Deravý Nový most (lávka pre peších)

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Matúš Valter 13. júna 2013

Lávka pre peších začína mať diery. V tomto prípade sa celkom slušná diera (cez ktorú vidno Dunaj) nachádza na západnej lávke (výhľad smer most Lafranconi. Je to diera ca. 12×5 cm (moja noha na fotografii je ako mierka), chýba asfalt a odhalený je skorodovaný podklad.

Konkrétnejšie určenie miesta je problematické, je to však neďaleko aktuálnej polohy servisnej plošiny, a v rámci lávky je to na strane bližšie k mostnému telesu (pod posprejovanými / oplagátovanými plochami).

13. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý preverilo oddelenie dopravy. Most SNP je v správe Magistrátu hlavného mesta SR, ktorý sa ako správca stará aj komunikácie. Váš podnet sme preto zaslali kompetentným pracovníkom na magistrát s požiadavkou o vyriešenie problému.

S pozdravom,


Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk

13. jún 2013

Matúš Valter

Odkaz pre admina: Vzhľadom na to, že to nie je prvý podnet týkajúci sa Nového mosta (a hneď v prvej odpovedi vysvitlo, kto ho má na starosti), nebolo by lepšie preposielať takýto dopyt priamo Magistrátu?
13. jún 2013

Peter Oravec

Podobný podnet: http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/4425/hrdza-a-diera-na-moste-snp
Myslím, že sa môžeme pripraviť na to, že lávky na Moste SNP budú o pár mesiacov zatvorené pre rekonštrukciu. Magistrát s hrôzou a nečakane zistí, že lávky zhrdzaveli a rozpadli sa. A ešte to oznámi s nejakým takýmto komentárom: "Ktože by to bol povedal? Vôbec sme to netušili!"
13. jún 2013

Matúš Valter

@Peter Oravec: Ako naživo vidím Andrassyho, ako v Televiznych novinach dodava, že to je každopádne aj dôsledok nezodpovedného správania sa obyvateľov hlavného mesta a obyvateľov, ktorí tu nemajú prihlásený trvalý pobyt.
13. jún 2013

Admin Bratislava-západ

Pre prispievateľa Mýtus:
Aj pri podnetoch, ktorých riešenie s pravdepodobnosťou blížiacou sa istote bude zaisťovať iná organizácia než miestny úrad mestskej časti, sa držím zásady, že MÚ by mal byť súčasťou riešenia, preto všetky podnety adresujem najprv práve tam.
13. jún 2013

Matúš Valter

@admin: Vďaka za vysvetlenie - Išlo mi o to, či ide o bug, alebo feature :)
Popravde, moja predstava o samospráve je práve taká, že sami budú vyhľadávať a doposielať takéto podnety. Aj bez priameho pričinenia občanov.
13. jún 2013

Admin Bratislava-západ

Mýtus,
v tej predstave sme zajedno, no keďže všetci vieme, že je to (zatiaľ) predstava z ríše snov, pričinenie občanov je východisko z núdze :).
13. jún 2013

Matúš Valter

@admin: Jemne OT - Ale aby sme iba nepindali, tak musím povedať, že za posledné dva týdžne "sa vyriešili" dva problémy, ktoré som mal nafotené a pripravené na OPS, ale poriešilo sa to samé: konkrétne uvoľnené dilatácie na Starom moste (dnes ich pripevňovali) a hrdzavá socha Satinského na Dunajskej.
13. jún 2013

Admin Bratislava-západ

Pre úplnosť k tomu, čo píšeš, dodám, že predstava o samospráve, ktorá bude sama vyhľadávať podnety a iniciovať ich riešenie je drahšia než model založený na pričinení občanov. Okrem toho tým vzniká aj ďalší priaznivý vedľajší účinok: zaujímajúci sa občania vytvárajú prirodzený tlak na zlepšovanie verejných služieb.
18. júl 2013

Mýtus

Včera (17.7.) som šiel okolo a diera tam stále je. Dokonca väčšia...
12. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Závada na lávke mostu SNP bola odstránená dňa 12.8.2013.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania