Skládka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Lena 03. októbra 2017

Dobrý deň,
na vjazde do Vrakune v bývalom areáli záhradníctva začala prevádzku skládka - zber odpadov. Nikde (stránky Vrakune, eia, Bratislava, Ružinov) nie je ani zmienka o tom, že táto činnosť bola v uvedenom území povolená. Môžete zverejniť, na základe čoho je skládka - zberňa prevádzkovaná? Jednu skládku, ktorá zaťažuje životné prostredie a aj život ľudí vo Vrakuni a blízkom okolí tu už máme. Asi by nebolo vhodné, budovať si ďalšiu enviromentálnu záťaž, keď niekoľko metrov od tejto "zberne" je už "Palkov šrot".

03. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Preveríme ho a budeme Vás informovať, pekný deň

Mgr. Henrieta Dvorská
03. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Jedná sa o Zariadenie na zber a zhodnocovanie odpadov. Prevádzku povolil Okresný úrad, odbor životného prostredia, ako aj Magistrát hl. mesta. Prevádzka je v súlade s územným plánom. Pekný deň

Mgr. Henrieta Dvorská
10. október 2017

Stanislav

Dobry den, prosim chodte sa tam pozriet. Je to iba SKLADKA. O ziadnom zhodnocovani odpadov nemoze byt rec. Vyrastie tam obrovska hromada smetia a potom sa pan podnikatel zbali...
10. október 2017

Stanislav

V ziadnom pripade nejde o zhodnocovanie odpadu. To co sa tam deje je neuveritelne! Prosim zavolajte tam inspekciu nech preveri ich cinnost nez bude neskoro! S uzemnym planom budete zbytocne argumentovat, kedze ta kategorizacia je dosledkom skladky CHZJD a nie dalsieho planovaneho rozvoja!
13. október 2017

Lena

Nemyslím si, že je to v poriadku. Všetky centrá pre zber odpadov sú posudzované z hľadiska vplyvov na ŽP. O tejto skládke na enviroportáli nie je nič. Ak aj ju schválil Magistrát, tak Vrakuňa mala dať námietky voči jej umiestneniu, lebo takýmto postupom nám tu umiestnia všetok odpad, všetkých bezdomovcov a narkomanov. Zberne odpadu pravidelne nazbieraný odpad odvážajú - stredisko pre zber ho tu bude kopiť a potom zahrnie hromady hlinou, alebo tu budeme mať nový "krajinný prvok - kopce z odpadu"?
14. august 2018

Lena

Myslím si, že za obvodný úrad ŽP skládku schválili aktívni zamestnanci, z ktorých sú dnes mediálne hviezdy, nakoľko sa o nich píše v každých noviných. Potom sa nečudujme, že celá Vrakuňa a Podunajské Biskupice sú obkolesené skládkami.
Miestny úrad by sa ma o túto skládku zaujímať, lebo na jej odstránenie už asi nestane žiadne financie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania