Devastovanie lúky nad Líščím údolím

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Ľuboslava 10. septembra 2017

Vážená pani starostka, mohli by ste mi objasniť, čo sa to deje na lúke nad Líščím údolím?
A Vy milí spoluobyvatelia, ktorí sa radi prechádzate s rodinami alebo so svojimi psími miláčikmi cez túto lúku do lesa - z lesa, tak na to zabudnite, nakoľko na kraji lesa vyrástlo stavenisko a plot, cez ktorý neprejdete! Takto nielen nás, ale aj zver, ktorá sa chodila pásť na lúku- hlavne srnky s mláďatami, úplne odstavili. A čo myslíte, že sa tam deje? Výstavba rodinných domov. Aké prekvapivé! Asi si niekto pekne finančne prilepšil. Veď nevadí, že kvôli pár jedincom, ktorí tu budú bývať, zničia túto donedávna krásnu lúku, plnú zveri, vtáctva, hmyzu. Nech žije chamtivosť nad úctou k životnému prostrediu!
Privítala by som, kedy sa vyjadrili aj obyvatelia tejto lokality.
S pozdravom

11. september 2017

Zuzana

Dobrý deň, neviem presne o ktoru cast ide, no vlastnici luky sa daju zistit cez zbgis.sk. Nedavno som pozerala oblast Starych gruntov a bola som prekvapena, kolko sukromnych vlastnikov tam ma parcely. Moze sa stat, ze ste sa nevedomky zvykli prechadzat po súkromných pozemkoch...
28. november 2017

Odpoveď samosprávy

Ide o súkromné pozemky, na ktorých by mali v budúcnosti vyrásť rodinné domy. To je síce v súlade s územným plánom Bratislavy, ktorí schválili mestskí poslanci, no tento masívny výrub drevín miestny úrad nepovolil. Karlova Ves preto vykonala v tejto lokalite štátny dozor, ktorý potvrdil, že vykonaný výrub drevín nebol legálny. Karlova Ves sa preto obrátila na Štátnu ochranu prírody SR s požiadavkou na vyčíslenie škôd. Mestská časť vykoná ďalšie právne kroky.

Miestny úrad Mestskej časti Bratislava - Karlova Ves
28. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet bol ešte v minulosti postúpený na Okresný úrad na priestupkové konanie, kde bol vykonávateľ výrubu pokutovaný v zmysle zákona 543/2002.

S pozdravom

Ing. Marián Kerek
Oddelenie životného prostredia
0940 634 175, 02/707 11 282
[email protected]

Miestny úrad MČ Bratislava-Karlova Ves
Námestie sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania