Nedokončený chodník na Šintavskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Martin 04. septembra 2017

Touto cestou by som sa chcel opýtať, či sa nezabudlo na dokončenie chodníka na Šintavskej. Urobili sa nové obrubníky, položil asfalt, potom sa na viacerých miestach nový asfalt povyrezával, nové obrubníky vyhodili, urobili opäť nanovo, no asfalt už asi žiaden nezvýšil...

04. september 2017

Stefan

A co ta trojnožka? Akože s nimi nevie mestka cast zatočiť? To fakt takato primitivnosť musi trvat roky?
05. september 2017

Peter

jedna je tu a druhu obasfaltovali pri zastavke, smutne... to ze po novom asfalte uz jazdia auta aby si skratili cestu na chodnik k domu kde mozu parkovat na holicskej 21 je uz ina vec...
05. september 2017

Stefan

To že mestka cast neprijme konecne VZn o zákaze parkovania na chodníku je to najsmutnejsie. Chodnik je od slova chodec. Aby sa male deti báli bikovat po chodníku, lebo niektorí dementi po nich este aj trubia. Celé je to choré.
06. september 2017

cestár

Vážení páni, chcel by som sa Vás opýtať, ten chodník o ktorom píšete je novo budovaný alebo je opravený pôvodný-už vybudovaný v predchádzajúcom období, lebo to mení celkovú sitáciu. Ak je nový, mala byť vypracovaná projektová dokumentácia a na realizáciu malo byť vydané stavebné povolenie. Ak je pôvodný tak to bola len oprava. Šintavská ulica je miestna komunikácia II. triedy a je v práve hlavného mesta, MČ v tomto prípade nie je správcom a tým pádom to nie je v jej kompetencii. Čo sa týka prejazdu vozidiel po chodníku - Zákon č. 8/2009 v §52 článku 2 hovorí: "Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať, to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením nie je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5m. K prejazdu sa dá zamädziť osadením stlpikov na jednej aj druhej strane, ktoré musí zabezpečiť v zmysle projektovej dokumentácie správca komunikácie - v tomto prípade hlavné mesto a osadenie stĺpikov môže byť zrealizované až po následnom odsúhlasení projektovej dokumentácie v dopravnej komisii pri magistráte za účasti cestného správneho orgánu a príslušníkom dopravnej polície.
10. september 2017

František

P. cestár

Kto dal súhlas na úpravu nájazdu na predmetný chodník. Auta po chodníku jazdia ako po komunikácií a skracujú si cestu k svojmu domu.
10. september 2017

cestár

Vážený pán František, ako som uviedol vyššie, Šintavská ul. je miestna komunikácia II. triedy a je v správe Hlavného mesta. Musíte sa spýtať p. primátora Nesrovnala, ktorý sa vychvaľuje kade chodí, koľko kilometrov komunikácií a chodníkov rekonštruuje, (aj rekonštrukciu povrchu komunikácie na moste SNP robí po 45 rokoch prevádzky, ktorou znížili životnosť mostamosta podľa vyjadrení Ing. Tesára), len už zabudol povedať, že si to platia občania zo zvýšených daní z nehnuteľnosti a dane za rozvoj, ktorú schválil vládny zlepenec zákonom. Výsledkom nepodarku chodníka je "vysoká odbornosť pracovníkov magistrátu", s ktorou sa pán primátor Nesovnal neustále vychvaľuje. V danom prípade je rozhodujúce, na základe akého ozhodnutia boli realizované stavebné úpravy,či išlo o vybudovanie nového chodníka alebo opravu jestvujúceho chodníka v rámci údržby. Ja som len upozornil, ako sa dá vzniknutý problém riešiť a mesto nie je schopné k danému problému ani zaujať odborné stanovisko.
19. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.

Podnet sme adresovali príslušnému oddeleniu hlavného mesta, budeme Vás informovať.

S pozdravom


Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dodávateľ prác pred kladením asfaltu zistil poškodenie obrubníkov na dvoch miestach. Aby bolo možné poškodené obrubníky vymeniť, na daných miestach sa vynechala časť asfaltu. Dodávateľ asfalty dokončí v najbližších dňoch.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. september 2017

Peter

neozumiem preco ked opravovali chodnik ten najazd so zbijackami preco nezlikvidovali?, taketo upravy su cierne stavby.
28. september 2017

Peter

Chodnik uz dokoncili
28. september 2017

Peter

ale ci vyriesia jazdu po chodniku tazko povedat...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania