Konzumácia alkoholu a fajčenie na verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Beáta Biliková 19. augusta 2017

Pohostinstvo resp. obchod na prízemí bytového domu vo Vlčom hrdle 56 prevádzkuje vonkajšie sedenie a umožňuje konzumáciu alkoholu a fajčenie na verejnom priestranstve. To má za následok, že sa na chodníku pred vchodom do obchodných priestorov a pod balkónmi bytov denno-denne zgrupujú ľudia konzumujúci alkohol. Intenzívne fajčia, takže dym je cítiť nielen na balkóne, ale občas aj v byte, a ich vulgárne hulákanie obťažuje, znižuje kvalitu bývania a obmedzuje súkromie. Na upozornenia dotknutí ľudia reagujú útočne a vulgárne.
Vrcholom je, že jeden z častých návštevníkov zariadenia zvykol z daného miesta pod balkónmi obytného domu vzduchovkou strieľať holuby sediace na zábradliach balkónov nad ním a mŕtve vtáky potom prehodil cez plot do susedného priemyselného areálu.

21. august 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za váš podnet. Požiadame Mestskú políciu o častejšiu kontrolu tohto územia.

MU Bratislava Ružinov
22. august 2017

AdPo

Z vyjadrenia MU Bratislava Ružinov sa dá usúdiť, že pokiaľ mestskú políciu nikto nezavolá, tak tam nepríde. Iba ak by tam niekto parkoval v rozpore z vyhláškou a bolo by treba "obuť" autíčko... S prianím rakoviny hrtanu pre majiteľa obchodu a hnisavého vredu na konečníku pre chlapíka so vzduchovkou sa s riešením tohto podnetu môžete rozlúčiť...
25. august 2017

Beáta Biliková

Je 9:28 a pod mojím balkónom sa už hodinu popíja pivko a poldecáčiky. K tomu ako bonus pripité hulvátske vulgárne reči.
Nakoľko vážene berie MU Ružinov svoje Všeobecne záväzné nariadenie č. 14/2016? A čo robí pre to, aby sa naozaj dodržiavalo?
Mimochodom, policajtov som tu ešte nevidela-nepočula. To by totiž museli vystúpiť z auta a prejsť za závoru do dvora, ktorý si "zabrala" klika okolo miestneho domovníka a správajú sa akoby im to tam patrilo.
25. august 2017

AdPo

Súcitím s Vami. Viem o čom hovoríte. Poprosím administrátora, aby opätovne poslal tento podnet kompetentným a tí aby sa vyjadrili, prečo neplnia sľuby, ktoré tu dajú dokonca písomne. Mestská polícia sú šašovia, čo vedia akurát stáť pod mostom lafranconi a chytať turistov, ktorí zblúdili a otáčajú sa na správny smer. Vedia sa vyvršovať na deťoch, ktorých chytajú pripitých na diskotékach, ale ak proti ním stojí dospelý človek, tak majú zrazu zviazané ruky.

Raz sa to stane a niekto chytí spravodlivosť do svojich rúk. A bude to výsledkom nečinnosti práve tých ľudí, ktorí dnes tvrdia, že majú zviazané ruky.
30. august 2017

AdPo

Pani Beáta, ako to vyzerá s riešením? Zmenilo sa niečo, alebo je všetko po starom?
10. september 2017

Beáta Biliková

Zdravím Vás, AdPo, všetko je po starom. Asi dva dni po zverejnení mojej sťažnosti bol pod balkónom väčší pokoj, ale rýchlo sa to vrátilo do starých koľají.

Aj dnes, v nedeľu, spod balkóna asi od 8:00 počúvam šťukanie zapaľovačov, hrkanie pivových fliaš a krčmové reči notorikov a povaľačov + predavačky z onej prevádzky, ktorá sa zrejme nudí, preto zväčša postáva vonku so štamgastmi a výdatne prispieva k primitívnej, vulgárnej debate.
Úprimne, nechápem ako je možné, že starosta a jeho kancelária takto cynicky ignorujú porušovanie vlastného všeobecne záväzného nariadenia. A som znechutená ich alibistickou reakciou . Ono totiž vyvinúť platonické úsilie s nulovým efektom nie je práve primeraný spôsob riešenia problémov.
Kdesi v tlači som čítala o pláne na revitalizáciu Vlčieho hrdla a jeho pretvorenie na priestor s podmienkami na kvalitné bývanie. Opak je však pravdou. Je to obyčajné geto, kde neplatia žiadne pravidlá občianskeho spolunažívania a každý si beztrestne robí, čo chce. Za takýchto okolností tu slušní ľudia žiť nevydržia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania