Aktualizovať podnet
Chýbajúce cyklotrasy Lamač

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Chýbajúce cyklotrasy Lamač

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení

Prosim pekne, mohli by ste poziadat o pridelenie eurofondov na vystavbu cyklotras? Teraz citam ako Ministerstvo zivotneho prostredia prerozdeluje, ale ziadny Lamac. Ved je to zufale, ziadne napojenie nikam. Treba spojit Lamac az na Devin, Lamac do centra. Dakujem pekne, ze podate ziadosti v mene svojich obyvatelov.

18. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o dotáciu na cyklotrasy sme požiadali Bratislavský samosprávny kraj aj sme ju získali a momentálne sa spracuváva projekt na cyklomost, ktorý bude z ul. Podháj cez Hodonínsku ul. smerovať do Dúbravky.

V.Rychtáriková, ODUR, MÚ BA- Lamač
06. január 2019

Daniela Halasova

Prosím o aktualizáciu informácií zo strany samosprávy
05. september 2019

Kik B

Taktiež prosím o aktualizáciu . Ďakujem
09. apríl 2021

Daniela Halasova

po viac ako roku prosim o aktualizaciu informacie. Nie je vidno žiadne zlepšenie...
13. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hlavné cyklotrasy, ktoré sú v územnou pláne hlavného mesta sú v kompetencii Magistrátu mesta Bratislavy, ide napríklad o trasu Podháj - Dúbravka.
Naša mestská časť v súčasnosti rieši v spolupráci s Dúbravkou a Bratislavským samosprávnym krajom výstavbu cyklomostu, ktorý bude prepájať obe mestské časti.
Kto? Oddelenie dopravy, správy majetku, grantových schém a životného prostredia
Kedy? Cyklomost Lamač - Dúbravka sa pravdepodobne začne stavať v roku 2022

Marína Gorgheto
Referát komunikácie
13. apríl 2021

Daniela Halasova

je to už tri a pol roka, čo ste ako samosprava dali v postate rovnake vyhlasenie... Stale sa to odklada, prečo?
V akom stave je projekt a jeho realizacia? kedy bude projekt ukonceny a budeme moct cyklomost vyuzivat?
04. apríl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie cyklodopravy​

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
19. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, intenzívne pracujeme na zlepšovaní podmienok pre cyklistov v Lamači.
1. Na ulici Podháj je pripravený nový projekt organizácie dopravy, ktorý zvýši bezpečnosť chodcov a cyklistov v celom úseku. Pripravuje sa realizácia projektu.
2. Je pripravený projekt cyklo + pešieho mostu medzi Dúbravkou a Lamačom v mieste vyústenia ulice Podháj na Hodonínsku (ponad železničnú trať a popod diaľnicu), čo podstatne vylepší spojenie medzi týmito mestskými časťami. Je to však náročný stavebný projekt, ktorý je momentálne vo fáze vysporiadavania pozemkov pod príjazdovými cestičkami. Jeho realizáciu môžeme očakávať v horizonte rokov.
3. V schvaľovacom procese je teraz aj zmiešaný pohyb peších + cyklistov na chodníku Hodonínska ( v úseku Pod násypom – Podháj).
4. Prebieha tiež technicko-ekonomická štúdia na čiastočne segregovanú cyklotrasu Hodonínska z Lamača do Záhorskej Bystrice.
5. V schvaľovacom procese je tiež Pod násypom +Segnáre. Od križovatky s Hodonínskou po obratisko autobusov pribudnú ochranné pruhy pre cyklistov, kde sa napoja na zónu 30, ktorá vyúsťuje buď na most do Dúbravky, alebo smer Železná studienka. Realizáciu očakávame 2022/2023.
6. V pláne máme výmenu povrchu Ostružinového chodníka. Tomu ešte bude predchádzať projektovanie.
Poprosíme o uzavretie podnetu. Podnet je zodpovedaný a podľa nášho uváženia nepatrí na tento portál.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
17. október 2022

Peter Imrich

k bodu 2. projekt planovana cyklocesty z dubravskej strany (predlzenie ulice Agatova) sa nehybe uz minimalne 8 rokov z dovodu, ze cyklocesta by mala prechadzat cez min.13! sukromnych pozemkov. Niektore maju viac ako 1 vlastnika. Je mozne pozmenit projekt, aby v kastastri Dubravka prechadzala cyklocesta cez parcely E2120, E2618, E2375, E2613/20 ktore su vo vlastnictve SR, nasleduju 3 drobne sukromne pozemky a vzapati uz nasleduju parcely vo vlastnictve Hlavneho mesta SR? Vyustenie cyklocesty by bolo pri planovanej zeleznicnej stanici Bory. Myslim, ze vybudovat cyklocestu tu (kopirujuc historicku pristupovu cestu k poliam, ktore sa tu v minulosti nachadzali) je omnoho realnejsie ako povodne projektovana. dakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania