Zlodeji dreva devastujú les v Líščom údolí

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý

Zlodeji dreva dnes nicili les - vzacny lesopark v Liscom udoli pri Parku SNP. Ukradnute neoznacene drevo nakladali do dodavky. Vraj 'cistia cestu' k stavebnemu pozemku pre bager. Ziadam okamzite zastavit devastaciu tohto jedinecneho lesoparku v Karlovej Vsi a okamzite zabranit niceniu stromov a porastu. Ziadam okamzite zabranit vstupu stavebnych mechanizmov.

10. september 2017

Henrieta

Za domom na ulici Liscie udolie 180/A je realizovany vyrub stromov, odrezane konare su neodpratane, ponechane v lese. Okrem toho by ma zaujimalo, ci je na tento masivny vyrub vydane suhlasne stanovisko.
10. september 2017

Laco

Pokiaľ miestny úrad zareaguje bude to aj tak už všetko vyrezané. Potom dostanú nejakú smiešnu pokutu ak vôbec a keď tadiaľ budú jazdiť stavebné stroje tak sa ta cesta bude nenapadne rozširovať a potom sa začne aj okolo nej stavat. Som fakt zvedavý na reakciu MU .
11. september 2017

Ľuboslava

Presne tak, kým niekto zareaguje bude neskoro. Starostka sa vyhovára na predošlú a jej vedenie. Ako sa snaží v súčasnosti miestny úrad tomuto barbarstvu zabrániť? Od stola tým, že píše naučené výhovorky a frázy, že oni za nič nemôžu. Ako to tam kontrolujú? To im je úplne ľahostajné, že prichádzame o túto peknú časť prírody? A mimochodom, veď do parku by mali chodiť aj policajné hliadky, ako to že nezareagovali??? Veď také drevo sa nenaloží za 5 minút.
12. september 2017

Igor

to by som si kukol ako tade budu jazdit stroje... prejde dva-tri krat nedajboze zaprsi a dojazdili.
takze to bude asi chodnik pre pesich. Kedze od starych gruntov sa tam dostanu jednoducho a skoro po rovine da sa povedat. Ale mozno sa najde BLB co to bude skusat zospodu,
Preco je vycenzurovana SPZ na tej dodavke? Ved ma nalozene kvalitne dubove drevo a vsetko su to pekne priemery, pochybujem ze ho zaplatil poctivo alebo to dostali pilcici za robotu? Kazdopadne Karlova Ves sa tak znicila takymito zasahmi kvoli vystavbam, no hnus... Tu je vidiet ako kompetentnym ide o skvalitnenie byvania a sluzieb pre Karlovestanov, Neni kde parkovat, preco sa radsej neriesi parkovaci dom pre nespocet CP, co by urcite viac prospelo ako stavat dalsie a dalsie panelaky a domy. P. Starostka povie par teplich slov o Sihoti a tym to skoncilo. Elektrickova trat v dezolatnom stave, zosuv skal na Devinskej ceste taktiez jedna velka komedia, zasadal krizovy stab na co najrychlejsie vyriesenie situacie a vysledok je osadenie docastnych semaforov... na smiech...
12. september 2017

Laco

No ale uz 3 dni urcuju na miestnom urade kto to ma riesit. Asi tam maju vela oddeleni.
"Zodpovednosť za riešenie: Určuje sa "
Uz by bolo aj po celom lese, pripadne by bol aj cely vyrubany keby pokracovali v tom co tam zacali robit. No ale dufam , ze to tak nie je .....
13. september 2017

Mária

no prideluje sa..je to celoslovenský portál oni to viac menej pridelujú niekde z nejakej inštitúcie....inak treba pri takýchto veciach volať ihned políciu.....ja som tak riešila výrub v lesoparku krásna hôrka..síce prišli kaki (kedže mámupozornenie na slušné vyjadrovanie) vyriešili...ale aspon sa vedeli, že ludom to nie je lahostajné..to kým začnú konať/nekonať na úradoch
18. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

situáciu preveríme. Mestská časť nemá pozemky v správe, tak oslovíme správcu, prípadne špecializovaný stavebný úrad.

Ďakujeme za podnet.

Ing. Lucia Gašparová
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad, Bratislava - Karlova Ves
06. november 2017

Ignác gwsssc

MC Karlova Ves na cele z nasou 'osvietenou' starostkou zas sprosto klame. Povolenie na znicenie lesa vydali sami. Dakujeme, dalsia cesta, auta, baraky a kanaly miesto lesa je presne to co v Karlovej Vsi potrebujeme! Dufam, ze sa tymi uplatkami zadrhnu.
06. november 2017

Ignác gwsssc

Devastacia zvyskov lesa pokracuje.
06. november 2017

Ľuboslava

Som zvedavá kedy sa vyjadria a hlavne ako sa vyhovoria. Sama osobne som sa rozprávala s pánom z odboru dopravy a životného prostredia a tvrdil, že oni povolili len výstavbu komunikácie ale nie v takomto rozsahu ako sa stavia a výstavbu domov ešte nikto neschválil. Tak ako to vlastne je?
16. január 2018

Ignác gwsssc

Devastacia pokracuje.
17. január 2018

Odpoveď samosprávy

Mestská časť prešetrila okolnosti a zistila, že stavebník má k danému výrubu drevín právoplatné rozhodnutie Okresného úradu, Pozemkový a lesný odbor, nakoľko ide o lesné pozemky. Ide o priesek pre umiestnenie kanalizačnej prípojky.

Ing. Lucia Gašparová
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad, Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania