Bezdomovec sa nasťahoval k ramenu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 11. septembra 2017 Odoslané z mobilnej aplikácie

Medzi rameno a elektricku sa nastahoval so stanom bezdomovec a popija cuco pricom vznika velka skladka odpadu pri nom

22. september 2017

Odpoveď samosprávy

Pozemok je v správe hlavného mesta SR, ktorý si musí zabezpečiť poriadok na svojom pozemku.

Pracovníci odd. sociálnych vecí Miestneho úrad Petržalka vykonávajú pravidelne šetrenia a monitoring bezdomovcov v Petržalke. Pri našom šetrení dňa 12.09.2017 a dňa 19.9.2017 sme na danom mieste nenašli žiadnych bezdomovcov. Bezdomovcom poskytujeme sociálne poradenstvo a ak majú v Petržalke trvalý pobyt pomáhame im vybaviť osobné doklady, odporúčame im sociálne zariadenia, kde môžu prenocovať, prípadne im za určitých podmienok môžeme poskytnúť sociálnu výpomoc. Väčšina bezdomovcov našu pomoc stále odmieta.
Mestská časť Bratislava-Petržalka sa snaží pomôcť každému, kto sa ocitol bez domova, ale práca s bezdomovcami je veľmi náročná v tom zmysle, že sú to ľudia, ktorí sú svojprávni a nemôžeme ich bez ich súhlasu umiestniť v nejakom sociálnom zariadení alebo ubytovni.
Naša mestská časť ani iná štátna a verejná moc nemôže nútiť bezdomovcov nezdržiavať sa na konkrétnom mieste. Ak spácha bezdomovec priestupok, môže ho polícia riešiť, ale nemôže mu zakázať zdržiavať sa na tomto mieste. Nedovoliť vstup na určité miesta môže iba správny orgán v prípade prejedávania priestupku na príslušnom správnom orgáne – Okresnom úrade.

V spolupráci s Mestskou políciou Hlavného mesta Bratislavy budú tento priestor mestskí policajti častejšie kontrolovať.



mestská časť BA-Petržalka
22. september 2017

Radovan Karvai

Aha cize vam je to jedno ze tam ma brloh a znecistuje okolie s vykalmi a odpadkami. Zaujimave, ze vcera ked som siel okolo ramena tak tam bol, cize sa neodstahoval.
V tomto meste panuje marazmus prveho stupna. Mesto a mestske casti sa nevedia postarat o svoje pozemky, nevedia si poradit, resp. ani neriesia priestupky, znecistovanie okolia, na nabrezi sa zriadi ilegalny camping. Skoda, ze som to nevedel predtym ako som si kupoval byt a bral 30 rocnu hypoteku. Kupil by som si luxusny karavan a odparkoval niekde v parku.
09. jún 2019

Jana P

tento podnet je vyrieseny. Upratali uz davno obcania

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania