Zapnúť semafory na prechode na Kamennom námestí

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Matej 20. septembra 2017

SITUÁCIA: Na priechode sa nachádzajú nefunkčné semafory. Cez priechod kontinuálne prechádzajú chodci, zväčša však len po jednom a nie v skupinách.
PROBLÉM: Z toho dôvodu môže cez križovatku prejsť max. 1 auto a hneď ďalšie musí zastaviť. Výsledkom je rozsiahla kolóna na Špitálskej a nebezpečné kolízie áut s chodcami, ktorí niekedy skáču priamo pred autá, ale aj ponáhľajúci sa vodiči, ktorí chodcov nechcú pustiť.
NAVRHOVANÉ RIEŠENIE: Zapnúť svetelnú signalizáciu, ktorá umožní bezpečnejšiu a plynulejšiu premávku pre všetkých účastníkov.

20. september 2017

Roman Delikát

Semafory boli vypnute kvoli plynulemu prejazdu elektriiek a ich preferencii.
21. september 2017

AdPo

Matej má pravdu. Ľudia tam chodia jednotlivo a nie v skupinkách a tým je celá križovatka zbrzdená. Navyše ak ide električka, tak nevšímaví chodci vstúpia na prechod a uprostred čakajú pokiaľ prejde a tak neprejdu ani autá. Minulý rok som videl dokonca kolíziu električky a chodca, ktorý si so sluchátkami na ušiach a hlavou v mobile vykračoval ako king, mysliac si, že má absolútnu prednosť. Chodci sú hlavným problémom, pretože nečakajú pokiaľ sa ich nazbiera viac, aby prešli spoločne a preto prejde jedno max dve autá a koniec. Ale tento problém je všade, kde je tento typ prechodov. A ak sa tie semafory nepoužívajú, tak som zvedavý aké sú faktúry za ich servis...
21. september 2017

Roman Delikát

V 2010 sa testovalo ich vypnutie, na zaklade vyhodnoteni boli neskor vypnute.
Tu je k tomu starsi clanok: https://www.bratislavskenoviny.sk/doprava/32315-semafory-v-centre-mesta-neplanuju-zapnut
21. september 2017

Nacbo Ynmynona

Podľa mňa je to lepšie tak ako to je teraz. Nevadí mi počkať a pustiť chodcov. Toto je centrum mesta. Kde keď nie tu by mali mať chodci absolútnu prednosť. Navyše mám tiež pocit, že sa v tom mieste zrýchlil aj prejazd aj prechod.
23. január 2018

Matej

To nie je o ochote pustiť chodcov, ale o bezpečnosti. V danom bode sa stretáva mnoho účastníkov premávky - chodci, autá a električky. Pokojne nech semafor raz za minútu na 10 sekúnd pustí autá a zvyšný čas nechá pre chodcov. Len nech je tam pohyb organizovaný a nie chaotický ako teraz, to bolo aj myšlienkou tohto podnetu.
26. november 2020

Richard Arpáš

Tento podnet je podľa mňa neaktuálny a mal by byť uzavretý. Navrhované riešenie by spomalilo prechod áut cez danú lokalitu a navyše obmedzilo by chodcov, čo v centre mesta nedáva zmysel. Väčšinu dňa keď autá pustia chodcov, tak prejdú do pár sekúnd. Ak by autá čakali na semafóre, trvalo by im to dlhšie.
20. máj 2021

Martin Uváček

Podnet dávno neaktuálny a zbytočný. Prechádzanie chodcov nesispbuhe autám žiadne výrazne zdržanie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania