Nelegálne billboardy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Simona 14. augusta 2017

Nelegalne billboardy lemujuce (legalnu???) terasu prilahlej restauracie.

08. december 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet.
Na základe predmetného podnetu bola povereným pracovníkom tunajšieho stavebného úradu dňa 24.8.2017 uskutočnená a fotograficky zdokumentovaná obhliadka. Na uvedenom mieste, (podľa GPS zamerania) na pozemku registra „E“ parc.č. 13441, katastrálne územie Nové Mesto, sa nachádzal 1 ks obojstrannej neosvetlenej reklamnej stavby s oceľovou konštrukciou a reklamnou plochou „BUNKERburger“ a 1ks samotnej oceľovej konštrukcie pre perspektívne osadenie reklamnej tabule.
Tunajší stavebný úrad vyzval listom vlastníka predmetných reklamných stavieb - Reštaurácia Sfinga, a Istrochem Reality, aby v lehote do 15 dní odo dňa doručenia tejto výzvy preukázal tunajšiemu stavebnému úradu, že mal oprávnenie na ich uskutočnenie, a že sú zhotovené v súlade s podmienkami podľa stavebného zákona. Termín na preukázanie oprávnenia uplynul dňa 27.9.2017 a 28.9.2017, a predpokladaný vlastník uvedených reklamných stavieb do tohto termínu požadované oprávnenie nepreukázal.
Nakoľko vlastníkom pozemku registra „E“ parc.č. 13441, katastrálne územie Nové Mesto je Hlavné mesto SR Bratislava, a stavebnému úradu vlastník reklamnej stavby nie je známy, a nemôže mu nariadiť odstránenie stavby, stavebný úrad listom požiadal Hlavné mesto SR Bratislava o zváženie ďalšieho postupu tohto konania podľa § 88 ods. 7, bod a), a z tohto dôvodu mu aj postúpil tento podnet.

Hlavnému mestu SR Bratislava bol tento podnet už dorečený, a do dnešného dňa nebolo nimi u nás podané Ohlásenie na odstránenie nepovolenej reklamnej stavby neznámeho vlastníka.


Jana Plevová
21. júl 2019

Martin Uváček

Dva roky a všetko stále po starom. Ako dopadlo zdokladovanie reklamných stojanov?
22. júl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý den,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
23. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu správy nehnuteľností.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
01. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Reklamná stavba a konštrukcia k osadeniu reklamy sa nachádzajú na pozemku reg. „E“ parc. č. 13462/1, k.ú. Nové Mesto, pozemok je vo vlastníctve a priamej správe hlavného mesta.
Hlavné mesto spracúva materiál k ohláseniu odstránenia nepovolených stavieb na stavebný úrad MČ Nové Mesto, ktorého súhlas je potrebný k odstráneniu reklamných stavieb.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

reklamná stavba bola odstránená. Ďakujeme, že nám pomáhate skrášliť naše mesto.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania