Mierová ulica

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Ivan Mat 17. októbra 2017

Dobrý deň,

pravidelne v čase poobedňajšej špičky jazdia auta aj trolejbusy nebzpečne v protismere.

Prosím o vyriešenie situácie buď pravidelnou policajnou hliadkou, alebo zákazom predbiehania.

Ďakujem.

17. október 2017

jajbolina

Tí šoféri MHD sa len snažia čo najviac dodržiavať grafikon a buď rád, aspoň nejakí ľudia ešte zostanú v MHD. Veľa šoférov púšťa MHD prednostne do jazdných pruhov, uvedomujú si, že z toho majú osoh aj oni, vodiči áut.
17. október 2017

Ivan Mat

Ak sa ten trolejbus čelne zrazí v protismere s autom, alebo trolejbusom, nedajbože sa stane tragédia, či už vodičom,alebo cestujúcim môžete im spomenúť ako snažili dodržať len graifkon. Prípade

Nehovoriac o tom, že ta situácia je oveľa nebezpečnejšia v nižšie uloženej zákrute, kde je otázkou času, kedy sa znova zrazia čelne autá.
17. október 2017

jajbolina

Aká starostlivosť o cestujúcich. Bohužiaľ väčšine šoférov len vadí ak ide niekto rýchlejšie ako on. Ale máš pravdu, zaujímavé že ti nevadia tie autá v protismere. PS: Veľa vodičov tam jazdí v protismere, poznám to tam, o tých prečo nepíšeš? Z princípu nemám rada bonzákov, pretože každý občas porušuje dopravné predpisy. Takže buďme tolerantní.
17. október 2017

Ivan Mat

V podnete rovnako píšem o autách aj o trolejbusoch asi ste si to nevšimli.
Citujem: " jazdia auta aj trolejbusy "

Toto nie je o bonzáctve ani o tolerantnosti je to o bezpečnosti a o zdraví.

Prajem pekný zvyšok dňa.
17. október 2017

jajbolina

To som si nevšimla, ale je pravda že poväčšinou vadia prácve tí vychytralcui ostatným šoférom, nie tak ich bezpečnosť. Áno, dajme viac policajtov na cesty, už teraz ich tu máme ako nastr**tých. Keď nabudúce dostanete pokutu, povedzte si ďakujem. V lete som bola v Česku na dovolenke, za celú dobu som stretla jednu jedinú hliadku, zato v každej obci bol merač rýchlosti a zasielal automaticky pokuty (viete ako rýchlo vás to vychová, keď zistíte že v každej obci to je)? Tomu ja vravím prevencia, nie našej buzerácii policajtov.
18. október 2017

Lukáš

ak vodič dodrží rýchlosť v obci, tak šanca čelnej zrážky je minimálna. Ulica je dosť dlhá, aby obaja vodiči zareagovali. Len to by obiehajúci vodiči áut nemohli chodiť +70km/h.
18. október 2017

Michal

Tu sa nejedna len o potencialnu zrazku dvoch oproti sebe iducich aut. Na ceste je niekolko krizovatiek a maloktory sofer, ktory sa pripaja na hlavnu cestu s tym ze odbocuje doprava dava taky doraz na ubezpecenie sa, ze ci niekto ide v protismere.
To iste plati aj pre chodcov. Na Mierovej ulici je naozaj len niekolko priechodov pre chodcov (ale aj bez ohladu na ne), ked idem cez cestu tak tiez nekontrolujem s takym dorazom ci nejaky blazon ide v protismere.
Nehovoriac o sposobe, akym sa tieto predbiehajuce auta uhybaju oprotiiducim a to zaparkovanim na chodnik v protismere.

Az na par vynimiek neexistuje dovod na taketo konanie, lebo auta, ktore zacnu predbiehaci manever uz dopredu vedia, ze nebudu mat moznost bezpecne sa zaradit spat. Na jednej strane chapem trolejbusy a grafikon, ale v tom pripade tam ma premavku riadit policia. Kazdych X minut na chvilu zastavit premavku a umoznit trolejbusom predbehnutie. Iste je to utopia, ale jedine dalsie riesenie je vybavit trolejbusy majakmi a sirenou a dat im pravo prednostnej jazdy, lebo toto je naozaj otazka casu, kym niekto skonci pri najlepsom v nemocnici v tom horsom pripade v marnici a vo vecernych televiznych novinach
04. november 2017

Robert

stacilo by, aby ste vsetci mimobratislavski soferi vyuzivali ako vypadovku domov tj tanzit gagarinovu resp. sovnaftaku cestu a netrepali sa cez mierovu, parkovu, domkarsku resp. nove zahrady. toto nie su tranzitne komunikacie ale obecne ulice. jazdu v prostimere vyuzivam a vyuzivat budem ako obyvatel Prievozu nakolko sa chcem dostat k sebe do domu, resp. do potravin na mierovej a nemienim tolerovat skratky CPckarskch soferov po Prievoze a stat v zapche v obytnej zone medzi RD Smola je, ze DO na MU Ruzinov nema take gule, aby zjednosmernili ulice a zrusili tranzitnu dopravu v Prievoze tak ako to urobila starostka Pod. Biskupic a vytlacila tranzitnu dopravu z obce. ale snad sa dockame, lebo situacia je nielen poobede ale aj rano neunosna
05. november 2017

Katarína

S Robertom by sa dalo suhlasit az na to, ze do potravin by mal chodit peso a nie v protismere autom. Ale inak mi hovori z duse.
05. november 2017

Robert

Ci nakup pesi alebo autom nie je podstatne, klucovy “message” je vytlacit tranzit z Prievozu. V bocnych ulickach obce/obytnej zone nema co hladat, postavte sa po 16tej hodine na Gruzinsku, Kladniansku alebo Stachanovsku ul. sa cudujem miestnym, ze este niekomu nerupli nervy a nazatarasil ulicu. Suvisly prud aut s ECV SC a DS kluckuje pomedzi domace auta, cyklistov, ludi. A to nehovorim o priepustnosti krizovatky Mierova - Kastielska- 3 auta na jednu zelenu v spicke. Vdaka tranzitu z kukkonie a Drozdovej Perle ruzinova.
27. november 2019

Ružinov - Prievoz

Dobrý deň,
Tento problém naďalej pretrváva niektoré vozidlá smerujúce v smere von z mesta obiehajú kolónu už od ďialničného podjazdu ak sa im náhodou objaví naproti auto vídu nachodník a potom veselo pokračujú ďalej. Podnet by bolo vhodné opätovne preposlať na magistrát hl. mesta. Ďakujem
02. december 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve

S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
22. február 2020

Ružinov - Prievoz

Admin ak bol podnet preposlaný nemal by byť status podnetu zaslané samospráve?? Ma udivuje, že ešte sem nedali svoju automatickú odpoveď ako sa vždy so všetkým zaoberá kompetentné oddelenie...
03. marec 2020

Odkaz pre starostu

Pôvodne status bol zaslaný samospráve, ale ak do 2 týždňov nereaguje na podnet, tak sa označí ako neriešený. Ja im to znova prepošlem. To je všetko, čo môžem spraviť. Preto nechápem prečo som na môj predchádzajúci komentár o preposlaní samospráve dostal dve negatívne reakcie

S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
04. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pokiaľ sme Vás správne pochopili problémom sú autá jazdiace v protismere. Preto podnet preposielame na Štátnu políciu. Bohužiaľ magistrát nemá v kompetencii kontrolu vodičov.

S pozdravom
Kto? Štátna polícia

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: PZ SR
07. marec 2020

Katarína

A medzičasom sa opäť nič nedeje. Aby tam bola hliadka, to nie. Radšej budeme opodiaľ merať na miestach, kde je jeden chodec za týždeň a buzerovať za nejakú 60tku. Tam si to koleduje o fatálnu nehodu. Buď čelnú zrážku, alebo jednoducho pri tom ich super uhýbaní na chodník niekoho zrazia. A to tam chodia kočíkovať mamičky. Človeku je až zle, leď to denno denne vidí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania