Skládka pri kontajnerovom stojisku na Nejedlého ul.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Mirka 01. septembra 2017

Dobry den.
Bolo by mozne odstranit neporiadok, ktory je pri kontajneroch oproti Nejedleho 3. Niekto si obnovoval byt a zahadzal cast chodnika starym nabytkom a wc misami.
Dakujem.

04. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

samozrejme je to možné, no objemný odpad umiestnený pri kontajnerových stojiskách odstraňuje správca príslušného bytového domu pre ktorý sú nádoby na komunálny odpad určené.Mestské časti tento odpad neodstraňujú a hlavné mesto ako povinná obec podľa zákona o odpadoch upravila túto vec takto: http://www.bratislava.sk/docistovanie-stojisk/d-79733/p1=204249
Za MČ Bratislava-Dúbravka uvádzam, že naša mestská časť práve z dôvodu, aby sme týmto veciam predišli, umiestňuje každý týždeň 2 veľkokapacitné kontajnery na objemný odpad, plus dva krát ročne robíme jarné a jesenné upratovanie pri ktorom umiestnime cca 30 kontajnerov a odstránime priemerne 25 t objemného odpadu z každého upratovania, pričom § 81 ods. 7 písm. g) zákona o odpadoch hovorí, že obec je povinná minimálne 2 krát do roka zabezpečiť zber a prepravu objemného odpadu. Je potrebné, aby si neporiadny obyvatelia uvedomili, že za objemný odpad ktorý vyprodukujú sú zodpovední predovšetkým oni a sú povinný nakladať s týmto odpadom v súlade so zákonom o odpadoch.

M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka
04. september 2017

Mirka

Dobry den.
Rozumiem, ze je za to zodpovedny ten, kto tam odpad dal aj ze mestska cast dava pravidelne velkokapacitne kontajnery. Bohuzial nezodpovednych spoluovcanov je vela a takto znecistuju nase okolie.
04. september 2017

Odpoveď samosprávy

Súhlasím s Vami. Viete zákon hovorí o tom že každý pôvodca odpadu (pôvodca je ten koho činnosťou odpad vznikol) je povinný zabezpečiť jeho likvidáciu a odovzdať ho oprávnenej osobe alebo na miesto určené obcou. No veľa obyvateľov je presvedčených o tom že odpad ktorý vznikol ich činnosťou má za nich likvidovať niekto iný. Ano platíme za odvoz a likvidáciu odpadu ale to sa týka zmesového komunálneho odpadu no na ostatné druhy odpadu sa to nevzťahuje. Viete aj zariadenie na zber odpadu alebo zberný dvor musí mať uzatvorené dodávateľsko-odberateľské zmluvy na zhodnotenie alebo zneškodnenie odpadu inak nedostane povolenie. Tým chcem povedať, že odpad ako taký (samozrejme nie všetky druhy odpadu) je surovina ktorá sa triedi, recykluje, pripravuje na opätovné použitie a následne sa ponúka na spracovanie ďalším subjektom.

M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka
08. september 2017

Jan Mlýnek

Dobrý deň.

Obyvatelia Nejedlého 3 dobre vedia kto rekonštruoval byt v poslednom polroku, odkedy sú tam vyhodené WC misy a sedačka je tam vyhodená asi 3 týždne a určite si niekto všimol kto ju v noci vyhodil.
Ak tí čo rekonštruovali byty na Nejedlého 3 spravili ohlásenie na MÚ Dúbravka vedia aj na MÚ Dúbravka kto robil rekonštrukciu.
Ale ako píše pán Blažej, nech sa o odvoz postará správca Nejedlého 3 a za peniaze obyvateľov Nejedlého 3, keď si z vlastnými obyvateľmi nevedia spraviť poriadok, aby sme my ostatní nemuseli pozerať na toto utešené zátišie ďalšie mesiace.

Jan Mlýnek
09. november 2018

Mirka

Podnet je mozne uzavriet, odpad bol davno odneseny.
09. november 2018

Jan Mlýnek

Dňa 20.9.2017 som emailom kontaktoval správcu domu Nejedlého 3 a ten zabezpečil odvoz.
Takže podnet je možné ozaj uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania