Reklamný cirkus

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Outdated 07. novembra 2017

Vždy keď do mesta "zavíta" cirkus, všade po stĺpoch nevkusne a hlavne nelegálne umiestni hromadu reklamných tabúľ. V posledných dňoch sa objavovali vo Vrakuni a Biskupiciach a zdá sa, že sa presúvajú do Lamača.
Je to už starý známy problém, ktorý sa roky ignoruje. Navyše cirkus obvykle mení každý týždeň miesto, takže aj keby sa začalo konať, nelegálnu reklamu medzi časom presunú inam.
Bolo by vhodné, keby sa mestské časti spojili, a bojovali proti týmto cirkusantským praktikám. Ideálne by bolo dať cirkusu mastnú pokutu a reklamu ihneď odstrániť, resp. zlikvidovať ako komunálny odpad, aby ju nemohli zavesiť inde. Keby som nechal na ulici kus kartónu, alebo nejakú inú haraburdu, tiež by sa ma nikto nepýtal, a vyhodil ju, takže likvidácia takýchto reklám je podľa mňa plne legálna.

08. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Kontaktovali sme majiteľa spomínaného cirkusu a žiadali odstránenie reklamných pútačov. Súhlasil a vykoná nápravu. Pekný deň

Mgr. Henrieta Dvorská
08. november 2017

Michal [email protected]

Žiaľ, väčšinu môjho podnetu ste odignorovali. Áno, reklamy sú už preč, ale nie z dobrej vôle cirkusu, ale preto, že sa presunuli do Lamača alebo kam. Tam si ich veselo povešali opäť a kým sa tam niekto dá k činom, zase sa presunú niekam inam. Keď k nám prídu o rok znovu, resp. iný cirkus, celý cyklus sa zopakuje. O tom bol môj podnet! Chcem aby s týmito drzými praktikami raz a navždy skončili.
Navyše na prichytenie použili lepiacu pásku, ktorú, ako inak, po sebe neodstránili a teraz špatí na stĺpoch. Ergo, tento podnet nie je možné považovať za vyriešený. Navyše tento podnet sa neviaže na žiadnu konkrétnu mestskú časť.
10. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Podnet sa viaže na mestskú časť Bratislava-Vrakuňa, preto žiadame o status vyriešený, keďže mestská časť podnikla možné kroky k vyriešeniu. Čo sa v konečnom dôsledku aj stalo. Za iné mestské časti nie je Vrakuňa zodpovedná. Ďakujeme.

Mgr. Henrieta Dvorská
10. november 2017

Outdated

Podnet sa viaže na mestskú časť Vrakuňa len preto, že je vždy nutné uviesť miesto podnetu, i keď sa vyťahuje na veľkú oblasť, ktorá zasahuje niekoľko mestských častí. Keby som ho dal na Kazanskú, alebo Dudvážsku, kde boli reklamy tiež, spadalo by to pod Podunajské Biskupice alebo pod magistrát.
Ako som už písal, mestská časť nemá žiadny podiel zásluhy na odstránení reklám, keďže by bola odstránená aj tak. Pripomína mi to tú rozprávku, v ktorej si kohút myslel, že jeho kikiríkanie spôsobovalo východ slnka.
Vzhľadom k tomu, že vznikol identický podnet pre Lamač, je jasné, že napriek tomu, že ste upovedomili cirkus o ich nelegálnych aktivitách, veselo v nich pokračujú a smejú sa nám do ksichtu, a vy mne tiež.
30. október 2018

Michal [email protected]

Cirkus je späť.
Ako obvykle, celé Biskupice a Vrakuňa sú zamorené nelegálnou reklamou. Kým však niekto niečo spraví, už bude dávno fuč, ako obvykle. Ostanú len stĺpy oblepené páskou.
PS: Všimnite si nápis na stĺpe, okolie je vraj monitorované. My ass.
02. november 2018

Vladimír Hebert

Cirkus má údajne nejaké povolenie za ktoré si mesto vypýtalo nejaký poplatok. Viete sa vyjadriť aj k tejto informácii?
02. november 2018

Hayduke

Vladimír Hebert, je to nezmysel, kontaktoval som miestne úrady, aj magistrát. Miestne úrady vraj s tým nič nemajú a z magistrátu mi odpísal samotný Nesrovnal, ževraj to riešia. Ale h***o riešia. Vedia, že cirkus tam bude mať reklamy len dočasne. Cca dva týždne. Takže keď si ich potom sám zloží, magistrát odpovie, že ich dal zložiť. Zožne si svoju slávu za niečo čo nespravil, a cirkus sa len presunie inam.
16. január 2022

Radka

Podnet je neaktuálny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania