Vylúčenie automobilovej dopravy okolo uzla Blumentál

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Matúš 09. októbra 2017

Cez zastávku Blumentál prejde v dopravnej špičke (7-8 ráno) 26 autobusov a 84 električiek (v oboch smeroch) za hodinu. Okrem toho prechádza Vazovovou linka č. 17 (7-8 spojov za hodinu).

Všetky spoje sa musia "predrať" kolónou áut z Radlinského, Račianskeho mýta a Vazovovej. Blumentál spôsobuje meškania spojov a znižuje atraktivitu MHD. Frekvencia automobilovej dopravy zároveň ohrozuje cyklistov, chodcov a cestujúcich, ktorí nastupujú do MHD. Dochádza tu ku kolíziam medzi MHD a automobilmi.

Až do sprejazdnenia električkovej trate na Špitálskej by mal magistrát pre zvýšenie bezpečnosti a priepustnosti uzla zakázať vstup individuálnej automobilovej dopravy do úseku medzi kostolom Blumentál a Legionárskou.

09. október 2017

Jakub

To je nereálne, vzhľadom na intenzitu dopravy a dopravný uzol akým je Račianske mýto. Takto by si napríklad znemožnil prejsť priamo vodičom z centra na Račiansku radiálu.

Čo by som uvítal aby motorové vozidlá (mimo MHD) mali zákaz prejazdu od kostola po vazovovu ulicu obojsmerne (cez teleso zastávky Blumentál) - No toto odmietol pripustiť krajský dopravný išpektorát, takže ráno vystupujú a nastupujú ľudia z električiek medzi autami... Ale to je také slovenské...
https://plus.google.com/photos/+PeterNetri/albums/6054558770786554785
12. október 2017

jajbolina

Mali by prejazd tou časťou Radlinského ulice zakázať re IAD. je len otýzjkou času až tam auto niekopho neberie. Autá predsa môžu obchádzať miesto po Vazovovej.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania