Chodník blokovaný autami

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Dominik 29. októbra 2017

Chodník cez trávnik je často blokovaný zaparkovanými autami a nedá sa tak naň dostať s invalidným vozíkom alebo detským kočíkom. Ide o dlhodobo neriešený problém, vznikajú tu konflikty, obyvatelia sa situáciu pokúšajú riešiť zaprataním miesta stavebným odpadom a pod.

Prosím kompetentných aby situáciu vyriešili. Podľa môjho názoru, ideálne riešenie by bolo osadenie fixnej parkovacej zábrany, ktorá nebude obmedzovať chodcov a kočíky.

31. október 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za podnet. Informáciu odstupujeme Mestskej polícii na častejšiu kontrolu.

MU Bratislava - Ružinov
31. október 2017

Dominik

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď.
Obávam sa však, že toto nie je riešenie situácie.

Mestská polícia sa v lokalite vyskytuje často a rozdáva "papuče" ako na bežiacom páse. Nakoľko sa však jedná o oblasť, v ktorej blízkosti sa nachádza veľa kancelársky centier, požiadavky na parkovanie sú tak vysoké, že akonáhle bude jedno auto odtiahnuté ("papuča" v tomto prípade iba zablokuje auto a chodník ostáva nepriechodný) do pár minút na dané miesto zaparkuje iné auto.
Odťah zle zaparkovaných áut navyše na Budovateľskej ulici často nie je možný, ulica je priúzka a autá zvyknú parkovať tak, že zaberajú veľa miesta, širšie vozidlá neprejdú.

Žiadam Vás preto o iné, funkčné riešenie problému a dovolím si opäť poukázať na možnosť osadenia jednoduchej zábrany.
25. január 2018

Andrej Shadura

01. marec 2018

Dominik

Situácia sa síce nezmenila, ale môj problém sa vyriešil! Kým kompetentní zástupcovia občanov (ne)urobili účinné opatrenia, môj dedko je už natoľko imobilný, že ani invalidný vozík nemôže používať. Bude ležať v posteli a svojím komplikovaným pohybom nebude obmedzovať parkujúce autá.
Nám ostatným, ktorí zatiaľ vieme používať končatiny a dokážeme preskočiť, podliezť či s námahou, ale predsa obísť, ostáva len tešiť sa aj z toho mála, tj. zanedbaného verejného priestoru Bratislavy.
09. október 2021

Helena

Overenie stavu podnetu - vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania