Náhradná výsadba stromov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Juro 19. júna 2013

keď sa vyrúbalo vyše 400 stromov pre "športovo-relaxačné centrum" hotel Hilton na Trnavskej ceste, tak bolo povedané /citujem/ :

... v oboch mestských častiach /nové mesto a ružinov/ sa počíta s náhradnou výsadbou zelene. V Novom Meste by sa mohli nové stromy vysadiť na Riazanskej, Račianskej a Vajnorskej ulici. Keďže je však nedostatok voľných plôch pre náhradnú výsadbu, mesto ako investor bude musieť zaplatiť finančnú náhradu za stromy. Peniaze poputujú obom mestským častiam a využijú sa na údržbu verejnej zelene.

po 3 rokoch sa neinvestoval ani cent na údržbu dotknutého okolia. náhrada za výrub 400 stromov je 12 podlažný hotel. Chcem sa opýtať, načo sa minula finančná náhrada?

19. jún 2013

Miro

Na Riazanskej vysadili par stromov ktore su uz tri roky vysusene.Absolutne sa vykaslali na polievanie a MC Nove mesto s tym nic nerobi,myslim si ze by to mali kontrolovat a nie ze investor vysadi par stromov ale vobec ich nepolieva.Uz som dal podnet na tie stromy a bolo mi prislubene uz asi pred mesiacom ze budu nahradene.
19. jún 2013

Jaro B.

Na Slovensku je to tak. Musí nám stačiť logo "DoubleTree" by Hilton Bratislava. Výsmech.
24. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Na území Ružinova bolo vyrúbaných 30 stromov.
Ako náhradná výsadba bolo vysadených 43 stromov v rôznych ch lokalitách Ružinova - Súmračná, Listová, Svidnícka,
Vietnamská, Luhačovická, Wattova, Prešovská, Miletičova.
Finančná náhrada od hlavného mesta, resp. GIB bola vyše 14 700 eur sa použila na ďalšiu výsadbu, na ošetrovanie drevín (rezy, zalievky, odburinovanie).



Tatiana Baáriová, kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania