Aktualizovať podnet
Ťažba dreva - neporiadok

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Ťažba dreva - neporiadok

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Antoan 14. septembra 2017

Ťažba dreva medzi D.Diely a Dúbravka v okolí Jezuitských lesov. Po spílených stromoch zostala v lese úplná spúšť. Všade sú porozhadzované haluze, tenšie kmene, ktoré neboli už zaujímavé. Nehovoriac o tom , že sú tam haluze odpílene ešte s minulých rokov.
Takýto neporiadok som ešte nevidel nikde.
V dnešnej dobe sa využíva na spracovanie odpadu s vyrezaných stromov drvič s ktorého štiepky sa rozprášia po lese , alebo sa použijú v záhradkárstve. Je to jednoduchá a účinná metóda , ak sa zbaviť neporiadku v lese! Tu je vidieť , ako sa hospodári v tejto oblasti a ako sa udržiava (neudržiava) tento les. Ako sa vyhadzujú peniaze do komína, ktoré by sa dali získať aj prostredníctvom spracovania tohto cenného odpadu.

15. september 2017

Jana Kolárová

tzv. správcovia lesov v SR sú len ničitelia životného prostredia
12. október 2017

Antoan

Výrub pokračuje . Pokrivené a tenké stromy sa nevyrezávajú iba hrubé pekne kmene , ktoré sú už označkované na predaj. Smeti haluze a neporiadok ostáva v lese.
25. marec 2018

Antoan

Ťažba zdravého dreva pokračuje ! Suché , pokrivené choré a polámané stromy zostávajú . Tie sa nedajú dobre a výhodne predať!
15. november 2018

Antoan

Ťažba dreva stále pokračuje . Zdravé stromy. Menšie tenšie pokrivené a polámané zostávajú na mieste bez povšimnutia.
Žiadna výsadba nových drevín namiesto vypílených stromov.
21. január 2019

Antoan

Ťažba dreva pokračuje veselo ďalej 120 ročné duby a mnoho zdravých stromov . poškodené a suché zostávajú na mieste. Takisto haluze po ťažbe sú všade ponechané na mieste celé kopy. Inde sa to drví na stroji a rozprašuje po lese ako mulč. Aj v iných mestách na slovensku aj v zahraničí. Len tu sa robí smetisko.
21. január 2019

Antoan

Celé kopy dreva sa vyvážajú z lesa.
21. január 2019

Antoan

Kvalitné tvrdé drevo.
21. január 2019

Antoan

Les redne a nové sadenice sa nevysádzajú. Les sa devastuje a neobnovuje !
09. február 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Jezuitske lesy patria SR-Lesy Slovenskej republiky š.p.

https://bratislava.sme.sk/c/22036971/vallo-vyzval-matecnu-a-solymosa-aby-chranili-lesy.html
20. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v uvedenej lokalite nevykonávajú LESY SR ťažbu od konca minulého roka. Aktuálne tu prebieha čistenia plôch po ťažbe formou samovýroby.

S pozdravom

Ing. Radko SRNKA
Referent odboru komunikácie
LESY Slovenskej republiky, š.p.
Generálne riaditeľstvo
20. september 2019

Antoan

V lese sa ťaží drevo súkromnými osobami na základe povolenia ,kde sa uvádza povolenie na vyrezanie označených stojatých stromov v množstve okolo 5 - ks , povolenky sa vydávajú na cca 10 dní. V jednom dni vyrežú okolo 10 stromov. Koľko je to potom za desať dní. Odvážajú to hneď po odrezaní a narezané na polienka, takže sa to nedá skontrolovať koľko a kde to odvážajú. Na jedno miesto odvezú jednu časť a na druhe miesto zostatok. S toho vyplýva , že asi neplatia za všetko. Keď zistia ,že ich vidíte rezať stojaci strom, tak rýchlo začnú rezať samovoľne spadnuté kmeňe na ktoré je hlavne vystavené povolenie.
Stromy vyrezávajú a padajú na chodníky kadiaľ chodia turisti aj deti a nikto nedáva pozor. Nikto nekontroluje, koľko dreva porezali a odviezli.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania