Stromy na Vajnorskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 18. júna 2013 Odoslané z mobilnej aplikácie

Bude sa s tymto konecne nieco robit?Korene stromov neuveritelne potrhali a ponadvihali asfalt aj obrubniky a hrozi tam aj nebezpecenstvo urazu.Pan Papajcik minuly rok informoval ze v roku 2013 sa to bude riesit ale zatial nic.

22. júl 2013

Miro

Podnet nerieseny.
12. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Magistrát - Oddelenie cestného hospodárstva spravuje prícestnú zeleň pri komunikáciách I., II. triedy a prejazdných úsekoch ciest. Ošetrenie zelene zabezpečuje podľa potreby a pridelených finančných prostriedkov.
Stromy, ktoré uvádzate, majú vydvihnuté korene a tým narúšajú chodník a obrubníky. Pri narušení koreňového systému stromu by mohlo dôjsť k odumretiu stromu. Rozšírenie štvorcov stromov nie je možné bez toho aby nezasahovali do jazdného pruhu komunikácie tiež to nie je možné z dôvodu nedostatku miesta na chodníku. Prípadné odstránenie koreňového systému, by si vyžiadalo aj zásah do povrchu vozovky, čo je finančne nákladný proces, a v tomto období to nevieme zrealizovať zo známeho dôvodu nedostatku finančných prostriedkov. Pokiaľ bude rozpočet na údržbu a revitalizáciu zelene a opravu komunikácií zásadne navýšený, budeme hľadať možnosti ako tento problém vyriešiť v rámci celého mesta.

Pravdepodobne takéto stanovisko bolo poskytnuté aj v minulosti a stále platí, že je takéto úpravy môžu byť realizované len na základe schválenia finančných prostriedkov v rozpočte poslancami mestského zastupiteľstva. V súčastnosti takáto položka v rozpočte nie je schválená a prioritou zostávajú opravy poškodených povrchov ciest (o.i. aj výtlkov). Žiaľ, neviem Vám sľúbiť, kedy budú opravované chodníky poškodené koreňmi stromov, pretože to nezávisí odo mňa, ako som už uviedol.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
23. august 2013

Miro

Neriešené a este aj dlho bude!
30. august 2013

Miro

Neviem ako to tu mam napisat ale podnet je nerieseny a aj z odpovede vyplyva ze peniaze na to nie su.
30. október 2021

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Teda minimálne jeho časť medzi Bajkalskou a Odbojárov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania