Ihrisko na Plzenskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Ema Chudinová 14. augusta 2017

Prosím o info, pre koho sa revitalizovali ihrisko Plzenská ulica? Deti tam nevidno, len cielené skupiny, dnes v belasých dresoch dospelí chlapi a pod oknami bytov hodiny trieskajú pukom do mantinelov, to chodia trénovať na náš dvor alebo ako? Pred týždnom sa denne do nočných hodín svietilo - reflektory, dávno po 22, raz dokonca do 23:50, to myslíte že mládež odtialto v noci sa vybúri na ihrisku? Cudzí ľudia tu robia hluk a nikto nás neinformoval čo tu bude, to prenajímate alebo ako? Už ten nápis: Ziegelfeld aréna, aká aréna, to je naše ihrisko, len dospelí chlapi robia hluk, trieskanie do mantinelov je hra?Skúste tam bývať rovno nad ihriskom, to tu nikdy nebolo taký hluk,starší ľudia tu bývajú a toto sa nedá. Vďaka za odpoveď

16. august 2017

Marek

možno by sa vám viacej páčilo , kebyže namiesto športovania sa vám tam zgrupujú bezdomovci jak na mojom sídlisku a nič sa stým nerobí... tá fotka je zoomova z peknej dialky nebývate v úplnej blízkosti , nikto si doteraz nesťažoval ani starší občania a mimochodom do 22:00 sa tam môže búchať aj svietiť kolko len chce, niektorým luďom vadí už všetko asi bohužial no
16. august 2017

Ema Chudinová

No tak rok dozadu na detské ihrisko chodili popíjať skupinky tak 17-19 ročných a robili tam bordel na detskom ihrisku, aj polícia tam pár krát zasahovala a museli po sebe zbierať fĺašky aj cigaretové ohorky, teraz je s nimi pokoj,nemáte pravdu že nikomu to nevadí, no vadí , hlavne tie nadávky, ktoré počas zápolenia tí postarší vykrikujú, vadí to kadekomu, ale nie každý píše o tom,ak chcete fotku zblízka, nafotíme, rovno z okna nad ihriskom,nie je problém, no a ako píšete , že do 22" sa tam môže búchať a svietiť koľko chce, nemáte celkom pravdu,
16. august 2017

Daniel Dobiáš

Cize ked tam chodili mlady pit a fetovat + tam chodila policia to bolo lepsie ano ?
16. august 2017

Ema Chudinová

Chodili na malé detské ihrisko,na lavičky, to skončilo, je to oplotené a pokoj, na tomto vynovenom sa deti hrávali - futbal a boli to chlapci tak vo veku žiakov ZŠ, teraz len dospeláci a je tam vyvesený oznam o prevádzkovej dobe, : do 31.10. max do 21" hod, od 1.11. max do 19" hodiny, Pán Marek Miertuš nemá pravdu že do 22" sa tam môže búchať a svietiť koko chce, treba si ísť prečítať vyvesený oznam o prevádzkovom poriadku, sme si to prefotili a zašleme to p. starostovi.
12. január 2018

Róbert Sloboda

Dobry den pani Chudinova,
Dostal som sa dnes po pol roku nahodou k vasemu podnetu na ihrisko na Plzenskej ulici a musim na to zareagovat nakolko som jeden z ludi priamo zainvolvovany do tejto problematiky. Pani Chudinova, to ihrisko tam je vyse 40 rokov . Od svojich 6 rokov som na nom dennodenne travil celu moju mladost . Ihrisko , ktore sme si vlastnorucne postavali nam rozobrali a postupne roky chatralo az sa dostalo do stavu ,ze sa stalo hanbou a bolo absolutne nepouzitelne. Ludia , ktori tam stravili celu svoju mladost a dnes su uz dospeli chlapi sa postarali o to aby bolo ihrisko v spolupraci s mestskou castou kompletne zrevitalizovane spolu so susediacim detskym ihriskom.
Nerozumiemm preco si ludia ako Vy vzdy zo vsetkeho vyberu len to negativne , ktoreho je v porovnani s pozitivami zanedbatelne malo. O ihrisko sa prikladne starame, vrazame do toho vlastne peniaze aby vydrzalo co najdlhsie aj pre dalsie generacie. Ano , stalo sa presne jedenkrat , ze sa tam svietilo dlhsie nakolko sme robili opravy a vylepsenia na ihrisku, ktore sme z dovodu prenajatych leseni museli dokoncit. Nerozumiem co Vam vadi na tom, ze tam chodia dospeli chlapi maximalne raz za tyzden hrat hokejbal alebo futbal. Tych mladych , ktori tam robili problemy sme odtial vypratali my "stari chlapi". Tiez neviem o akom vasom dvore rozpravate . Ten dvor je vsetkych. Ziadny cudzi ludia tam nechodia sportovo sa vyzit ale naopak su to obcania , ktori tu ziju od svojho narodenia a zalezi im na tom aby ich bydlisko malo urcitu uroven a aj pre to nieco robia na rozdiel od inych . A apropo tie prevadzkove hodiny sme navrhovali my tak aby sme vyhoveli vsetkym okolitym spoluobcanom. cize aj vam , takze urcite nemame v umysle ich porusovat. Este by som sa Vas opytat jednu vec . Keby malo byt po vasom , tak aby ste bola 100% spokojna , co by ste vy navrhovali spravit na tom pred casom zanedbanom priestore ?

Pekny den prajem

Robert Sloboda
12. január 2018

Peter Kulka

Musím súhlasiť s pánom Róbertom Slobodom.
Ihrisko tu bolo, od kedy sa pamätám. Aj hokejbal sa na ňom hrával, od kedy sa pamätám. Aj deti na neho chodili, od kedy sa pamätam. A určite niesom jediný, čo si to pamätá.
Ihrisko je tu stále, už niekolko desaťročí akurát, že teraz je celé vynovené, čo je v dnešnej dobe priam zázrak. (a určite to nieje vaše ihrisko, ani nemôže byť, keďže máte problém s nápisom Ziegelfeld a belasou farbou-to ste teda asi zabudli na akom ste sídlisku) Opäť sa môžu na ňom deti do sýtosti vyhrať, opäť sa na ňom môže hrávať hokejbal, futbal či po novom aj basketbal. A opäť ho môže využívať každý. A možno, aj dotyční nakúkajúci a večne sa sťažujúci susedia spoza záclonky, by sem tam mohli prísť na to ihrisko a zistili by, že to nieje úplne tak, ako píše pani dotyčná.
Chodím okolo ihriska pravidelne. Často vidím (aj na jednej časti, aj na druhej časti), ako sa mamičky hrajú so svojimi deťmi v novom pieskovisku, hojdajú svoje deti na nových húpačkách, strážia svoje deti na nových preliezkach. Presne tak isto vídavam tie isté mamičky (dokonca niekedy celé rodiny), ako sa so svojimi ratolesťami naháňaju po spomínanej "problémovej" aréne, ako ich tam učia bicyklovať, korčulovať, kopať do lopty, hádzať loptu, či iba tak kresliť na tú "hroznú" arenu kriedami. Dokonca vídavam ako pri tom "hroznom búchani s hokejkami a loptičkami", čomu sa inak hovorí hokejbal, (tiež dobre známy výraz tým, čo na "cigofelde" vyrastali) postáva okolo ihriska kopec ľudí, susedov a známych, čo by sa cez týždeň ani nestretli.
Odporúčal by som, tejto milej pani, niekedy zboriť zábrany, odhrnúť záclonku, či otvoriť dvere a prísť sa pozrieť medzi tých "starých chlapov". Možno bude nakoniec milo prekvapená, keď narazí na niekoho, koho nevidela niekoľko rokov, a možno zistí, že medzi tými "starými chlapmi" je niekto, kto bol jej rodine blízky.

Ps: tiež som tu strávil svoje detstvo a toto sídlisko ma vychovalo....

S pozdravom Peter Kulka
21. január 2018

Laura Simanová

Krásny príklad " športového vyžitia" dospelých chlapov, dnes nedeľa, prišli si asi zatrénovať, cielene trieskaju do mantinelov z polky ihriska, som u starkej, ktorá býva na Plzenskej, dom rovno pred ihriskom, to nie je turnaj, ale skutočne len 4-5 dospelých mužov strieľa tie pecky do mantinelov, kedysi tu bolo ihrisko a píšete tu , že sa tu hokejbal hrával, ale neboli tu tie mantinely, každá strela do nich robí poriadny hluk, tak si dáme pozor na to, či to bude naozaj 1x za týždeň, ako tu vyššie píšete, mohli ste využívať ihrisko - mimochodom vynovené a nevyužité- pri Osadnej ulici , to nie je rovno pod oknami bytoviek, Peknú pokojnú nedeľu prajem, no a trochu ohladuplnosti k obyvatelom bytoviek okolo ihriska by nezaškodilo. Laura
21. január 2018

Adnan Almaksus

Dobrý deň, som jeden z tých 5 ludí čo si tam dnes prišli zastrielať na bránku - na plachtu ktorú sme mali zavesenú na bráne namiesto brankára.
Bývam v bytovke presne oproti na Kukučínovej ulici. Celý život. Na hokejbalovom ihrisku boli svojho času aj mantinely. Hokejbal tu má naozaj dlhú tradíciu. Kludne Vám viem ukázať ročenky napr. z roku 1986.
Čo sa týka toho že koľko krát do týždňa tu chodíme - neboli sme tam momentálne 2 týždne (môže sa stať že si sem príde zahrať aj nejaká iná partia ale s tým nič neurobíme)... Súťažné zápasy sa začnú hrať až od marca. Na ihrisku je vyvesený rozpis zápasov a to z dôvodu aby ľudia vedeli kedy sa tam bude zápas hrať aby rátali na hodinku a pól so zvýšenou hlučnosťou a aby nás prišli aj ako susedov podporiť.
Za to by sme boli naozaj veľmi radi.
Ďalej by som Vám chcel ešte povedať že ak nás tam najbližšie uvidíte tak sa za nami kludne na kus reči zastavte. Môžme si to v dobrom prebrať a nebudeme si tu musieť vymienať odkazy cez internet.
Ešte by som Vám dal do pozornosti našu internetovú stránku kde o nás nájdete viac: www.ziegelfeld.org

Tak isto Vám prajem peknú a pokojnú nedelu :)
04. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet sme preverili. Nedochádza k porušovaniu poriadku.
Športové aj detské ihrisko prešlo kompletnou revitalizáciou a slúži obyvateľom na voľnočasové aktivity.

Kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania