Parkovacie miesta na Kolískovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Vlastimil 30. mája 2013

Dobrý den,
v Karlovej Vsi na Kolískovej ulici je dlho pretrvavajuci problem s parkovanim na ulici. Ludia casto parkuju o ulicu nizsie a castokrat sa ani tam neda zaparkovat. Takto obmedzuju parkovanie majitelov bytov na ulici nizsie. A ti zase parkuju niekde inde a takto to pokracuje az po Segnerovu ulicu.

Mam na vas 2 otazky:

1. Chcem sa opytat, ci je mozne parkovat na cudzom vyhradenom parkovacom mieste so znackou Reserve, ktore je oznacene iba zvislou dopravnou znackou (tabulou s ECV)? ECV je dopisane na tabuli velmi amatersky. Chyba mu vodorovne znacenie - biely krizik. Z pravej strany na zemi je naznak zacinajuceho krizika, ktory ale o 20cm konci a z ostatnych troch stran nie je oznacene vobec.
Je aj taketo platene parkovacie miesto platne?

Prislusnik policajneho zboru ma informoval, ze v pripade ak auto nesplna vodorovne aj zvisle oznacenie, nemozu zasiahnut, tj. nemozu na auto nasadit papucu ani ho odtiahnut. Znamena to, ze tam mozu parkovat aj ine auta?

Prosim vas o preverenie, ci je toto parkovacie miesto zaplatene a pripadne zakrocit v jeho vodorovnom oznaceni.

2. Na Koliskovej ulici oproti cisle domu 6 sa nachadza pri pozdlznom parkovani znacka zakazu zastavenia s doplnkovou znackou 15 metrov. Plati tato znacka iba na zastavenie v smeroch jazdy alebo aj na parkovanie?

Auta tam totiz neustale parkuju a policia nezasahuje odstranenim tychto vozidiel.

Poslednych par mesiacov tam zacalo parkovavat auto oznacene Restauraciou Rotunda, ktora sa nachadza pobliz. Nemalo by si toto auto ako majitel restauracie zaregistrovat a nalezite oznacit svoje miesto?

Je mozne toto oznacenie Zakazu zastavenia 15m pozmenit, odstranit alebo premiestnit tak, aby bolo jednoznacne?
Par rokov dozadu obsahovalo doplnkovu tabulu o case platnosti tohto zakazu - medzi 8-18 hod. Mozno by len pomohlo tuto tabulku vratit pripadne zmensit pocet metrov na ktore sa tento zakaz vztahuje.


za odpoved dakujem

30. máj 2013

roman

a co takto odfotit miesto nejakej borovice s pozadim zatepleneho panelaka dotycne parkovacie miesta s ich vadnym oznacenim a amatersky doplnenou znackou?
30. máj 2013

Miroslav

len co to nafotim, tak tu bude
21. júl 2013

Miroslav

03. november 2013

roman

polrok presiel a fotka nikde..
13. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

držiteľ parkovacieho boxu je povinný si vodorovné aj zvislé dopravné značenie vyznačiť podľa podmienok v povolení mestskej časti. Pokiaľ tak neučiní nemôže sa domáhať svojho práva na vyhradené parkovacie miesto pokiaľ tam parkuje iné vozidlo. Ak tento problém pretrváva môžete konkrétny box zaslať mailom na ref. dopravy a cestného hospodárstva a pracovníci skutkový stav preveria na tvári miesta.

Ohľadne dopravného značenia pri reštaurácií Rotunda: dopravné značenie bolo osadené bez súhlasu mestskej časti v a roku 2014 bolo zdemontované. Rovnako bez súhlasu mestskej časti bola realizovaná vodorovná dopravná značka V12b - žltá čiara, ktorá nemá z toho dôvodu žiadny účinok.

Pekný deň prajem.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania