Odpadkový kôš

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Motiv 05. septembra 2017

Pravidelny stav odpadkového kosa osadeneho tzv. Zelenou hliadkou pred rokmi pri parciku medzi Drobného a Sekurisovou oproti Domovu soc.sluzieb, o ktory sa vsak nik pravidelne nestara.
Ziadam zlikvidovat tento ,,zeleny zabudnuty projekt" a osadit sem riadny kos, pravidelne vyprazdnovany, ako aj jeden na psie exkrementy. Oba sa tu velmi zidu.
Dakujem

06. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o umiestnení predmetného koša Zelenou hliadkou na dané miesto sme nemali vedomosť ani nikto zo Zelenej hliadky túto vec s nami nekonzultoval ani nás neinformoval o tomto zámere. Zastávam ten názor, že nestačí Zelenou hliadkou koše iba umiestniť, ale je potrebné mať zabezpečené aj vyprázdňovanie týchto košov a ak to nemajú zabezpečené, vnímam to skôr ako "medvediu službu". Zabezpečíme odstránenie tohto koša a MČ Dúbravka osadí sem odpadkový kôs aj kôš na psie exkrementy, ktoré budú mať riadne zabezpečený režim vyprázdňovania.

M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka
06. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

odpad je odstránený, kôš bude odstránený dnes alebo zajtra nakoľko tento kôs je majetkom Zelenej hliadky. Následne v najbližších dňoch pristúpime k osadeniu odpadkového koša a potom koša na psie exkrementy.

M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka
06. september 2017

Stefan

A co tak nahradiť postupne všetky kose zelenou hliadkou? Myslím, ze nik zo zelenej hliadky neumiestnoval kose len tak pre srandu kralikov, ale chceli upozorniť priamo Vás, že tam ten kôš chýba! TAk ako bude nahredený tento, treba postupne nahradiť aj ostatné. A pre dobro veci komunikovť veci zo Zelenou hliadkou.
06. september 2017

Stefan

Tie zrezane lampy su symbolom Bratislavy. To sa moze stat len u nas, že sa lampa zreže a ostane tak, rok, dva a možno aj viac. SIEMENS forever
07. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Štefan,

zaujímavé je, že aktivisti zo Zelenej hliadky boli prekvapení, že sa v tejto lokalite nachádza ich kôš nakoľko tam vraj už cca rok nemal byť. Neviem teda ako to funguje u Zelenej hliadky, ale ten kôš mala údajne na starosti nejaká slečna. Viete pán Štefan to je ako keď napríklad umiestnime automat na pitnú vodu, ale vodu doň nedodáme.
Ďakujem.

M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka
07. september 2017

Stefan

Ano existuju chyby pan Blažej. No smutne je, že ten kôš tam bol roky a nenahradili ste ho skôr. A nechali ste to tak rok možno dva. Neviem či máte inšpektorov verejeného poriadku alebo iných zamestnancov, ale nik na to neupozornil. Keby občan nezadal na OPS podnet, dodnes by ten kôš nebol nahradený. Je to ako ked mestka cast zasadí stromy a nik ich nepolieva, napriek tomu, že cele leto nepršalo a potom tak aj vyzerajú tie stromy.
07. september 2017

Odpoveď samosprávy

Viete pán Štefan Bratislava má 17 mestských častí a verejné plochy v týchto mestských častiach sú vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislavy a týchto 17 mestských častí ma hlavným mestom časť pozemkov zverených do správy s kompetenciami ktoré sa k týmto zvereným pozemkom viažu. Teda neplatí pravidlo, že ak sa prechádzate po verejných plochách v MČ Dúbravka tak všetky tieto verejné plochy musia byť v správe, vlastníctve MČ Dúbravka lebo sa nachádzajú v k.ú. Dúbravka, toto neplatí.
Osádzanie košov ma tiež isté pravidlá a my nemôžeme len tak na cudzie pozemky osádzať koše, nakoľko vlastníci týchto pozemkov s tým nemusia súhlasiť. To znamená, že vlastník pozemkov ma tiež svoje povinnosti a správca pozemkov tiež.


M. Blažej
Miestny úrad MČ Bratislava-Dúbravka
07. september 2017

Stefan

Áno áno to počujem stále ako niečo nejde a nedá sa. Keď sa pozriete na ten chodník, ten by tiež potreboval už vyčistiť. Lebo ak naprsí tak je z toho hnedá brečka. Mestká časť je tu od toho, aby práve komunikovala. Ak je treba kôš osdadiť na cudzí pozemok, treba to vykomunikovať. zaberie to čas, ale okolie sa košu poteší. To že magistrát sa tak "skvele" stará o pozemky je už druhá vec. Ale ak napíšete Ivovi, že tu treba niečo spraviť, a sľúbite mu že je to vhodne miesto nafotenie tak on rád určite príde. Bude totižto môcť postovať svoje aktivity na svoje FB stránky, ktoré mu pribúdajú ako huby po daždi. A možno sa aj trafia s popisom, že to bolo fotene v Dúbravke na správnej ulici. Prajem pekný deň
08. september 2017

Motiv

dakujem za vybavenie

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania