Otázky k voľbám a výstavbe

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Vladimír Šulek 22. októbra 2017

Otázky:
1. Kde si môžem prečítať programy kandidátov za poslancov MČ vrátane aktuálneho starostu?
2. Prečo sa neorganizujú predvolebné diskusné stretnutia s kandidátmi na poslancov?
3. Prečo nie je na stránke Dúbravky zverejnený aktuálne platný územný plán MČ?
4. Prečo nie je zverejnené na stránke MČ zhrnutie aká výstavba a kde presne je pripravovaná, resp. už získala kladné územné rozhodnutie? Napr. za posledný rok? Pred pár rokmi takéto zhrnutie na stránke MČ bývalo ...

Ak by predsa len na stránke MČ odpovede na horeuvedené otázky už existovali, tak potom je stránka veľmi neprehľadná a zle usporiadaná. Ja som ich tam nenašiel.

Ďakujem.

23. október 2017

Odpoveď samosprávy

Ad 1) Všetky informácie týkajúce sa kandidátov do volieb do VÚC, vrátane ich volebných programov, nájdete na ich vlastných stránkach. Webové stránky mestskej časti neslúžia na prezentáciu kandidátov do VÚC bez ohľadu na to či sú alebo nie sú poslancami miestneho zastupiteľstva, prípadne starostom MC.
Ad 2) Predvolebných stretnutí s kandidátmi je množstvo. Jednotliví kandidáti na poslancov do VÚC si sami pripravujú a organizujú svoje mítingy, stretnutia s voličmi, diskusie podľa vlastného zváženia. Mestská časť sa na propagácii jednotlivých kandidátov žiadnym spôsobom nepodieľa.
Ad 3) Aktuálne platný územný plán Bratislavy je na našom webe riadne a prehľadne zverejnený. Nájdete ho pod tlačítkom Potrebujem vybaviť, v časti Územný rozvoj a životné prostredie hneď ako prvý odkaz.
https://www.dubravka.sk/sk/Potrebujem-vybavit/Uzemny-rozvoj-a-zivotne-prostredie/uzemny-plan-bratislavy.html
Ad 4) Na úradnej tabuli Stavebného úradu, ktorá sa nachádza priamo na titulke našej webovej stránky sú priebežne zverejňované informácie o stavebných povoleniach, kolaudačných povoleniach, územných rozhodnutiach a množstvo ďalších relevantných informácií o stavebnej činnosti v Dúbravke. Možno tam dohľadať zverejnené rozhodnutia až do roku 2015.


Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
24. október 2017

Vladimír Šulek

Myslím si, že by malo by existovať jedno centrálne webové miesto, kde sa zverejnenia informáce kandidátov na poslancov MČ, ich CV, programy, termíny možnosti stretnutia sa s nimi ich názory a komentáre a kde sa ich možno aj "virtuálne" pýtať.

Ďalej by malo byť úplne samozrejmé, že kandidáti na poslancov budú realizovať spoločné "okrúhle stoly", kde si občania môžu vypočuť ich názory, odpovede na otázky a to v argumentačnej konfrontácii navzájom.

Obe horeuvedené veci by v záujme pomoci orientácie občanov mal organizovať MÚ v spolupráci so starostom a kandidátmi. Tak ak je to zvykom v civilizovanejších krajinách. To má človek "gúgliť" poradom všetkých poslancov a hľadať o nich informácie a zisťovať kedy a či vôbec majú predvolebné strenutia a potom chodiť za každým zvlášť a pźtať sa ho ... ??

Programy na papieri, ak vôbec sú, sú veľmi nekonkrétne a netýkajú sa pálčivých veci ako sú napr. stavebná činnosť, flagrantné a neustále nedodržiavanie času stanoveného vo VZN 2/2015 v súvislosti s vyhradeným časom pohostinských prevádzok a tiež obmedzeným časom pre stavebnú činnosť a nečinnosť mestskej polície v týchto súvislostiach, atď.

Proste kde nie je vôľa, tam nie je cesta ...
Hlavne, že na predvolebnú "hAloween party" čas, priestor a prostriedky sú.

Ďakujem.
24. október 2017

Vladimír Šulek

Prepáčte, ešte si dovolím pre vysvetlenie doplniť nasledujúce:

Uvedomujem si, že teraz 4.11. ide o voľby do VÚC a smospráva obcí bude na rade "až" o rok. Tiež si uvedomujem, že úlohy a kompetencie VÚC majú odlišnosť od samosprávy obcí.
Kandidáti na poslancov však majú v programoch aj body, ktoré z úrovne VÚC ovplyvniť nebudú môcť a skôr ide o kompetencie mesta, či marginálne MČ, t.j. samosprávy MČ. Druhým dôvodom, je to že ma zaujímajú názory týchto ľudí napríklad aj na tie veci, čo som uviedol v mojej predchádzajúcej reakcii. O to viac, že časť z nich je aktuálnymi poslancami MČ a väčšina z nich bude zrejme kandidovať (aj) o rok vo voľbách do orgánov samospráv obcí.

Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania