Bezbariérový priechod v Mlynskej doline

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 28. mája 2013

Dobrý deň,

križovatka na Patrónke sa v súčasnosti rekonštruuje, keďže prebieha jej elektrifikácia pre trolejbusy. Ako na fotkách vidieť, chodníky sú rozkopané a ešte nedokončené. Stálo by za to, upraviť súčasné vysoké obrubníky na priechodoch pre chodcov na bezbariérové.

Ďakujem

29. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetná komunikácia a jej okolie vrátane chodníkov nie je v správe MČ Bratislava - Karlova Ves. Obráťte sa, prosím, na Magistrát hl. m. SR Bratislavy.

Prosím administrátorov stránky, aby dôslednejšie študovali podnety a určovali zodpovednosť. Opakovane sú priraďované mestskej časti podnety, ktoré vecne spadajú pod hlavné mesto.

Ďakujem.

--
Ing. Martin Patoprstý
vedúci referátu dopravy a cestného hospodárstva
MIESTNY ÚRAD MESTSKEJ ČASTI
BRATISLAVA – KARLOVA VES
Nám.sv.Františka č. 8, 842 62 Bratislava 4
29. máj 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, pán Ing. Patoprstý,
admini OPS sú dobrovoľníci, ktorí za svoju prácu nedostávajú z daní obyvateľov mestskej časti ani cent, a nepatrí do ich kompetencie byť plne v obraze o zodpovednosti za jednotlivé objekty nachádzajúce sa na území MČ. Za takéto znalosti sú z daní obyvateľov platení úradníci príslušného MÚ, preto ako admin prenechávam správne pridelenie zodpovednosti za riešenie KAŽDÉHO PODNETU práve im.

Ako občan sa nazdávam, že pracovníci MÚ by mali nielen určiť zodpovednosť a tým prehodiť podnet inému úradu a viac sa oň nestarať, ale že by mali riešenie podnetu monitorovať a byť pre svojich obyvateľov garantom jeho dotiahnutia až do úspešného vyriešenia.

Miro Ščibrany,
t. č. admin OPS pre západnú časť hl. mesta
29. máj 2013

Samuel

OK, preklasifikujte prosím podnet pre magistrát hl. m., ako autor podnetu to neviem dodatočne zmeniť. Ďakujem!
29. máj 2013

Admin Bratislava-západ

Samuel, to je práca pre admina - zodpovednosť za podnet bola presunutá na magistrát. Prajem pekný deň :).
29. máj 2013

expert

Pana Patoprsteho ste evidentne vyrusili pri rannej kavicke... a je mu zatazko zabezpecit preposlanie podnetu spravnej organizacii. Ale na druhej strane, nic netrva vecne. A cim viac sa obcania budu zaujimat o veci verejne, tym skor budu vypudeni z prislusnych miest ludia bez zaujmu ako p. Patoprsty.
29. máj 2013

ferdzi

najlahsie je to hodit o dvere dalej. Zamestnanci MiU su plateni z dani od obcanov tak by sa mohli aj slusnejsie spravat. Oni su tu pre nas občanov nie opacne
16. jún 2013

ibratislava

Podnet sa môže označiť, za neriešený. V piatok chodníky na križovatke už zaliali asfaltom a sú v pôvodnom stave t.j. nie sú bezbariérové.
28. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Stavbu trolejbusovej trate na Patrónke zabezpečuje pre stavebníka Hlavné mesto SR Bratislava spoločnosť Generálny investor Bratislavy. Stavba pod názvom Trolejbusová trať Patrónka - Vojenská nemocnica je financovaná na základe zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku uzatvorenej medzi Hlavným mestom SR Bratislava a Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, z operačného programu Bratislavský kraj, opatrenie 1.2 Regionálna a mestská hromadná doprava.

Realizácia bezbariérových priechodov pre chodcov v križovatke Patrónka nie je súčasťou nášho projektu, nakoľko finančné prostriedky súvisia s rozvojom mestskej hromadnej dopravy, teda realizáciou nového trolejbusového prepojenia medzi Lamačskou a lokalitou Kramáre a rekonštrukciou existujúceho trolejového vedenia. Zadávateľom projektovej dokumentácie na menovanú stavbu vrátane jej rozsahu zabezpečoval Dopravný podnik a.s. Hlavné mesto do hotového projektu vstúpilo až po možnosti získať nenávratný finančný príspevok z operačného programu Bratislavský kraj - Regionálna a mestská hromadná doprava.
Zásahy a úpravy položiek v rozpočte sú v zmysle podmienok Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR neprípustné. Úprava priechodov by bola považovaná za neoprávnený výdavok, ktorý by muselo hradiť mesto zo svojho rozpočtu. Vzhľadom na súčasnú finančnú situáciu mesta realizácia bezbarierových priechodov na Patrónke v súčasnom období nie je možná.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
25. január 2020

Ján Hučko

Bariérový priechod v križovatke Mlynská dolina-Brnianska

Dobrý deň,
tento priechod pre chodcov v križovatke Mlynskej doliny a Brnianskej ulice je ťažko zvládnuteľný pre kočíky. Niektoré obrubníky majú výšku cca 20 cm.
Dá sa tam spraviť aspoň nejaké provizórne riešenie pre kočíky?
Ďakujem.
26. september 2020

Peter

Mlynská dolina-chodník-bariérový

Jednoduchá otázka, kedy sa plánuje priechod pre chodcov (mamičky s kočíkom, bicyklistov) na Patrónke spraviť bezbariérový?
26. september 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
24. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa, že sme na podnet v minulosti neodpovedali. Mrzí nás nedôsledná komunikácia z minulosti.
Podnet na bezbariérovú úpravu bol zaradený do zoznamu potencionálnych investičných akcii mesta. Jeho realizácia bude závisieť od dostupných finančných prostriedkov.
Ďakujeme za nahlásenie podnetu a veríme, že Vaša skúsenosť v budúcnosti bude s našou komunikáciou lepšia.

S pozdravom
Kto? Oddelenie stavebných činností

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. november 2022

Miroslav Trebuľa

Dobrý deň, prešli dva roky a prechod je stále "bariérový". Prosím Vás, zvýšte mu prioritu, je to frekventovaná križovatka, auta cez ňu jazdia rýchlo, každé zdržanie chodcov, vozíčkarov, cyklistov na tých 20cm obrubníkoch je nebezpečné. Ďakujem. Trebuľa.
30. november 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania