Na piesku-Cyklotrasa, na ktorej ide naozaj o život

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Peter Oravec 15. júna 2013

Oficiálna a označená cyklotrasa, ktorá spája Ružnov a Vrakuňu po uliciach Mlynské luhy a Na piesku, je naozaj niečo. Stromy a kríky zasahujúce do cesty, neprehľadné ostré zákruty, samotná cesta rozbitá, krajnica v podstate neexistuje, vysoká hustota premávky. Rozhodne si nechcite tadeto skrátiť cestu na bicykli s deťmi. Tu ide naozaj o život. Vyberáte si medzi pádom a zranením na rozmlátenej krajnici alebo medzi pádom a zranením medzi autami. Mimochodom na poslednej fotke je vidno, že peniaze sú, ale na iné veci, na stavbu bigmegasupraboardu. Na to peniažky sú a nejaký úrad už razítečko priloží.

25. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, k Vášmu podnetu uvádzame:
Ide o prepojenie medzi Ružinovskou radiálou (od obratiska električiek) a projektovanou cyklotrasou MČ Vrakuňa (južnej časti Hradskej do Dvojkrížnej ul. k mostu cez Malý Dunaj). V územnom pláne mesta je táto trasa stanovená ako hlavná mestská cyklotrasa. Mestská časť Bratislava - Ružinov má v kompetencii budovanie vedľajších cyklotrás. Váš podnet sme zaslali na Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, poradcovi primátora pre cyklistickú dopravu.
Pokiaľ ide o vetvičky zasahujúce do cyklotrasy v úseku Ml. luhy - Na piesku, tieto pochádzajú zo stromov a kríkov, ktoré rastú na súkromných pozemkoch. Pre identifikáciu ich vlastníkov je potrebné si zaobstarať príslušné katastrálne mapy, v teréne od ulice Mlynské luhy až po hranicu s MČ Vrakuňa si zaznačiť miesta prerastania drevín a potom určiť konkrétne parcely a ich vlastníkov. Následne sa tieto osoby písomne vyzvú, aby v súlade s § 5 ods. 1a 9 VZN MČ Bratislava - Ružinov č. 1/2003 o dodržiavaní čistoty a poriadku odstránili prerastajúce konáre. Keďže ide o dlhšie trvajúci proces vybavovania tohto problému, nie je možné uviesť konkrétny termín jeho vyriešenia. V súčasnosti máme pripravené mapy a následne budeme pokračovať v práci v teréne.




Tatiana Baáriová, kancelárai starostu
25. jún 2013

Peter Oravec

Ďakujem za odpoveď.
Chcel by som iba spresniť, že už v súčasnosti je táto trasa označená ako cyklotrasa, a to zvislým značením.
V podnete išlo najmä o stav vozovky, resp. cyklotrasy vedenej na vozovke. Budem preto s napätím očakávať stanovisko Magistrátu a poradcu primátora.
08. júl 2013

sveto

tiež treba vyriešiť osvetlenie. siemens sa vyhovára že dane hrdzave lampy mu pod správu nepatria. cesta Na piesku je veľmi často využívaná pesimi a cyklistami, caka sa len kedy tu niekoho zabijú.
21. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

komunikácie III. triedy Mlynské Luhy a Na Piesku nie sú v správe Magistrátu hl. mesta, ale mestskej časti. Údržbu komunikácie a prícestnej zelene tak aby cesta bola prejazdná má zabezpečovať správca, teda Mestská časť Bratislava-Ružinov. Mestská organizácia STARZ má v správe evidenciu a značenie cyklotrás, nie správu a údržbu komunikácií.
Ak tvrdíte, že peniaze sú na iné veci, súhlasíme, ale tie peniaze nie sú mestskej časti ani mesta. Reklamné zariadenie financuje pravdepodobne súkromná spoločnosť. Povolenia na reklamná zariadenia, ktoré vydáva po viacerých súhlasoch miestny stavebný úrad stoja nejaké administratívne poplatky v zmysle zákona, ktoré sú príjmom rozpočtu samosprávy, a tie môže mestská časť použiť práve na údržbu komunikácií.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
11. júl 2014

Peter Oravec

Milé OPS,
čo je tu "v riešení"? Veď p. Papajčík jasne napísal, že s tým nič nebude robiť. Tak čo je "v riešení"?
Ďakujem.
27. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
09. september 2022

Peter Oravec

Dobrý deň,
ostatné vyjadrenie samosprávy k podnetu je z roku 2013, teda má už takmer desať rokov.
Prosím, je niečo nové pri riešení tohto podnetu?
11. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
23. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mrzí nás, že sme tento podnet ešte nevyriešili, ubezpečujeme Vás však, že na ňom pracujeme a o riešení vás budeme informovať.
Ďakujeme za trpezlivosť a za to, že nám pomáhate spraviť naše mesto krajším a lepším m(i)estom pre život.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. marec 2023

Peter Oravec

Dobrý deň,
neriešený, samosprávou ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
06. marec 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania