Michal K.

cez zimu? ak to cele zatial nespadne...
26. jún 2019

Anna Markova

Dobry den, rada by som sa opytala ci v podobnych situaciach nahodou neexistuje vynimka - napr. v pripade odstranenia havarijnej situacie, ktora moze sposobit ohrozenie zivota ludi? Vzhladom na to, ze tento mur sa riesi roky, a je maly zazrak, ze v januari sa nikomu nic nestalo, je zarazajuce, ze neexistuje rychlejsi sposob napravy...
19. február 2020

Michal K.

po dvoch rokoch sa zacala oprava mura. bude sa riesit iba spadnuta cast? mur je nakloneny a popraskany po celej dlzke. alebo budeme znova cakat, az to spadne? a potom dalsie roky cakat na riesenie? nabuduce to uz nemusi tak dobre dopadnut, ako minule.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania