Bezpečnejší priechod

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Veronika Šandorová 28. augusta 2017

Jedná sa O priechod pri ZŠ Sokolíková. Cez školský rok ráno je to na tomto mieste dosť nebezpečné pre chodcov - žiakov školy pre veľkú fluktuáciu áut. Ďalší priechod sa už riešil, ale deti chodia do školy cez tento lebo vchod do školy je cez dvor.

29. august 2017

Dúbravčanka

Potvrdzujem. Kazdy den tade chodim a od skoly sa dostat na druhu stranu byva naozaj problem. Prechod je v zakrute a ked tam este stoja auta, nevidi nic chodec ani vodic. Urcite by bolo fajn aspon zvyraznit ten prechod cervenym. Nie raz som tam mala problem a to som dospela a naozaj si davam pozor.
30. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedený priechod z hľadiska zvýšenia bezpečnosti zvýrazníme červenou farbou, to ešte do zahájenia školského roku. Následne zabezpečíme osadenie spomaľovacích prahov (po odsúhlasení v dopravnej komisii a dopravným inšpektorátom PZ).
V zmysle zákona č.8/2009 o cestnej premávke vodič nesmie stáť na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi. Opätovne požiadame mestskú políciu o zvýšenú pozornosť uvedenému priechodu z hľadiska dodržiavania zákona o cestnej premávke, a to najmä v čase príchodu detí do školy.

Ing. arch. Pavel Gašparovič
Vedúci oddelenia územného rozvoja a životného prostredia
07. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
priechod bol už zvýraznený a následne (po schválení) osadíme spomaľovacie prahy

Ing. arch. Pavel Gašparovič
Vedúci oddelenia územného rozvoja a životného prostredia
07. september 2017

Veronika Šandorová

V mene rodičov A detičiek zo školy Ďakujem.
28. september 2017

Obyvateľ Dúbravky

Uznávam, že tade chodí veľa aút v čase začiatku školy ale to práve rodičia tam vozia všetky deti pomaly. Dôležitá je aj plynulosť cestnej premávky, ktorá bude narušená retardérmi. Chýba tu koncepcia v danej lokalite. Na druhý priechod prechodcov osadili retardery, kde nikdo nechodí takmer a deti vôbec, chýba tomu koncepcia nemôžu byť na jednom kilometri 5 retardérov v obytnej zone kde sa jazdí pomaly. Bolo by lepšie tam spraviť len spomalovacie biele čiary. Tie retardery, čo dávate sú zastarané.
28. september 2017

Obyvateľ Dúbravky

vzorové riešenie z BA
28. september 2017

Dúbravčan

Dobrý deň, súhlasím s Vami pani Veronika. Deti, ako som v inom príspevku písal chodia cez vchod, ktorý je od školského dvora. Z toho dôvodu naozaj nerozumiem, prečo je osadený spomalovač pri parkovisku o kúsok vyššie ako bude tento. Preto sa ešte raz ozývam a prosím pána inžiniera, aby prehodnotil osadenie toho predošlého retardéra, ktorý absolútne nemá zmysel. Argument, že slúži na zvýšenie bezpečnosti pri škole platí pri tomto prechode pre chodcov a na ňom v blízkej budúcnosti osadenom spomalovači, ale nie pri tom prehode, kde už je osadený spomaľovač pri parkovisku. Tadiaľ Vám zaručujem že denne prejde minimum detí, ak vôbec. A určite tam nie je taká frekventovanosť, aby tam bol osadený spomaľovač.
20. december 2018

Viliam

Vyriešené - osadený aj spomaľovací prah
20. december 2018

Obyvateľ Dúbravky

Chcelo by to vyvýšený priechod pre chodcov a nie tieto nekvalitné tvrdé dinosaurie retardéry. Treba zmeniť dodávateľa spomaľovačov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.