Nepojazdné auto bez platnej STK s EČV

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Silvia 27. augusta 2017

Dobry den, tento srot parkuje na Landauovej 2/4 uz vyse roka a pol bez pohnutia, pred par dnami bolo presunuty v ramci malovania parkovacich miest o par metrov dalej. Na povodnom mieste z neho tiekol olej. Dost je tu malo parkovacich miest, nieto este takeho vrakovisko si tu niekto buduje. Je to mozne riesit? Popripade zistit majitela a poziadat ho o preparkovanie si vraku do miesta kde ho ma nahlasene? Dakujem.

04. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o predmetnom vozidle vieme. Dôvody na odstránenie vozidla povinnou osobou uvádza § 67 ods. 1 zákona o odpadoch - vozidlo musí poškodzovať alebo ohrozovať životné prostredie, alebo narúšať estetický vzhľad obce alebo osobitne chránenej časti prírody a krajiny. Podľa zákona o odpadoch nie je dôvodom na odstránenie vozidla neplatná Tk a Ek a obec nemá právo kontrolovať platnosť týchto kontrol alebo vyvodzovať dôsledky pre neplatnosť technickej, emisnej kontroly. Držiteľa vozidla sme vyzvali na odstránenie vozidla a informovali sme príslušný okresný úrad odbor dopravy (ktorý kontroluje platnosť Tk a Ek) o tomto vozidle a požiadali sme tento úrad o nariadenie držiteľovi vozidla vykonať Tk a Ek.

M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka
22. január 2018

Zuzana Sulíková

Odstavené nepojazdné auto

Dobrý deň,
pred vchodom na Landauovej ulici č. 4 už dlhé mesiace stojí nepojazdné vozidlo o ktorom nikto nevie, komu patrí a zaberá tam parkovacie miesto. Auto stálo predtým na inom mieste (menšie parkovisko v blízkosti). Keď však vykonávali označovanie platených parkovacích miest tak auto odtiahli pred náš vchod a odvtedy tam stojí. Na tom parkovisku tiež stálo už veľmi dlhú dobu (takže jeho odstavenie sa dá počítať už na roky). Prosím, mohol by niekto kontaktovať majiteľa,aby si to auto odtiaľ nechal odpratať resp. preveriť, či to nie je nejaké kradnuté auto?
Ďakujem predom a prajem pekný deň.
S pozdravom, Zuzana Sulíková
23. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Sulíková,
ako píše kolega vyššie toto vozidlo je už od leta 2017 v riešení miestnym úradom. Majiteľa sme vyzvali k odtiahnutiu alebo zabezpečeniu platnej EK a TK. Takisto sme vyzvali Okresný úrad, aby začal konanie vo veci vyradenia vozidla z evidencie. Pokiaľ okresný úrad nerozhodne o jeho vyradení nemôžeme ho dať odstrániť pretože by sme porušili práva vlastníka vozidla garantované Ústavou SR. Bohužiaľ taká je reálna situácia, odstránenie vrakov trvá bežne aj rok a viac.
Informácie o vrakoch v Dúbravke sú na našom webe
https://www.dubravka.sk/files/documents/miestny_urad/zoznamy/vraky-evidencia.pdf

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
28. august 2018

Lukáš Bartošovič

Dobry den, vozidlo uz nema tabulky ECV, takze sup s nim do srotu! Kazde volne miesto je dobre, co mozno vidiet aj na prilozenej fotografii.
13. november 2018

Lukáš Bartošovič

Dobry den, tato cierna Toyota sa uz na uvedenej adrese nenachadza, podnet mozeme oznacit ako VYRIEŠENÝ. Pre zaujimavost, auto ma zaznam v databaze odcudzenych motorovych vozidiel, ale to je teraz asi jedno... https://www.minv.sk/?odcudzene-mot-vozidla

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania