Takto si vážime pamiatky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 05. júna 2013 Odoslané z mobilnej aplikácie

Dobry den. Niekolkorocne umiestnenie reklam na hradby pod zamienkou ich nekonecnej opravy je vizitkou neschopnosti samospravy spravovat toto mesto pre spokojnost ludi a nie reklamnych firiem. Starosta ci primator, ktory tu konecne zasiahne ziska moj respekt a aj hlas.

06. jún 2013

roman

ja akoze normalne nechapem preco je reklamou obalena len taka mala cast hradby... to nemate viacej vhodneho lesenia? vsak kto sa ma pozerat na nejake kamenne mury ked tam moze byt pestrofarebna reklama? :-)
PS: tatrabanka by mohla konecne zasponzorovat skore dokoncenie oprav nech sa nemusia hanbit za taku "docasnu" reklamu...
06. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý preveril inšpektor verejného priadku. Mestské hradby sú v správe Magistrátu hlavného mesta SR. Váš podnet sme preto zaslali kompetentným pracovníkom magistrátu s požiadavkou o jeho vyriešenie.

S pozdravom,


Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk
06. jún 2013

Anonym

takyto podnet tu uz je
06. jún 2013

Anonymný užívateľ

Čím viac, tým väčší tlak hádam. Alebo to si má každý najskôr prejsť všetky podnety, aby nebol náhodou druhý?
06. jún 2013

Anonym

nie ja suhlasim s Anonymnym uzivatelom
11. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Mestské hradby boli rekonštruované postupne v rokoch 1975-1991 v etapách, kolaudácia je z roku 1992.

Pokiaľ ide o lešenie, áno je tam niekoľko rokov, ale nie kvôli reklame. Ochranné lešenie s plachtami bolo postavené z dôvodu ochrany cestnej komunikácie pred padajúcim kamením z muriva. Mestská spoločnosť PAMING mala uzatvorenú zmluvu so spol. Akzent media, s.r.o., ktorá na vlastné náklady toto lešenie postavila, čím hl. mesto ušetrilo fin. prostriedky na ochranné lešenie. Jeho demontáž neprichádza do úvahy, pretože padajúce kusy muriva by ohrozili premávku na frekventovanej ceste.

Hradby nie sú majetkovoprávne vysporiadané a v súčasnosti sa na Magistráte dal spracovať geometrický plán na zápis hradieb do katastra nehnuteľnosti. Nie je teda pravdivé tvrdenie, že hrady sú v správe mesta.

Objekt hradieb je pod názvom "Múr hradbový a bašta, západný úsek mestského opevnenia, Staromestská ulica" zapísaný v Ústrednom zozname pamiatkového fondu SR ako národná kultúrna pamiatka, pre ktorú má obec zákonnú povinnosť, v zmysle zákona 49/2002 Z.z. o ochrane pamiatkového fondu, utvárať všetky podmienky potrebné na jej zachovanie, ochranu a obnovu.

Otázka rekonštrukcie je otázka značných finančných prostriedkov na takúto investíciu. Zatiaľ nám nikto neprezradil žiadny geniálny plán, kde tieto peniaze získať (a ešte k tomu legálne). Je možno vhodné obrátiť sa aj na poslancov mestského zastupiteľstva, ktorí schvaľujú rozpočet, aby schválili takúto investíciu aj s patričnými financiami.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
11. jún 2013

Anonymný užívateľ

Vážený pán Papajčík,

nehnevajte sa ale neverm vám ani slovo. Uplne zjavne tu ide o to že tu vznikla exkluzívna reklamná plocha a tento setup vyhovarania sa na padajúce kamene iba vyhovuje reklamke a každému kto sa na tom nabalí. Neťahajte nás za nos, je to trápne!
12. jún 2013

roman

Pan Papajcik to si z nas robite kozy? To chcete niekomu nahovorit ze na opravu muru nie su peniaze 20 rokov a je to neuskutocnitelna praca aby tam nepadali nejake kamene? Chcete tu niekomu nahovorit ze na Slovensku nie su pracovnici ktori by to vedeli zvladnut? Kolko kvalifikovanych murarov potrebujete? Staci si obehnut stavebne firmy ktore maju volne partie oravakov alebo madarov a Ti vam to opravia lavou zadnou do dvoch tyzdnov a to sa budu este flakat pretoze budu hodinu hladat rano miesto na zaparkovanie auta niekde v meste.. A akoze to bude neskutocne drahe? No mesto kazdorocne preinvestuje balik penazi na silvestrovsky ohnostroj. Tak tento rok by letelo o 15 rakiet menej.. mate dalsie vyhovorky?
15. jún 2013

Anonym

tak opravte hradby tak aby s nich nepadalo murivo a potom dajte lesenie dolu
15. jún 2013

Anonymný užívateľ

1. To lesenie nema nic spolocne s padajucim murivom ale je tam cisto ucelovo koli reklame. Padajuce murivo je iba zasterka.
2. ak by to aj bolo koli murivu, zodpovedna samosprava by tam natiahla plachtu zobrazujucu hradby a nie reklamy.
3. treba si dat vytiahnut zmluvu o ktorej sa tu hovori a zistit kolko dostava oficialne mesto za tu reklamu oproti hodnote tekajto reklamnej plochy a odvodit si kolko niekto dostava, za takuto finy od reklamky do vacku...
26. jún 2013

Miro

Prosim Vas zbavme sa tej vsade pritomnej reklamy je to humus v celom meste.Chceme zit v kulturnom prostredi? Alebo v takejto dzungli pan primator?
01. júl 2013

Dodo

Z fotky je zjavne vidiet ako lesenie URCITE zabrani padaniu muriva (ktore nepada, pretoze by tam kusy muriva boli samozrejme napadane)
:-D :-D :-D :-D - uplny vysmech. A reklama aj pre Tatrabanku!!!
Pan Papajcik si robi zarty, bohuzial to vobec nie je vtipne.
31. júl 2013

Miro

Chcem sa opytat administratorov tejto stranky preco podnety na ktore dlhodobo nikto neodpoveda neoznacujete ako neriesene a neaktulizujete ich aj ked uz su vyriesene.Potom to tu straca vyznam.Aj tento podnet je nerieseny.
31. júl 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý večer, nie je v kompetencii ani v silách administrátorov fyzicky kontrolovať stav riešenia podnetov. Ten meníme na základe informácie od autora podnetu, od zodpovednej organizácie alebo od návštevníkov stránky. Môžete prosím uviesť, konkrétne ktoré vyriešené podnety nie sú aktualizované?
31. júl 2013

Roman

si hodte tento link na titulnu stranku a spravte si trochu reklamu chlapci..
11. január 2014

Kristián

5.9. Sme v spravodajstve RTVS upozornili na to, že reklama je na hradných múroch nelegálne:
(http://www.rtvs.sk/tv.programmes.detail/archive/4173?date=05.09.2013)
Začiatkom nového roka ju mesto odstránilo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania