Čas upratať (Jasovská ulice)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Moze prosim mestka cast zabezpecit upratanie ulic a verejnych priestorov? Fotografie su z Jasovskej ulice, ktora silne pripomina smetisko. Vie sa o tieto veci mestska cast postarat sama od seba, s urcitou pravidelnostou, pripadne vzdy ked sa vyskytne mimoriadna vec ako burka a podobne? Podobna situacia je takmer v celej Petrzalke.

13. november 2017

Odpoveď samosprávy

Na základe podnetu sme požiadali Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka o zabezpečenie vyčistenia ulice Jasovská 2-12, Turnianska 4.

mestská časť BA-Petržalka
28. január 2019

Martin z Jasovskej

Jasovská-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Chcel by som týmto podnetom požiadať o vyriešenie pretrvávajúceho problému u nás na Jasovskej ulici. Takýto neporiadok je na našej ulici neustále. Väčšina odpadu lieta po ulici s toho dôvodu, že pracovníci OLO a.s. nepravidelne vysypávajú smetné nádoby na papier a plasty. Potom sú kontajnery preplnené a papier a plasty padajú z kontajnerov na zem a lietajú spolu z hnijúcim lístím , ktoré tiež nikto neprišiel pohrabať po celej ulici. Momentálne je už ulica tak silne znečistená že pri akomkoľvek pohybe vetra dostane peší chodec do tváre nafúkanú kopu smetia alebo Vás trafí kartón po hlave. Niekedy som to hlásil na Zelenú linku VPS ale tá je zrušená tak som to nahlasoval už aj na Oddelenie životného prostredia MČ Petržalka kde mi odpísali že sa to pokúsia napraviť ale stále nič.Ďakujem.
28. január 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
aktualizovaný podnet bol preposlaný samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
17. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Čistotu pozemných komunikácií III. a IV. triedy zabezpečuje Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka. Podnet bol v čase svoje aktuálnosti vyriešený, momentálne je predmetná komunikácia vo vyhovujúcom stave (fotodokumentácia). Vzhľadom na pretrvávajúci problém upozorňujeme obyvateľov na porušovanie § 4 ods. 5 Všeobecne záväzného nariadenia č. 9/2019, ktorým sa mení a dopĺňa VZN mestskej časti Bratislava-Petržalka č. 2/2014 o dodržiavaní čistoty a poriadku, podľa ktorého zberné nádoby alebo kontajnery nesmú byť umiestnené na chodníku, okraji komunikácie, ani na inom verejnom priestranstve, okrem nevyhnutne potrebného času pred ich odvozom alebo vyprázdnením. Umiestnením nádob na triedený zber surovín dovnútra kontajnerového stanovišťa by sa celá situácia ohľadom znečisťovania širšieho okolia vyriešila.
K zabezpečovaniu týchto prevenčných opatrení mestská časť opakovane vyzývala príslušné správcovské spoločnosti, aby sa vecou zaoberali.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania