Dlhodobo zanedbané a zarastené priestranstvo na Dubravčickej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Denisa 28. septembra 2017

Poprosila by som kompenetnych o vycistenie dlhodobo zanedbaneho priestranstva od odpadu, taktiez o pokosenie travy a ostrihanie alebo odstanenie naletovych drevin.

29. september 2017

Odpoveď samosprávy

Táto časť Dúbravky je vo vlastníctve hlavného mesta a nie mestskej časti a kompletná údržba tohto pozemku je na pleciach magistrátu hlavného mesta. Začiatkom septembra 2017 sme vyzvali magistrát, aby vyčistili odpad ktorý sa na tomto pozemku nachádza.

Nerozumiem vašej požiadavke prečo by sa mali odstraňovať dreviny z okrajových pozemkov mimo zastavaného územia a prečo by sa mali kosiť. Niečo iné je voľná plocha v zastavanom území obce, napr. medzi Domom kultúry Dúbravka a Billou, ktorá musí byť pokosená a udržiavaná, ale tieto okrajové plochy sú prirodzeným prostredím pre flóru a faunu žijúcu v tesnom susedstve s obytnými časťami Dúbravky pred hranicou lesa. Samozrejme pokiaľ sa na týchto pozemkoch nachádza odpad, tak ten miestny úrad rieši v súlade so zákonom o odpadoch, ako aj bolo v tomto prípade.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
29. september 2017

Martin

Naozaj alibisticka odpoved. Odpad tam stale je a nebol odstraneny a je tam aj preto, lebo je tam meter vysoka trava a husty porast krikov a stromov. Tak isto je zavadzajuca vasa odpoved, ze ide o hranicu lesa. Pozemok sa nachadza priamo medzi bytovymi domami a je nimi ohraniceny z troch stran, z vychodnej casti je ohraniceny cestou, za ktoru je ubytovna.
04. október 2017

Tomáš

Vážený pán Bagar, podľa katastra je parcela C 3400/158 a 3400/3 je "pozemok umiestnený v zastavanom území obce" takže nerozumiem Vašej odpovedi. Skúste nejako inak zdôvodniť, že pozemok je neustále zanedbaný.
Možno by bolo dobré v spolupráci s magistrátom a obyvateľmi pozemok vyčistiť a vytvoriť tam oddychovú zónu pre obyvateľov Dúbravky.
10. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Preveríme ho a budeme Vás informovať.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. marec 2018

Martin

Dobry den,

stav sa zial od Oktobra - tj. od poslednej reakcie samospravy nijako nezmenil, dokonca sa pomaly dalej zhorsuje. Prikladam cerstve fotografie z dna 28. Marca.
17. apríl 2018

Denisa

Stav sa zial od Oktobra - tj. od poslednej reakcie samospravy nijako nezmenil, dokonca sa pomaly dalej zhorsuje. Fotografie su zo dna 28. marca.
17. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.
Ďakujeme a pekný deň.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania