Nevyužitá plocha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Jana 28. septembra 2017

Chcela by som sa spytat ake umysly ma vedenie mest.casti Dubravka s touto nevyuzitou plochou byvaleho detskeho ihriska. Roky sa on nikto nestara, pieskovisko uz zarastlo travou. Asi 30 m od tejto plochy je zrenovovane aj oplotene det.ihrisko. Takze toto uz zjavne nebude sluzit svojmu povodnemu ucelu. Cotakto tam urobit parkovacie miesta?

14. november 2017

Odpoveď samosprávy

Takýchto bývalých ihrísk a pieskovísk, ktoré už v dnešnej dobe neplnia svoj účel je v Dúbravke viacero a ich možné ďalšie využitie treba riešiť individuálne. Na viacerých miestach, tam kde boli potrebné na konkrétny účel už boli premenené a dnes slúžia novému účelu. V tomto konkrétnom prípade neplánujeme ho premeniť na trvalé parkovacie miesta, keďže to je rovno pod oknami bytov a parkovacie miesta sú oproti na druhej strane cesty. Skôr by sme uvítali ak by sa samotní obyvatelia aktívne podujali starať sa o tento priestor a vytvorili a udržiavali si tu napr. záhony s trvalkami a pod. Určite vieme byť v mnohom nápomocní ale s pravidelnou starostlivosťou o tieto mikropriestory potrebujeme pomôcť od samotných obyvateľov a vlastníkov bytov.



Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
15. november 2017

Jana

Je to síce pekný nápad, ale zabudli ste nato, že je to bývalé pieskovisko. Navyše je už znečistené rôznym "bordelom" napr. ihličím, šiškami a všeličím iným a ako je vidieť na fotke, celé je to zarastené trávou. A ešte jedna vec, ktoré rastliny budú rásť v piesku bez akéhokoľvek podielu zeminy?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania