Parkovisko Drobného 8-14

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Kristian 26. októbra 2017

Parkovisko Drobného 8 - 14 bolo práve premaľované, a prečíslované parkovacie miesta. Z celkového počtu 62 je vyhradených platených miest 36 boxov, takže je to viac ako 50% z celkovej kapacity parkoviska !!!! Moja otázka - ako je toto možné? Veď "normálnych" nevyhradených miest ostalo len 26. Odhliadnuc od toho - vyhradené miesto na parkovanie tu majú aj obyvatelia z ulíc Drobného (9-15) a Sekurisova.

Podľa bodu 1. Podmienok pre vyhradené parkovanie sa okrem iného uvádza že, užívateľ bude užívať vyhradené parkovacie miesto v súlade s vydaným povolením, inak sa dopúšťa priestupku podľa § 22c ods. 1 písm. a) cestného zákona, čo umožňuje uložiť pokutu do 330 EUR.
Máte vedomosť, že v boxoch neparkujú autá s ŠPZ na ktoré je box vydaný, ale väčšinou autá s ŠPZ mimo BA ?

05. december 2017

Odpoveď samosprávy

Cieľom mestskej časti je sprehľadniť vodorovné aj zvislé dopravné značenie, odstrániť nadbytočné a neplatné dopravné značenie a kumulovať vyhradené parkovacie miesta. Umožní to poskytnúť kompletný servis pre užívateľa, ušetriť mu náklady na vybudovanie parkovacieho miesta, dosiahnuť v parkovaní, ako i v označovaní boxov jednotnosť a aktuálnosť. V súlade s vyššie uvedeným Vám bude parkovacie miesto odovzdané do užívania vyznačené. Realizátorom a následne vlastníkom nového zvislého aj vodorovného dopravného značenia je mestská časť.
To sa týka aj parkoviska Drobného 8-14. MČ potvrdila len súčasný stav vyhradených parkovacích miest, ktorý tu vznikol v predchádzajúcom období.
Parkovisko Drobného 8-14 je verejné parkovisko, je súčasťou dopravného priestoru Drobného ulice a nie súčasťou bytových domov Drobného 8-14! MČ má právo vyhradiť parkovacie miesta pre obyvateľov v zámedzí tejto ulice.
Každý nájomca vyhradeného parkovacieho miesta je povinný odstavovať svoj automobil len na jemu vyhradenom boxe a zároveň mať viditeľne umiestnenú tabuľku s EČ a povolením MČ. Ak máte vedomosť, resp. podozrenie, môžte to nahlásiť na miestny úrad oddelenie územného rozvoja a životného prostredia, referát dopravy!


Ing. arch. Pavel Gašparovič,
vedúci oddelenia územného rozvoja a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania