Nočný hluk

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Podunajské Biskupice

V riešení
meno
Petra Kovacsova 02. septembra 2017
.

Dobry den, byvam v podunajskych biskupiciach a kvoli kazdotyzdennej hlasnej hudbe, ktora duni do skorych rannych hodin kazdy vikend (toto leto extremne casto, v auguste to bolo kazdy vikend), nemozem spavat. Neviem, odkial hluk ide, po predchadzajuce roky takyto problem nebol. Je maximalne bezohladne povolit take caste konanie hlucnych akcii, navyse trvajucich po celu noc. Neviem si predstavit, ze by som bola nutena ist po takto prebdetej noci do prace, mnoho ludi pracujucich cez vikendy ma s tym iste problem.

05. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pani Kovácsová,
na Miestny úrad Mestskej časti Bratislava - Podunajské Biskupice nebolo doručené oznámenie o konaní verejného kultúrneho podujatia, ktoré by sa malo konať v nočných hodinách na území našej mestskej časti. Mestská časť nepovolila podujatie, ktoré by porušilo nočný kľud počas víkendov.
MČ však prenajíma priestory v Dome kultúry Vetvár na Biskupickej ulici a to hlavne pre rodinné podujatia (svadby,oslavy..). Tie sa konajú v uzavretých priestoroch a je možné, že počas letných teplých víkendov boli otvorené okná. Uvítame, ak by ste upresnili kedy a v akom čase bolo počuť hlasnú hudbu. Ak by to bolo v čase týchto akcií - problém budeme riešiť.


PaedDr. Beata Biksadská
Oddelenie školstva a kultúry
Miestny úrad MČ Bratislava - Podunajské Biskupice
07. september 2017

Jana Kolárová

žiadna mestká časť ani starosta nemá právo meniť otváracie hodiny ------- treba dať podnet na prokuratúru, je jednotné rozhodnutie, ale prokuratúra ho nevydá bez podnetu na konkrétnu mestskú časť
07. september 2017

Petra Kovacsova

dobrý deň, ďakujem za rýchle preverenie a odpoveď na podnet. Nepredpokladám však, že nočný hluk pochádza z akcie konanej v MÚ Podunajské Biskupice alebo v MÚ Vrakuňa. Nakoľko to bolo hlasné dunenie, predpokladám, že bolo spôsobené koncertom alebo inou hudobnou akciou (nebolo to dunenie z komínov Slovnaftu). Posledne to bolo v noci z 31.8. na 1.9. do skorých ranných hodín (zvyšok víkendu som radšej strávila mimo BA), predtým týždeň zo soboty na nedeľu a predtým týždeň takisto. Cez týždeň je pokoj, takže sa musí jednať o akcie konané cez víkendy (určite nie malé rodinné oslavy, hluk je počuť i cez zavreté okná).
09. september 2017

Jozef

Zdravim, obycajne je pocut koncerty az zo Zlatych pieskov, predsalen Vrakuna ani Pod. Biskupice nie su nicim po linii odtienene. Naposledy to bol trojdnovy Uprising, ktory bolo pocut. Pravda, organizatori vacsinou otocia reproduktory tak, aby bol hluk minimalizovany, ale tak, stava sa :-/
Ja osobne byvam na Cilizskej, tiez toto leto bolo pekelné, co sa tyka nocnych zábav. Ked neratam Zlate Piesky, najpravdepodobnejsi povodca je/bol nemenovany podnik na Zelenej vode, ktory tohto roku mal poprvykrat "párty" az do rannych hodin skoro kazdy vikend. Ked otocili reprosustavu "do poľa", tj. smerom na letisko, aby odtienili Ivánku p.D. a Most p.B., tak sposobili Vrakuni a Pod. Biskupiciam solidnu zábavu. Staci si pohladat fotky na niektorej zo socialnych sietí podla lokality v casoch ked byval hluk, o zábavu bolo skutočne postarané nielen na mieste konania. Tak ale beriem to iba ako domienku. Rukolapný dôkaz žiaden.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania