Až bude pokosená tráva...

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Juliette 29. mája 2013

Jar v plnom prude, zelen rastie, uz by sa bolo o to treba postarat... aj sa zacalo (pomaly uz aj 3tyzdne, mozno viac). Ale ako som mala moznost vidiet po celej Petrzalke, podla nejakeho cudneho planu. Pozerate vlavo, pokosene ako na futbalovom ihrisku pred zapasom... pozrete vpravo, trava pomaly vysoka ako pol cloveka... vid fotky z okolia Pajstunskej a Jantarovej cesty a prilahlych ulic. (fotene 29/05/2013)

Zaujimalo by ma, ci kosenie travy a vsetko okolo toho ma stale v rukach rovnaka firma... doteraz to bola tusim firma Kosec ci ako sa volala. A teraz uz som videla minimalne 2 firmy - ABfacility a este nejaku dalsiu. Ak to uz maju v rukach nove firmy, tak podla toho, co som videla, Petrzalku nepokosia ani do zimy.

30. máj 2013

Peter

by ma zaujimalo preco sa kosia v petrzalke len parcely co patria mč petrzalka, ak je v petrzalke nieco co patri mestu Bratislava a nie mč petrzlaka tak to sa nemusi pokosit? to je potom aka vizitka Petrzalky?.. :(
30. máj 2013

roman

hotovy raj pre klieste...
31. máj 2013

anonym

petrzalka kosi aj to, co patri mestu.
31. máj 2013

Peter

citujem:
Dobrý deň,
počasie a teplota na rast trávy sú ideálne, vlahy dostatok, čo môže vyvolávať dojem, že sa asi zle kosilo. V pondelok 27.05.2013 sa začína v celej Petržalke druhá kosba na plochách v správe mestskej časti.

takze budu kosit iba plochy ktore patria mč petrzalka...
31. máj 2013

Peter

a skutocne kosit zacali, dnes som ich videl ako v tom lejako kosili, to neviem aky ma vyznam kosit mokru travu, vsak je to ulezane sa to musi zle kosit v dazdi za kazdu cenu. kto to kedy videl kosit ked prsi :(
31. máj 2013

Juliette

druha kosba? sak niekde nebola ani prva...
31. máj 2013

Juliette

a k prispevku... kedysi udrzbu zelene robila spol. Raki. Neviem preco tento rok nie... ked porovnam ich pracu a pracu novych firiem, nie je o com...
04. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Bratislava-Petržalka zabezpečuje kosbu trávnikov na plochách zverených do správy mestskej časti podľa harmonogramu údržby zelene a to prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb Petržalka. Starostlivosť o trávniky v cestnej zeleni, ktorá je súčasťou cestných telies, mostov a komunikácií I. a II. triedy zabezpečuje magistrát hl. mesta Bratislava, oddelenie cestného hospodárstva. Kosenie trávnikov na verejnosti prístupných plochách, ktoré nie sú zverené do správy mestskej časti, alebo ktoré tvoria vyhradenú zeleň, tzn. zeleň prislúchajúcu k objektom, zabezpečujú jednotliví správcovia, nájomcovia alebo vlastníci pozemkov. Z uvedeného dôvodu kosba trávnikov na týchto plochách neprebieha v rovnakom čase.
Tak je to i v prípade trávnikov, na ktoré poukazujete - v okolí Pajštúnskej ulice a Jantárovej cesty, ktoré tvoria koridor pre plánovaný nosný dopravný systém. Mestská časť vyzvala správcu predmetných pozemkov - spoločnosť Metro Bratislava a.s. na zabezpečenie nápravy.


Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
05. jún 2013

Peter

poprosim podnet preposlat aj spoločnosti Metro Bratislava a.s.

dakujem
17. jún 2013

Juliette

Pokosene. Len traba dufat, ze je tomu tak aj na inych pozemkoch ktore nepatria Petrzalke.
06. júl 2019

Anna Morvaiová

Do Petržalky patrí aj Mamateyova a Pankúchova. Saleziáni si kosia len svojeraz do týždňa. Naše hlodavceokolie je rajom pre kliešte, a hlodavce. Zvyšuje sa výskyt alergií. Až sem sme to dopracovali po 40-tich rokoch?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania