Priechod a retardéry pred súkromnou bránou

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Uzavretý
meno
Jana Vargová 24. augusta 2017

Táto brána na Priehradnej ulici slúži na každodenný vjazd a výjazd vozidiel, preto je pre nás ako majiteľov nepochopiteľné takéto umiestnenie priechodu pre chodcov a zrejme práve budovaných retardérov z oboch strán priechodu presne oproti tejto brány. Zaujímalo by nás, či by pán starosta, alebo ktokoľvek z úradníkov, ktorí sa pod toto "skvelé" riešenie podpísali, bol spokojný s takto umiestneným priechodom s retardérmi. Nebolo možné posunúť ho pár metrov naľavo alebo napravo? Najbližší takýto priechod je vzdialený cca 300 metrov na obe strany ulice.

24. august 2017

Tomasko

Tiez sa pripajam. Kaslat na to ze budu na tej ulici. A ze ich je tam take mnozstvo ma asi zmysel. Ale to umiestnenie ! Od pola k plotu Od brany k plotu. Takmer v v zakrute. Ked som ziadal o prechod na frekfentovanej Dvojkriznej https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/33466/priechod-na-dvojkriznej
Tak ze vraj tam nemoze byt, lebo to nesplna poziadavky . A to tam stasi dat trochu betonu. A tu ani nie je chodnik a hned 5 prechodov do neznama.
24. august 2017

Tomasko

25. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Spomaľovacie prahy boli navrhnuté podľa požiadaviek občanov, ktorí sa k dopravnej situácii na Priehradnej ul. viac krát cca od februára 2017 vyjadrovali. Pred realizáciou dopravného značenia a dopravných zábran MČ Vrakuňa v zmysle platných predpisov musela mať odsúhlasený projekt s dopravným značením a dopravným zariadením , Krajským dopravným inšpektorátom a Hlavným mestom SR Bratislava z dôvodu plynulosti a bezpečnosti v cestnej premávke. V projekte sú naprojektované a odsúhlasene spomaľovacie prahy podľa možných technických parametrov v danom priestore. Spomaľovací prah bude realizovaný stavebnou úpravou, takže pri prejazde nie je zvýšená hlučnosť motorových vozidiel, ale vodič je nútený znížiť rýchlosti. Veríme, že spomaľovacie prahy na Priehradnej ul. zlepšia občanom bezpečnosť v cestnej premávke. Pekný deň

Mgr. Henrieta Dvorská
25. august 2017

Jana Vargová

Asi ste dostatocne nepochopili z prispevku v com je problem. Nevadia nam prechody ani spomalovace. Ale vadi nam ze jeden taky mame priamo pred branou s vjazdom a vyjazdom aut. Uz obycajne prechadzanie rovno cez retarder je prekazkou a tak si terax predstavte ako budeme cez tie retardery odbocovat a vchadzat do dvora , v horsom pripade cuvat do dvora. Ale to vas ani toho co to schvalil iste netrapi.
25. august 2017

Jana Vargová

Pritom stacilo navrhnut priechod aj s terardermi par metrov dalej, napr. len náš múr popri pozemku ma takmer 30 m, takze tam by to nikomu neprekazalo vo vjazde, ani "možné technické parametre" by nijako neutrpeli. Ale to by najprv musel ten co to projektoval, aj co to schvaloval byt na mieste a vidiet skutocnu situaciu, potom neverim, ze by to takto schvalili. Predpokladam, ze to ani len nevideli.
25. august 2017

Eo

asi ste vy nepochopili ze to nikoho nezaujima:D a ze si mate branu posunut ak sa Vam nepaci:D toto je kocurkovo ...:/
25. august 2017

Jana Vargová

Brana je tam 15 rokov a nikam ju posuvat nebudeme. A Vas prosim , ak sa Vas to netyka, tak sa do diskusie nemiesajte. Odpovedala som na reakciu samospravy. Je to komunikacia medzi mnou a nimi, a nikto Vás nežiada, aby ste to citali a akokolvek komentovali.
25. august 2017

somár rámos

Vargová ,ty si taká jedovitá,že nevidíš iróniu.Toto je otvorený portál ,tak sa do diskusie mieša,a touto svojou jedovatosťou ,a štekaním na nesprávny strom si sympatie nezískaš.A to som ťa chcel podporiť.
25. august 2017

Jana Vargová

Ste skvely. Dakujem. Ale prepacte prave som sa vratila z nemocnice a uz to co som nasla pred branou mi zhorsuje stav. Tak sa necudujte ze prehliadam ironiu a nemam naladu na ziadne diskusie ktore nesmeruju k podstate veci. A toto, vazeny pane, nie je ziadna jedovatost. Keby som bola v mojej zvycajnej kondicii tak za toto by uz lietali triesky a pocut by ma bolo na celu Vrakunu.
Ale moje zdravie je prednejsie a ja len dufam ze tomu kto je za to zodpovedny sa to vrchovato vrati. Dufam ze si to teda na tomto verejnom portali precita aj on.
26. august 2017

dedo Marian

Dobrý deň pani Vargová. Na Vašom mieste by som požiadal MIESTNY URAD VRAKUNA o nahliadnutie do projektovej dokumentácie – nakoľko neverím, že DI schválil spomalovač – retardér v tesnej blízkosti zatáčky. Predpokladám, že zhotoviteľ nepostupoval podľa schválenej projektovej dokumentácie a ak áno požiadajte DI o vysvetlenie.
S pozdravom a prianím kladného vybavenia sťažnosti praje dedo Marian
27. august 2017

cestár

p. Vargová, nechcem Vás nahnevať, len sa pozrite, čo sa deje na celom Slovensku, zbohom zdravý rozum, bohužial, dnes na demokratickom Slovensku v právnom štáte je možné všetko lebo je to tak.
30. august 2017

Tomasko

pozeram, ze sa pokracuje dalej. Sranda bude ,ked to nechaju ukoncene ako na opacnej strane. Alebo mate nejake ine info?
05. september 2017

Tibor

Váž.p. Dvorská
Máte pravdu, že dopravný inšpektorát odsúhlasil niekde v meste bez poznania danej situácie predložený projekt dopravného značenie ako aj umiestnenie spomaľovačov. Projekt musel ale niekto nakresliť, kto by mal poznať situáciu a okrem toho to musel aj niekto schváliť. Okrem toho ako ste písali na danej stavbe funguje autorský dozor ako aj stavebný dozor a obaja dozorovia mali ( keď už aj autor projektu a schvaľovateľ boli neznalí situácie) reagovať.
To že zhotoviteľ diela spol. Swietelsky - Slovakia spol. s r.o. nereagovala sa dá pochopiť. Od realizátora diela, ktorá vykonala tak nekvalitné dielo, ako je táto nová vozovka sa predsa nedá očakávať seriózny prístup k umiestneniu spomaľovača. Umiestnenie spomaľovača pred vstupom na pozemok je totálna arogancia voči občanom.
Umiestnením tohto spomaľovača priamo pred vstupom do domu ste znehodnotili danú nehnuteľnosť.
Som zvedavý aký postoj k danému problému - nekvalitná vozovka, umiestnenie spomaľovača (v zákrute, bez dopravného značenia, pred vstupom k pozemkom) zaujmú poslanci, starosta a kompetentní z MČ Vrakuňa.
Pokiaľ si pamätám - vozovka sa opravovala hneď po realizácii kanalizácie - odfláknutá práca, potom sa ešte raz opravovala lokálne - odfláknutá práca a teraz sa realizovala celoplošne - opäť do tretice ......
S pozdravom.
05. september 2017

Tomasko

Ale ked sa vyhnete "podpadnutym" poklopom tak sa ide celkom dobre. Ale mna by este zaujimalo , ci auta parkujuce na "akoze chodnikoch" musia nechat potrebny priestor a ci to bude riesit policia?
06. september 2017

cestár

Konečne, som rád, že Vy, občania sa začínate zaujímať o to, čo realizujú "naši volení, veľmi dobre platení predstavitelia samosprávy ako i štátnej správy bez akejkoľvek hmotnej zodpovednosti za vzniknuté škody, ktorí sú tu pre občana - len rétorickým slovným prejavom." Tak, ako uviedli "dedo Marián" a "Tibor" je potrebné zájsť na miestny úrad, ktorý v tom prípade je stavebným úradom, cestným správnym orgánom a správcom uvedenej komunikácie. Ten musí archivovať projektovú dokumentáciu, z ktorej bude zrejme, kto to požadoval, kto vypracoval projektovú dokumentáciu, kto projektovú dokumentáciu schvaloval v komisii dopravy pri magistráte vrátane zástupcu krajského dopravného inšpektorátu a koľko tento nepodarok po ukončení prác stál finančných prostriedkov nás "daňových poplatníkov," prípadne koľko to bude spolu stáť ak sa to bude realizovať na inom mieste. Želám Vám dobré nervy, nerezignujte a dotiahnite to do úplneho konca. Požadujte od miestneho úradu stanovisko nielen ústne ale aj písomné, nech Vám miestny úrade osobne menovite ukážu všetkých zaiteresovaných, ktorí sa pod tento chaos podpísali a zodpovedajú ako som uviedol v texte. "Vydrža.ť"
29. január 2018

Eo

ako tento nezmysel dopadol?
29. január 2018

Jana Vargová

Nuž tak ako bol cely vymyslený , tak aj dopadol. Hlúpe retardéry spôsobujú problémy, pretože dve autá sa na nich neobídu. A ďalšia "lahôdka" sú tie skvelé polgule ohraničujúce "akože chodník". Bežne sa už jazdí ponad ne, pretože inak by tu - hlavne v čase kolóny - vládol absolútny chaos a kolaps. Šírka cesty jednoznačne nie je dimenzovaná na cestu v dvoch smeroch a ešte k tomu chodník. Skrátka z ....bič neupletieš, ako sa hovorí. Dúfam, že tí chodci, čo tieto akože chodníky využívajú, sa cítia dostatočne bezpečne. Uprimne, ja by som tadial nešla. Ak niekto nepozná tie hlúpe gule a je napr. nasnežené , takze ich nevidí ,alebo len jednoducho dáva pozor na oprotiidúce auto, kludne na ne nabehne a v tej kolizii moze chodca akurat tak zraziť!!! Ja si myslím ,že celý tento nezmysel tu bude tak do prvej vážnej nehody. A mimochodom, pri vjazde na Brezovú zo strany Ružinova, tam kde gule začínajú, vznikajú kolízne situácie, pretože autá idúce z ulice Na piesku a nepoznajú tento výmysel, na ne rovno nabehnú. Bola som toho svedkom. Nie sú "šťastne" umiestnené ani oznacené a nie som si istá, či je to v súlade so všetkými bezpečnostnými predpismi.
29. január 2018

somár rámos

a doplním -to musel byť mimoriadny inteleguán ,čo vymyslel, že tretinu cesty sú chodníky na jednej strane, potom na druhej, a zase späť.Ale treba byť pssst,pretože niekoho tam napadne dať semafor ,pri prechode z jednej strany na druhú

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.