Búracie práce Robotnícka 1

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Zuzana 16. augusta 2017

Robotnicka 1. Aktualne prebieha burane v budove denne od rana do vecera, Budova je stavebne spojena z obidvoch stran s vedlajsimi stavbami, takze vibracie z burania sa prenasaju a vedlajsie budovy otriasaju. Neda sa tam cez den vydrzat. Pan, ktory ma na starosti brigadnikov nam povedal, ze sa dom prestavuje a budu tam byty. Po hladani na stranke BA Nove Mesto som zistila, ze ziadne stavebne konanie v tejto veci nie je zverejnene, ale nasla som ZAMIETAVE stanovisko z 31.7.2017 k investicnemu zameru na zmenu administrativnej budovy na bytovy dom.
http://www.banm.sk/uradna-tabula/?nazov=&art_oddelenie=4&art_druh=0&ID=2924&odoslat=Vyh%C4%BEada%C5%A5&frm_id_filterFrm=5993f210732b4
Zaujimalo by ma, ci investor ma opravenie na tieto buracie, rekonstrukcne a stavebne prace.

16. august 2017

AdPo

Zaujímavé zistenie s tým zamietnutím...a inak byty potrebuje Bratislava ako soľ...
17. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia územného konania a stavebného poriadku ohľadom prestavby objektu na Robotníckej 1 nebolo zo strany úradu vydané žiadne stavebné povolenie. Stavebník – vlastník požiadal tunajší úrad o vyčistenie objektu od neporiadku, ktorý sa v objekte nachádza po bezdomovcoch.





Jana Plevová
18. august 2017

TLJ

Starosta MČ BANM Mgr.Rudolf Kusý vyzval občanov aby postredníctvom stránky "Odkaz pre ..."
napísali svoje podnety a MÚ BANM sa bude snažiť "Vec" riešiť.
Moje osobné skúsenosti sú,že to nestačí,preto doporučujem podať podnet osobne na podateľňu MÚ BANM,v tomto prípade adresovať oddeleniu územného konania a stavebného poriadku,na ktorom je nové vedenie,ktoré vraj pracuje na 100%.
A áno,máte pravdu,v danom objekte bez súhlasu stavebného úradu MČ BANM sú vykonávané stavebné/búracie práce.
09. október 2017

Zuzana

Zdravim vsetkych. Tak chvilku bol pokoj, buracie prace sa zastavili, mali sme za to, ze firma dostala zakaz na dalsie prace, pretoze nema povolenie. Dnes sa prace opat obnovili :-(. Evidentne opat bez povolenia :-/
11. október 2017

Zuzana

Má firma povolenie na opätovné začatie búracích prác? Predpokladám, že koná protiprávne. Prach je pomaly do polovice ulice, autá sú od prachu úplne biele, firma nezabezpečila stavenisko, takže môže hroziť aj úraz, len robotníci kričia keď niekto ide okolo, aby šiel po 2. strane cesty :-/. Malo by to zaujímať aj oddelenie životného prostredia, ako sa nakladá so stavebným odpadom, pretože sa denne takýchto kontajnerov vyvezie viac (v lete ich bolo denne okolo 10 a búralo sa asi 5-6 dní). Vyvezenie stavebného odpadu je pokiaľ viem viazané na povolenie a uloženie na skládku za úhradu.
19. október 2017

Katarína Šebejová

Kontajner musí byť zakrytý tak, aby sa prach okolo nešíril, keď sutiny zhora padajú, to je základ. Kvôli Robotníckej som dnes zašla na stavebný úrad BANM. Dozvedela som sa to čo je už aj vyššie uvedené, že objekt sa len čistí, ale to môže znamenať aj búranie zárubní či odstraňovanie obkladov a dlažby, preto ten stavebný odpad. Úrad je so stavebníkom - vlastníkom v kontakte a sťažnosti obyvateľov s ním riešil. Problémom stavebníka údajne bolo aj to, že nemal možnosť použiť vodu na kropenie ulice. Podľa pani vedúcej charakter prác aj čistotu ulice určite ešte preverí aj priamo na miesto pracovníčka stavebného úradu BANM.
13. júl 2020

Peter Oravec

Zuzana, myslím, že tam už nejaký čas žiadne práce neprebiehajú. Možno by sa mohol podnet uzavrieť.
S pozdravom.
13. júl 2020

Zuzana

Peter Oravec, ano samozrejme podnet sa moze uzavriet. Uz aj tak 3 roky trva sudny spor o urcenie vlastnickeho prava k budove :-)
13. júl 2020

Peter Oravec

Pani Zuzana, ďakujem.
P.O.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania