Obnovenie chodníka Hrad - Zuckermandel

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Karlovešťan 04. septembra 2017

Z hradu od Žigmundovej brány vedie okolo Kempelenovho vodovodu na Žižkovu ulicu (pri dome č. 10) nedokončený a dnes už aj značne zarastený chodník. Je obrovská škoda že je v takom stave, keďže iná alternatívna cesta v danej lokalite neexistuje. Obnovenie chodníka by jednoznačne pomohlo oživiť lokalitu, určite by ho využívalo množstvo miestnych aj turistov.

05. september 2017

Palo Slav

Skvelý podnet, vítame ho všetci. Pamätám si, ako sme návštevili vodievali od nás k hradu práve týmto krásnym chodníkom, úžasný výhlad na Dunaj a "kusikso" prirody v centre. To čo bola voľakedy výnimočná časť Bratislavy, sa nechalo schátrať a uzamklo!

bude to skvelý krok k občanom/voličom, rozhodne verejnosťou vysoko cenené!
14. september 2017

Odpoveď samosprávy

Myšlienka je to nepochybne skvelá. Žiaľ, mestská časť nemá ako s týmto podnetom naložiť, pretože pozemky, po ktorých chodník vedie sú sčasti vo vlastníctve magistrátu a sčasti súkromné. Aj preto prosím o zmenu zodpovednosti za riešenie z mestskej časti na magistrát.

Radoslav Števčík, starosta Bratislava - Staré Mesto
17. september 2017

Palo Slav

Ďakujem a chápem situáciu. Je však možné z Vašej strany dohliandut, aby sa tým kompetentní na magistrate aj naozaj zaoberali? Keďže je to pre atraktivitu turistov a občanov Starého mesta dôležité a veľký posun.
18. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Pozemok, ktorého sa týka Váš podnet, nie je v správe hlavného mesta. Tento pozemok sa nachádza na p. č.885/5 k.ú. Staré mesto a je v súkromnom vlastníctve spoločnosti Vydrica a.s..

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. september 2017

Richard

Toto je jedno z území, ktoré by malo mesto bez váhania odkúpiť späť. Či vlastne na toto sme ešte nedozreli...
19. september 2017

Palo Slav

Suhlasim, pre taketo verejne zaujmy nie je mozne cakat na vlastnika, ktory predmet nechava schatrat. Institut vyvlastnenia zacali pouzivat vo velkom napriklad v Trnave, kde sa stavaju takto cyklochodniky. Toto je rovnaky pripad! Viac odvahy by to chcelo. Preco v Trnave to vedia? Ked pozriete na profil ich starostu tak za par mesiacov toho spravil 2x tolko. Takto sa o znovuzvolenie nebojuje, hlavne ked clovek vidi, ze ono to ide!

Ps. Neverim ze by bol investor proti takejto aktivite. To je len taka odpoved aby sme neotravovali...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania