Aktualizovať podnet
Kemping na nábreží?

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Kemping na nábreží?

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 10. augusta 2017 Odoslané z mobilnej aplikácie

Okrem velkeho nelegalneho parkoviska mame este aj kemping na nabrezi

10. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Na Tyršovom nábreží neplatia žiadne obmedzenia kategórie vozidiel, ktoré tu parkujú. Nenachádzajú sa tu žiadne dopravné značky, ktoré by zakazovali vjazd určitých kategórií motorových vozidiel na tieto plochy. Hliadka mestskej polície bola na mieste preveriť, či majitelia karavanov neporušujú platné VZN napríklad o čistote a poriadku, no žiadne protiprávne konanie nezistili.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
10. august 2017

Anonymný užívateľ

To nemyslite VAZNE?
Tak po prve su to vase pozemky!!! A majitel pozemkov by sa mal o ne starat. Vy si myslite, toto mega parkovisko na nabrezi Hlavneho mesta je akoze OK? Velmi esteticky prvok, to vam gratulujem iba potvrdzuje vasu kompetentnost celeho Magoriatu na cele s Ivonom!
Po druhe tak nech hliadka otvori oci lebo parkuju na ZELENI!
10. august 2017

Anonymný užívateľ

Ked tam chyba znacka zakaz vjazdu tak ju tam osadte!
10. august 2017

El Padre

som zvedavy kde chodia karavanisti "na potrebu"...
10. august 2017

cestár

Nemožem nič iné len súhlasiť s prvou reakciou Anonymného užívateľa len by ma ako danového poplatníka zaujimalo, koľko nás toto oddlenie komunikácie a marketingu stojí z našich daní, ono by sa patrilo pozrieť aj na platyostatných pacovníkov magistrátu, vrátane p. riaditeľa,ktorý zodpovedá za činnosť magistrátu, poslanci už úspešne vyriešili p. primátora znížením platu o 1200,0 €
11. august 2017

Anonymný užívateľ

Veď parkujú na tráve a nespevnenej ploche!
12. august 2017

zita

Dna 12 augusta som tych karavanov napocitala 30!! Parkuju na trave a nicia tym ako taku zelen, ktora tam momentalne je. Drahi kompetentni na Magistrate, stale sa Vam to zda korektne? Prosim pana primatora, nech sa tam ide na to pozriet.
14. august 2017

Nacbo Tysi Pacient

Uz sa tomu zacali venovat aj media http://www.topky.sk/cl/10/1648637/
Takze to neostane bez nejakej reakcie. Hotely oproti nemaju z toho radost ;)
Mesto prichazda o poplatok za ubytovanie a statistiku turistov.
15. august 2017

Anonymný užívateľ

Keby magistrát nevedel, tak tu je výpis z registra:
Parcela registra C, 5190 k.ú. Petržalka (804959), obec Bratislava-Petržalka, LV 1748, 1. Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava, Primaciálne námestie 1, Bratislava, PSČ 814 99, SR - Podiel: 1/1. 5191/3 k.ú. Petržalka (804959), obec Bratislava-Petržalka, LV 1748, 1. Hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava, Primaciálne námestie 1, Bratislava, PSČ 814 99, SR - Podiel: 1/1
15. august 2017

milos

Parkujuce karavany pri Dunaji

Uz dlhsiu dobu vidim ako na ploche kde bol kedysi Lunapark parkuju karavany z celej Europy. Ako je toto vobec mozne ze v centre mesta je takyto nelegalny camping?Kto toto riesi napr kto zbiera po nich odpad, ako riesia svoje hygienicke potreby...atd?
Ano mozno ze je to dobre mat takyto camp na volnej nevyuzivanej ploche, ktora zatial nie je developerom zastavana, ale potom nech je to vyznacene dopravnou znackou Camping a nech je to camp so vsetkym co k tomu patri!Takto ked je to nelegalne odporucam aby tam boli policajti a vyberali pokuty inak to nepojde bude tam bordel a samosprava bude mat s tym len problemy...
15. august 2017

Anonymný užívateľ

Je naozaj zarážajúce, že tieto stovky vozidiel parkujú na nespevnenom povrchu a pri vodnom toku!!!
15. august 2017

cestár

Dobrí deň. Aby som sa mohol vyjadriť, bol som sa tam osobne pozrieť - hotová katastrofa. V každom 2 - 3 karavane okrem tuistov bol aj psík. Verím, že pán primátor vytvorí skupinku, ktorá preverí stav, oddlelenie komunikácie a marketingu magistátu poďakuje za podnet a pán pimáto podnet zapracuje do parkovacej politiky. Verím, že to aj patričné spoplatní, tak vlasných občanov. Verím, že tam bude príplatok aj za exkluzivitu polohy a taktiež zvýšená daň za pobyt ako je u občanov, ktorí pracujú na rozvoji hlavného mesta.. Len musíte vydržať, lebo pán primátor má teraz iné starorosti s kvalitou rekonštrukčných prác mostovky SNP.
13. september 2017

Lila

Pridávam sa, tiež som zostala v šoku z nového kempingu v meste! Kto ich tam vôbec navigoval??? To nebude náhoda, že toľké karavany v rovnakom období našli náhodou voľný parking v meste! Niekto to musel spropagovať! A aká náhodička, že to bolo v čase konania Dúhového prajdu! Inde vo svete takéto niečo nemá obdoby len tu si nechávame srať na hlavy! Rovnako to platí aj pre nové odstavisko turistických autobusov oproti hotelu Danube, kde zahraniční šoféri sa neštítia vysypať odpadkové koše rovno na zem! V médiách bol pohoršujúci sa článok ako Bratislava víta turistov odpadkami, ale tie odpadky tam nenahádzali obyvatelia mesta! Každý kto nie je slepý videl, že odpadky boli rovnaké, najmä papierové a plastové poháre od nápojov, čiže odpad organizovanej skupiny!!! To dokedy bude trvať tento stav? Kde inde vo svete si môžu turisti takto dovolovať?
05. jún 2018

Nivy

To sa tu ale zbehlo kopu rozhorčených ľudkov. Vraj - "parkovanie na zeleni", "príplatok za exkluzívnu polohu", "parkovanie pri vodnom toku" - a čo je na tom zvláštne?
Vy ste niekedy vytiahli päty z Bratislavy, aby ste sa pozreli, ako je to inde vo svete? Ako príklad dám nemecký Dusseldorf: mesto podobne veľké, ako Bratislava, a takisto ním preteká rieka (Rýn). A predstavte si, takisto pri vode parkujú obytné auta, takisto bezplatne - a mesto to dokonca samo propaguje a podporuje.
Čo by ste chceli na tom pozemku? Je to v záplavovom území, stavať sa tam nedá a nesmie (chvalabohu). Lunapark, ktorý tam bol, dávno doslúžil - lebo ho každý rok zaliala voda. Píšete o zeleni, ale ešte pred 3 rokmi na tej "zeleni" parkovali buldozéry a náklaďáky, keď sa staval Starý most.
09. august 2018

Zuzana

Kemping na Tyrsovom

Na Tyrsovom nabrezi dlhodobo kempuju zahranicni turisti v karavanoch, naposledy som tam videla aj skupinu malych deti s veducimi zrejme nejakeho vyletu, ktori si balili stany, spacaky a pod a vecerali gulas predpokladam, ze tam stanovali. Okrem toho tam pri karavanoch maju vylozene sedenie a chodia sa ochladzovat do Dunaja, premavaju sa po nabrezi v slipovych plavkach.. Uz aspon dva roky sa to deje, naozaj sa s tym nic neda robit?
09. august 2018

Nivy

a prečo by sa s tým malo niečo robiť?
Čo tam vlastne chcete? Burinu? Feťákov? Ďaľšieho zabitého Daniela Tupého?
Závidíte tým karavanistom, že si užívajú život, kým vy sedíte doma alebo v práci? Alebo im závidíte, že majú obytné autá, a vy nie? Alebo čo vám vlastne vadí?

Pozemok je v záplavovom území Dunaja. Nedá sa na ňom stavať - inak by ho už dávno developeri ukradli, bol by ohradený, a vy by ste ho videli len spoza plota. Vždy, keď sa zdvihne hladina Dunaja nad normál, je Tyršovo nábrežie jedno z prvých miest, kde sa Dunaj vyleje. Preto ani nejaké parkové úpravy, kvetinky a podobne nemajú na tom mieste zmysel - prvá záplavová vlna to aj tak všetko spláchne a zoberie so sebou.
Boli ste niekedy v Drážďanoch, alebo v Mníchove, alebo v Prahe, alebo Berlíne, Dusseldorfe atď. ? Takisto sa tam dá stáť prakticky v centre a na nábreží rieky. Presne tak to funguje.
09. august 2018

Anonymný užívateľ

Uz aby ta privalova vlna prisla a zmiatla tie auta.
10. august 2018

Nivy

a ďaľší závidiaci anonym.
Záplavová vlna? O tej sa vie dva dni vopred.. hlási to Passau, Linz, Viedeň.
Pred záplavovou vlnou je nábrežie uzavreté, a hore sa skladajú protipovod%nové steny. A keďže autá majú kolesá a motor (aj tie obytné, aj obyčajné osobné), tak sa odtiaľ presunú s predstihom.
10. august 2018

Nivy

Je vám ľúto za týmto?
10. august 2018

Anonymný užívateľ

Musi to byt strasne zit v takom obmedzenom svete ako mas ty.

Len pre tvoju info, je uplne bezne ze v zaplavovych uzemiach su parky. A predstav si mame ich aj v Bratislave! Taka Eurovea ma park v zaplavovom uzemi, Park na Tyrsovom nabrezi detto v zaplavovom uzemi. Ale ano tebe vyhovuje prasne parkovisko s peknym vyhladom a jednoduchym spojenim do centra.

Nie, nie ja nezavidim, to len ty mas obmedzene videnie ako vyuzit efektivne verejny priestor. A ked sa tu niekto ohana s turistami, tak ver tomu ze bolo by viac tych ktori by ocenili ze mozu prejst po krasnej promenade od mosta SNP po nabrezi v Petrzalke a Starym mostom sa vratit, dnes to mozu urobit tiez ale za Magio plazov ich caka kulturny sok. Zatial co 30 karavanistov si pochvaluje krasny vyhlad, blizsko do centra. Tak stovky turistov neveriacky pozeraju ako je toto mozne v strede mesta, na najexponovanejsom mieste pri Dunaji.

PS: ked si da niekto nick 500bytov alebo Nivy pritom je to ten isty clovek, tak to uz nie je anonym? :D
11. august 2018

Nivy

nick som si zmenil, ale nie kvoli tejto diskusii - ale preto, ze Nivy su velke, 500bytov je nazov presne ohraniceneho uzemia, kde aj byvam.
nick "anonymny uzivatel" je absolutne nic nehovoriaci.

ked sa bavime o turistoch, nevidim dovod, ktory by branil turistom prechadzat sa po promenade https://www.odkazprestarostu.sk/image/w528/public/alerts/55594/images/5b6b2a4a98c64.jpg - alebo ty ano?
Co sa tyka turistov - ludia, ktori prisli tymi obytnymi autami, su tiez turisti. Tiez nakupuju v obchodoch, tankuju, platia dialnicne znamky, a ver tomu, ze si s radostou daju kavu alebo obed hoci v Cafe Propeller nedaleko Reduty, s vyhladom na Dunaj a svoje auto na opacnom brehu. Oni do kempu nepojdu - urcite nie do toho zdevastovaneho na Zlatych Pieskoch, ktory mali hygienici uz davno zatvorit.
Bratislava je hlavne mesto - resp. relativne velke mesto - a kazde velke mesto v zapadnej EU prevadzkuje (a z rozpoctu dotuje) tzv. stellplatz - teda parkovisko pre karavany. Mnohe z nich su zadarmo, niektore su za 5, ine za 7, max za 10 eur na noc. Na tych drahych su ale vybudovane aj elektricke pripojky ku kazdemu miestu, su tam toalety, casto aj sprchy.
O pozemok pod starym mostom sa developeri snazia roky - a co z neho spravia? Dalsiu privatnu zonu, kde sa nebude dat ani prejst? Ony tie developerske recicky su vzdy len medove motuzy, vid. napr. https://www.novelido.sk/ - a potom je realita uplne ina.
Mne maximalne vyhovuje, ze pozemok pod starym mostom nie je zastavany, a dufam, ze ani nikdy nebude.
11. august 2018

Nivy

konkretne k tomu projektu "Nove Lido" - vyzera to ako aktivita nejakeho skraslovacieho spolku, priam obcianska iniciativa - ved kto by nechcel krajsiu Bratislavu, no nie?
Staci si ale precitat toto:

"Kto sme
Iniciatívu a odbornú diskusiu o tomto verejnom priestore spúšťajú architekti a urbanisti z viacerých ateliérov (Marko&Placemakers, Compass architekti, Jakub Cigler Architekti) a dvojica developerov, ktorí v lokalite vlastnia pozemky (JTRE, HB Reavis).
O tomto priestore už niekoľko mesiacov diskutujeme s mestom, a teraz by sme do diskusie radi zapojili aj širšiu verejnosť."

A to mi staci. JTRE, HB Reavis - snad je toho malo, co uz v BA napachali?
12. august 2018

500bytov

Zuzana: "Okrem toho tam pri karavanoch maju vylozene sedenie a chodia sa ochladzovat do Dunaja, premavaju sa po nabrezi v slipovych plavkach.."

a takto si to predstavuje J&T Reality - (samozrejme hned za tym vysoke budovy - napocital som 26 poschodi) - ten piesok sice odnesie Dunaj hned pri najblizsom zvyseni hladiny, ale hlavne ze tie veziaky im zostanu..
20. august 2019

Juraj

Tyršove nábrežie-parkovanie-problémové

Na Tyršovom nábreží parkovanie resp.kempovanie cudzích karavanov. Nábrežie pri Starom moste je v dezolatnom stave a mesto aj mestská časť sa tvári, že nič nevidí. To mňa ako občana veľmi hnevá.
21. august 2019

Nivy

A čo konkrétne ťa na tom hnevá?
21. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

opätovne sa vraciame k starším nevyriešeným podnetom. Správu o situácii na Tyršovom nábreží sme sprostredkovali príslušnému oddeleniu s prosbou o stanovisko a návrh jej riešenia. Budeme vás informovať.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
21. august 2019

Nivy

Riešenie je veľmi jednoduché. Na parkovisku rozmiestniť smetné koše, a sem-tam aby sa tam prešla hliadka mestskej polície (aj v noci) - odohnať zlodejov, a stíšiť hlučných. Nič viacej netreba.
Ak chce mesto zarobiť, tak prípadne umiestniť a prevádzkovať niekoľko predajných automatov - káva, ľahké občerstvenie, suveníry - a jeden automat na predaj pitnej vody.
03. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Magistrát hlavného mesta SR Bratislava si uvedomuje naliehavosť riešenia situácie. V danom území sa pripravuje celková revitalizácia priestoru. Priestor na Tyršovom nábreží nie je parkovisko. Len sa ako odstavná plocha využíva a dlhodobo je to tolerované. Tento priestor je veľmi hodnotný a je to pozemok, ktorý perspektívne aj vzhľadom na to, ako je situovaný, nemá slúžiť ako parkovisko. Je to skôr plocha pre rekreáciu, šport, mestské akcie a podobne. Máme v pláne zrevitalizovať Tyršovo nábrežie vrátane Sadu Janka Kráľa, ako aj "divoké" parkovisko pod Starým mostom. Hlavné mesto má záujem o zjednotenie správy pozemkov do logických celkov, ktoré budú mať jedného správcu. Sad Janka Kráľa považujeme za mimoriadne významnú plochu zeleného mesta, ktorá si vyžaduje zvýšenú pozornosť a preto pripravujeme projekt revitalizácie. Ten bude musieť začať predovšetkým riešením drevín, ktoré sú už dnes vo veľmi zlom stave a následnou náhradnou výsadbou drevín. Celková revitalizácia má pozostávať aj z obnovy mobiliáru parku, ktorý je už dnes tiež vo veľmi zlom stave. Technicky je súčasťou parku aj plocha na nábreží, ktorú by sme tiež radi upravili do podoby, ktorá by priestor viac primkla k samotnému parku. Návrh na vrátenie majetku už poslanci miestneho zastupiteľstva mestskej časti Bratislava-Petržalka odobrili na zasadnutí 25.júna 2019 (https://www.petrzalka.sk/wp-content/uploads/2019/06/Uznesenia_MZ_25_06_2019.pdf). Aktuálne pracujeme na protokolárnom prevzatí správy majetku.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
03. september 2019

Nivy

"Tento priestor je veľmi hodnotný a je to pozemok, ktorý perspektívne aj vzhľadom na to, ako je situovaný, nemá slúžiť ako parkovisko" - a je to pozemok v záplavovej zóne, ktorý bol ešte pred pár rokmi rozrýpaným staveniskom, a na ktorý si brúsia zuby developeri HB Reavis a J&T, aby tam postavili nejakú ohavnosť typu Riverpark. Len o tom je celá kampaň "Nové Lido" a smiešne vizualizácie so zlatožltými pieskovými plážami (ktoré by aj tak Dunaj spláchol pri prvom nadstave hladiny).
"Máme v pláne zrevitalizovať Tyršovo nábrežie vrátane Sadu Janka Kráľa, ako aj "divoké" parkovisko pod Starým mostom." - bratislavského magistrát teda bude revitalizovať Tyršovo námestie pre súkromného developera? Tyršovo nábrežie je totiž úplne iný pozemok, ako Sad Janka Kráľa - ten je pozemku na nábreží Dunaja oddelený dvojpruhovou asfaltovou cestou (Viedenská cesta a Krasovského ulica).
19. september 2019

Michal Budaj

Tyršovo nábrežie-Zeleň a životné prostredie-iné

Dobrý deň, už dlhšie ma trápi situácia na parkovisku na Tyršovom nábreží v Petržalke, konkrétne kempovanie zahraničných "turistov". Chcel by som sa spýtať či je na tomto parkovisku povolené kempovať, ak áno či je to schválené aj hygienikom. Pri prechádzke po nábreží som narátal minimálne 10 takýchto vozidiel z rôznych štátov a rôzneho štandardu. Ľudia z týchto vozidiel sa správajú ako v oficiálnom kempe, t. j. varia, jedia, oddychujú vo vozidlách a na kempíngovom nábytku. Prešiel som ďalej do lesíka smerom k Prístavnému mostu a našiel som toaletný papier pohodený na zemi spolu s exkrementami. Ak by sme pominuli ekonomický aspekt takéhoto správania, z ktorého pri takomto druhu turizmu mesto vôbec nič nemá, tak by sme sa mohli zamyslieť aj nad hygienou a spoločenskou vhodnosťou tohto javu.
26. november 2019

Daniel Suchý

Viedenská cesta - stará časť-parkovanie-problémové

Prečo mesto a mestská časť toleruje nelegálne kempovanie na parkovisku na Tyršovom nábreží?
Toto miesto nie je určené na kempovanie.
Píšu sa o tom aj články: https://spectator.sme.sk/c/20618816/danube-embankment-in-bratislava-turning-into-camping-site.html
Jedna vec je parkovať s karavanom na parkovisku a druhá je mať tu odstavený karavan 2-3 dni a kempovať na parkovisku.
To nemá obdobu asi v žiadnom civilizovanom meste.
Prečo mestská polícia nezakročí voči nelegálnemu kempovaniu?
Keď to mestu nevadí, môžem si kúpiť karavan a presťahovať sa tam. Budem mať pekný výhľad a nebudem musieť platiť mestu dane....
26. november 2019

Nivy

"Jedna vec je parkovať s karavanom na parkovisku a druhá je mať tu odstavený karavan 2-3 dni a kempovať na parkovisku.
To nemá obdobu asi v žiadnom civilizovanom meste."

koľko tých civilizovaných miest ste v živote pobehali?
02. január 2020

Stefan

Ok A prečo DO REVITALIZÁCIE NEOSADITE ZNAČKY SO ZÁKAZOM KEMPOVANIA A PARKOVANIA KARAVANOV?
02. január 2020

Stefan

Alebo to zlegalizuje a kontrolujte ak na to máte..... zarobili by sme peniaze do kasy....
31. marec 2020

Michal Haman

Viedenská cesta - stará časť-Verejný poriadok-iné

Niečo sa deje
31. marec 2020

Michal K.

nepostaju turistov cez hranice
14. máj 2021

Martin Uváček

Na tomto mieste už žiadne karavany už min rok neparkujú. Nemajú totiž kde. Funguje tu mestská pláž Tyršák. Navrhujem podnet uzavrieť či označiť za vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania