Jazdenie po chodníku pri MŠ na Ul. Ľ. Fullu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Neriešený
meno
Lubos 28. septembra 2017

Vsade po svete, SR a aj v Bratislave sa okolo skol a skolok buduju osvetlene priechody, maluju vystrazne znacenia na cestu a pod., aby nic nemohlo obmedzit bezpecnost deti. Len nas chodik pred skolkou, po ktorom chodia rano desiatky malych deti, sluzi ako pristupova cesta pre auta ludi, vezucich deti. Pritom nad chodníkom je velke parkovisko a dopravna znacka zakaz vjazdu s nejasnou a technickym normam nevyhovujucou dodatkovou tabulou. Kedze chodník je uzky, vojde sa tam auto a chodci uz nie. A tak mamicky s detmi neustale uskakuju na travnik autam chodiacim hore dole.
To preco je vobec nejaka vynimka pre jazdu po chodniku nerozumiem. Usek nema viac ako cca 30 metrov a elektrikari k trafostanici naozaj nemusia parkovat az meter od nej, to iste plati aj pre zasobovanie.

29. september 2017

AdPo

Máte pravdu Lubos, ale tento problém s rodičmi detí, ktorí si myslia, že môžu všetko je tu u dlhodobo. Príjazdová by mala slúžiť iba zásobovaniu škôlky a pracovníkom trafostanice, pretože ak by im to zakázala značka, tak je to zásah do vlastníckych práv. Navyše zásobovanie, ktoré by malo ráno nosiť potraviny do škôlky trasou 30 metrov (v daždi, snehu a pod.) si neviem predstaviť. Na to by sa im každý vykašlal. Je to problém tam dať kameru a vyhodnocovať priestupok podľa objektívnej zodpovednosti na základe EČV?
09. november 2017

STNRM

Takisto na tejto "ceste/neceste" často stretávam autá a vyhnúť sa nedá inak ako uhnutím na trávu (s kočíkom alebo v daždi nič príjemné..).

Podľa mňa je však problém najmä s tou dodatkovou tabuľkou, ktorá je dosť nejednoznačná, myslím niečo v zmysle "Okrem MŠ". Potom tí, čo sa vozia až dolu, môžu mať pocit, že konajú oprávnene, pretože idú do "MŠ" a ospravedlňujú si to tým, že zákaz vjazdu je zrejme myslený pre trvalé parkovanie obyvateľov okolitých domov, ale že pre krátkodobé 5 minútové zastavenie z dôvodu návštevy MŠ je to OK.

Ak by tam bol natvrdo zákaz vjazdu, predpokladám, že by počet áut dramaticky klesol. Na druhej strane, ako píše AdPo, problém so zásobovaním to nedovoľuje.

Na niektorých "cestách" na Dlhých Dieloch, ktoré sú vlastne chodníky a za ktorými sa vybudovali nové parkovacie miesta (nemožnosť dostať sa na parkovacie miesto inak ako potomto "chodníku" rovnako širokom ako je ten pri škôlke Fullu), sa kedysi osadili dodatkové tabule v zmysle "Iba s povolením MČ KV" - povolenie mali len tí, čo tam mali vyhradené parkovacie miesto.

Myslím, že aj pri tejto škôlke by pomohla nová dodatková tabuľa, napr. "Len s povolením MŠ" - a MŠ by povolenie vydala iba zásobovaniu a pod. Potom by tam mohli pravidelne nabehnúť mestskí a vynucovať to.

Myslím, že za súčasného stavu je (bohužiaľ) právne ospravedlniteľné, že rodičia vezúci deti do MŠ si dodatkovú tabuľu "Okrem MŠ" vysvetlia tak, že právo vojsť na cestu/chodník majú.

Mimochodom, rovnako veľký problém pri tejto škôlke je toto: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/868/schody-v-dezolatnom-stave-na-ul-l-fullu Ide o podnet z roku 2011 a schody sú stále v rovnakom stave :(
10. november 2017

Lubos

Bavil som sa s par rodicmi a to povolenie dostali slovne od zamestnancov skolky. Mimochodom sama riaditelka parkuje dole - snad nepojde 20 metrov peso, este by ju na chodniku zrazilo auto ;)

K tomu vchodu do skolky su 3 pristupy. Jeden je nepouziteny s kocikom, kedze sa nan neda dostat po schodoch kocikom. Potom spominane schody v dezolatnom stave z toho podnetu a tato cesta-chodnik.
Tomu sa povie bezpecnost deti. A rovnako ako ten podnet, aj tento je nerieseny a bez vyjadrenia.
09. apríl 2019

Michal K.

ako moze zamestnanec skolky povolit nieco, co je zakazane zakonom, co sme na slovensku? :)
30. máj 2019

Michal K.

auta pravidelne ohrozuju chodcov a porusuju zakon

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania