Aktualizovať podnet
Búchajúci kanalizačný poklop na Trnovej

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Búchajúci kanalizačný poklop na Trnovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Robert 28. septembra 2017

Dobrý deň chcel by som upozorniť na buchajuci kanalizačný poklop na Trhovej ulici. Cesta je novo zrekonštruovaná presne rok ale z toho 6 mesiacov buchocu poklopy a posledné týždne už trieskaju.Po xy telefonátoch sa stým stále nič nedeje a jeden sa vyhovára na druhého ten na tretieho a ten na štvrtého. Chcel by som vás poprosiť o opravu,lebo to už začína škodiť spánku a psychike. Ďakujem

29. september 2017

Robert

Od stredy nebucha takže paráda...
29. september 2017

Odpoveď samosprávy

Bohužiaľ poklopy na novoopravenej Trhovej sú technicky v poriadku, sú správne osadené a vyhovujú všetkým potrebným normám a preto ich nemôžeme reklamovať. Ale zrejme sú jedny z tých lacnejších čo spôsobuje, že pri prejazde rýchlejšie idúcim autom sa nadvihnú a búchajú. Hľadali sme s dodávateľom rôzne možnosti riešenia. V stredu boli poklopy utesnené gumenými tesneniami, čo by malo zabrániť ich ďalšiemu búchaniu. Veríme, že toto riešenie odstráni problém natrvalo.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
13. október 2017

Jan

Búchajúci poklop na začiatku Trhovej ulice v smere od Drobného

Buchajuci prvy poklop na zaciatku Trhovej ulice v smere od Drobneho v Dubravke
16. október 2017

Jan

No dufam, ze ste pochopoli, ze je to iny poklop a prikladam aj fotku, kde je vidno, ze na lavom kraji je evidentne hnedy drobiaci sa nanos z pokludu, kedze ten poklop bucha tak cca mesiac a pol a predtym nebuchal. Pocitam, ze sa ten lavy roh poskodil, preto ten nanos a buchanie.
16. október 2017

Robert

Na Trhovej sú dva problémové poklopy o ktorých viem. Pred rekonštrukciou cesty nebuchal ani jeden. Sú to najlacnejšie poklopy, ktoré ani nie sú určené na cesty ale na chodník. Aspoň tak to povedali robotníci ktorý pred necelým mesiacom vymieňali gumové tesnenie poklopu z prvého článku a fotiek. Mimochodom už aj ten začína znovu buchotat...
08. november 2017

František Lieskovský

Zlé osadenie poklopu po oprave Trhovej ulice

Po 3-4 nahlasovaných podnetoch na úpravu predmetného poklopu a tvrdení dodávateľa, že poklop vyhovuje všetkým potrebným normám, tak potom nech nás príde zodpovedný pracovník presvedčiť o jeho kvalite priamo na miesto a vysvetliť, ako je možné, že po prejazde auta robí stále väčší a väčší hrmot ako v kameňolome. Žiaľ, trvá to už rok a my trpíme a znášame tento problém.
Vážim si doteraz vynaloženú snahu o nápravu, ale trvalé riešenie sa zatiaľ nepodarilo zrealizovať. Pevne verím aj s ostatnými trpiacimi obyvateľmi, že sa tak už konečne stane. Držím palce a ďakujem.
08. november 2017

Vlado

Hlucny poklop na ceste na Trhovej ul.

Dobry den.

Na Trhovej ulici nedaleko vyjazdovej garazovej brany z bytoveho domu Rustica je na cestnej komunikacii poklop.

Vid foto.

Po tomto poklope ked prechadzaju auta, tak to vyrobi velky hluk. Auta tam jazdia intenzivne a cast z nich poklop neobide, ale prejde po nom. Pri znizenej viditelnosti vecer, v noci a rano tak urobi vacsina auta.
Hluk je velmi intenzivny a ozyva sa do okolia aj na na 100m.

Prosim o opravu tohto poklopu na ceste tak, aby jeho prechod nesposobil hluk. T.j. tak ako to bolo este donedavna.

Dakujem.
Vlado
09. november 2017

Vladimír Šulek

Este doplnam k mojmu nasledovne:

Vcera som tam stal 10 minut a sledoval to.

Zalezi aj od toho, ci auto prejde cez poklop po stranach alebo v strede. Zvuk/buchot ma roznu intenzitu. Ovsem cim auto ide rychlejsie, tym je ten hluk vacsi a tym menej zalezi presne kade auto cez poklop prejde. Pri rychlostiach okolo 50-60km je to uz velmi silny hrmot rozliehajuci sa siroko daleko.

Samozrejme v noci, ked je vsade relativne tichsie, tak to vnimanie je este intenzivnejsie. A tiez plati, ze neskoro vecer a v noci soferi po Trhovej neraz lietaju a nedodrzuju predpisanu rychlost. Tym je teda ten buchot este intenzivnejsi aj kvoli rychlosti prechodu poklopu, "nelen" kvoli tomu, ze v noci je ticho a tak jednotlive (na)razy clovek vnima intenzivnejsie.

Treba mat na pamati aj to, ze tade chodia aj dodavky a aj nakladne vozidla. A tie ak idu co len trochu rychlejsie, tak prechod predmetneho poklopu sposobi "hrmenie".
Keby soferi obchadzali poklopy ako to robim ja, tak by mozno nebol az taky problem. Lenze su lenivi, pohodlni a nepozorni. Pricom paradoxne mozu skodit aj vlastnemu, ci firemnemu autu. Priblizne kazde druhe auto prejde kolesami priamo cez poklop.

Priklanam sa k nazoru pana, ktory to reklamoval uz predo mnou, ked napisal, ze nejde o vhodny poklop na takuto cestu. Dodavatel moze rozpravat co chce. Chodte tam, postavte sa na 10 minut a uvidite/pocujete aka je realita ...
K tomu mam aj tu pripomienku, ze ako moze niekto z kompetentnych napisat, ze problem je vyrieseny, ked to nebol na mieste skontrolovat ci je tomu skutocne tak .... (?)
09. november 2017

Vladimír Šulek

Oprava: uvodna veta mala zniet:
"Este doplnam k mojmu podnetu nasledovne: ..."
Kdesi "sa stratilo" :-) slovo "podnetu".
Pardon.
11. apríl 2018

František Lieskovský

Búchajúci kanalizačný poklop na Trhovej ulici

Predmetný kanalizačný poklop bol "x-krát" kritizovaný o jeho zlom osadení, na naše podnety bol akože poopravený, žiaľ zbytočne, pretože búcha a trieska už dlhšiu dobu veselo ďalej. Všetky podrobnosti a komentáre občanov sú Vám známe, tak prosím buchnite i Vy po stole zhotoviteľovi, a to poriadne, aby si uvedomil, že donekonečna sa to trpieť nedá. Nech to po celom obvode opäť zvaria, zabetónujú a zalejú asfaltom, iné riešenie asi neexistuje. Možno by bolo dobré nájsť starý dobrý železný poklop niekde v kovošrote a ten dať späť. Keby to bolo niekde mimo mesta, ale tu je to medzi domami, takže intenzita hluku a rušenia je o to intenzívnejšia. Tak čakáme trpezlivo ďalej, ďakujem.
16. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Starý poklop bol vyrezaný a vymenený za nový poklop. Búchanie prestalo. veríme, že tento bude v poriadku.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania