Neudržiavané ihrisko (Haanova 44)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
gabriela 08. novembra 2017

Toto detske ihrisko je zjavne dlhodobo neudrziavane a Petrzalka ho podla zoznamu VDI vo svojej sprave nema.
Je to ihrisko pri Lidli Furdekova/Mamateyova presnejsie Haanova44.

10. máj 2019

Anonymný užívateľ

vedeli by ste zrevitalizovat ihrisko popr ho ohradit. psickari na tomto mieste s velkou pravdepodobnostou psie vykaly nezbieraju. Ihrisko ma vybornu lokalitu, ale je v neudrziavanom stave zo strany mc.
23. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. O jeho doriešení Vás budeme informovať.


MÚ BA - Petržalka
07. október 2020

Eva

Dobry den, mohli by ste zabezpecit udrzbu tohto ihriska zahrnajucu pokosenie travy, opravu hojdaciek, v idealnom pripade aj premalovanie ci vymenu za novsie?
Dakujem.
02. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčasnosti prebieha postupná pasportizácia ihrísk s cieľom spracovať informačný materiál týkajúci sa stavu a umiestnenia športových ihrísk vo vlastníctve alebo v správe mestskej časti, ktorý by mal byť podkladom pri tvorbe návrhu koncepcie revitalizácie športových ihrísk. Po ukončení pasportizácie budeme vedieť potvrdiť presný počet „aktívnych” ihrísk vo vyhovujúcom / nevyhovujúcom stave a počet ihrísk, ktoré boli v minulosti uvedené do útlmu.

Mestská časť postupne revitalizuje existujúce verejné športové plochy, ktoré boli aj pred revitalizáciou „aktívnymi” ihriskami s rôznymi športovými zariadeniami (basketbalové koše, bránky, stĺpy na siete, atď.), avšak spolu s dopadovými plochami boli v nevyhovujúcom stave. Prioritou bude pokračovať v obnove aktívnych športovísk s ich následnou pravidelnou údržbou a až po ukončení uvedeného procesu zvážiť možnosti rozširovania počtu aktívnych ihrísk o ďalšie zo zoznamu neaktívnych športových plôch v tých lokalitách, kde bude o to záujem verejnosti.

Mestská časť postupuje rovnakým spôsobom aj pri revitalizácii verejných detských ihrísk/športovísk– cieľom je najskôr kompletne obnoviť všetky existujúce aktívne VDI v počte 55 a až potom môže byť v prípade záujmu aktívnych komunít a dostupných finančných zdrojov predmetom diskusie „oživenie“ ďalších VDI zo zoznamu pôvodných 150+, ktoré boli pred rokmi uvedené do útlmu.
V zmysle vyššie uvedeného revitalizácia predmetnej plochy nie je zatiaľ plánovaná.

Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? 2025

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania