Prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
michaela d 14. októbra 2017

Na Mierovej ulici pri zastavke trolejbusu by sa hodil novy prechod pre chodcov. Zastavka sa pred casom posunula, prechod nie.
Vela ludi zo zastavky prechadza na druhu stranu na dalsi autobusovy alebo trolejbusovy spoj, alebo tu vystupuju studenti z nedalekej fakulty, prechadzaju tade aj deti, ktore chodia do skoly na Borodacovej a byvaju v Prievoze, aj nakupujuci z Lidl.

V minulosti tato cesta nebola az taka frekventovana, ale teraz by sa tam prechod zisiel, kedze tu postavili novy bytovy dom, Lidl a presunuli zastavky trolejbusov na oboch stranach.

Ide konkretne o krizovatku Mierova / Radnicne namestie.

02. október 2019

Ajeťák

Mierová-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zo zastávky Radničné námestie (smer Vrakuňa) by bolo vhodné vybudovať priechod pre chodcov, vždy, keď príde trolejbus, vidno tu prebiehať veľké množstvo ľudí a vznikajú tam kolízne situácie. Ďakujem.
02. október 2019

Katarína

Mierová-priechod pre chodcov-chýbajúci

K zastavke MHD Radnicne namestie smerom z mesta by sa hodil prechod pre chodcov. Jednak tuto zastavku vyuzivaju studenti navstevujuci fakuktu UK a potrebuju prejst na druhu stranu a druha vec je, ze na Mierovej nie je paralelny bezbarierovy prechod s prechodom Gagarinova. Ked chce clovek prejst aj cez Mierovu aj Gagarinovu s kocikom/vozikom, musi ist bud k Perle Ruzinova alebo vyuzit prechod na Mierovej pri Nonstopke a potom sa rozhodnut, ci pojde na prechod cez Gagarinovu k Perle alebo starej radnici, nakolko pri Nonstopke/Prievoznikovi su "kolaje" ku prechodu tak siroke, ze po nich kocik neprejde. Bud prirobit prechod na Mierovej tak, aby sa dalo priamo napojit na bezbarierovy prechod pri starej radnici/Gagarinke pri cykloshope/Lidli alebo upravit kolaje pri Nonstopke/ Prievoznikovi.
02. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet a v predmetnej veci Vás informujeme, že umiestnenie priechodu pre chodcov musí spĺňať kritéria dané technickými normami, Zákonom č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Vyhláškou 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon 8/2009 a Vyhláškou 532/2002, čiže vhodná poloha z hľadiska viditeľnosti priechodu, osvetlenia, dostatočného rozhľadu, bezbariérového prístupu atď..

Návrh projektu dopravného značenia s vybudovaním nového priechodu pre chodcov na komunikácii Mierová pri zastávke mestskej hromadnej dopravy „Radničné nám.“ bol spracovaný ešte v auguste 2018. Nakoľko však vybudovanie nového priechodu pre chodcov podľa vyššie uvedených kritérií je investičná akcia, bol predmetný priechod pre chodcov zaradení do Zoznamu investičných akcií mesta na oddelení stavebných činností magistrátu.

Ďakujeme za trpezlivosť a spoluprácu a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania