Nepohrabané lístie v okoli parku na ul. Ľuda Zúbka - Dúbravka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Zuzana 08. novembra 2017

Dobry den,

v okoli parku na ulici Luda Zubka (Dubravka) je mnozstvo nepohrabaneho listia na chodnikoch aj na zelenych plochach. V mene vsetkych obyvatelov aj navstevnikov prilahleho okolia Vas ziadam o vycistenie parku a odpratanie listia este pred prichodom zimy ! Tento problem sa tu opakuje kazodorocne, listie tu ostava casto az do marca. Mokre a hnijuce listie je nebezpecne na chodnikoch (hrozi posmyknutie a uraz) a zneprijemnuje zivot pocas jesene a zimy vsetkym obyvatelom v celom okoli na chodnikoch aj na parkoviskach. V zaujme Miestneho úradu by mala byt kvalitna starostlivost o verejnú zeleň.

Vopred Vam dakujem

08. november 2017

Odpoveď samosprávy

Milá pani Zuzana, nemajte obavy, vieme ako sa starať o verejnú zeleň. Všetky dostupné kapacity v Dúbravke už niekoľko týždňov hrabú popadané lístie a tieto práce potrvajú ešte dosť dlho. Dennodenne ich môžete vidieť v teréne. Postupne bude uprataná celá Dúbravka. Nie je možné mať ihneď pohrabané naraz všetky plochy. Stromom opadávajú listy postupne a je bežné, že jeden je ešte olistený a vedľajší je už bez listov. Na mnohé miesta sa musíme preto aj opakovane vrátiť. Toto je tiež jedna prírodná stránka najzelenšieho sídliska v Bratislave.

Niektoré plochy ma na starosti naša mestská časť a niektoré zase magistrát, ktorý takisto informujeme pravidelne o situácii.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
07. december 2018

Zuzana

Neodhrabané lístie v parku na ul. Ľ.Zúbka

Dobrý deň, rada by som podala podnet na neodbhrabané lístie v parku na ul.Ľ.Zúbka. Začiatkom novembra bola prevedená čiastočná údržba parku, popadané lístie zo stromov bolo odpratané, ale zvyšok lístia, ktoré opadalo zo stromov počas novembra zostalo pod stromami, ale najmä na chodníkoch a na parkoviskách. Lístie vytvorilo v tomto daždivom období na chodníkoch jednu mazlavú, šmyklavú a hnijúcu masu, po ktorej denno denne chodia obyvatelia, hlavne starší ľudia a deti (v blízkosti je materská škola a DSS). Je to v prvom rade nebezpečné a aj neestetické, keď taký krasny park dlhodobo trpí na nedostatočnú starostlivosť. Ak napadá sneh, táto nebezpečnú hmotu už nebude možné odpratať. V mene obyvateľov Vás žiadam o vyčistenie danej lokality.
11. december 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Táto lokalita bola pohrabaná pred mesiacom, v novembri 2018.
V súčasnosti firma hrabe na uliciach Cabanova a Tranovského, a budú pokračovať smer stará Dúbravka, K.Adlera, Gallayova, Ožvoldíkova a potom smerom dolu až po Hanulovu a "skleník".

Až po dohrabaní celej Dúbravky sa vieme vrátiť na lokality, kde sme začínali a dočistiť čo napadalo medzitým.


Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania