Dopravná situácia pri ZŠ Sokolíkova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Tomas Marek 14. novembra 2017

pri ZS Sokolikova v rannych hodinach je casto problem upchatej T krizovatky z dovodu zastavovania aut priamo v ceste alebo na jej kraji pri odprevadzani deti do skoly, zleho parkovania v krizovatke {bielu ciaru treba natiahnut este minimalne o 5m smerom na Talichovu, krizovatka je slabo prehladna}.
takisto na nedalekej krizovatke Sokolikova-Svantnerova sa otacaju vozidla priamo v krizovatke, cuvaju v krizovatke atd.
situacia sa opakuje denne a je rizikova, cakam, ze sa stane nejaka nehoda.
zaroven prilahle parkovisko je nezmyselne oznacene iba pre autobusy a nakladne auta. parkuju tam pritom hlavne osobne auta, casto aj dlhodobo.
je mozne zabezpecit prevychovu vodicov povedzme aktivnym hliadkovanim mestskej alebo statnej policie v kritickych casoch 7:15 - 8:10?

dakujem.

14. november 2017

cestár

Musíte počkať, buď na deň mobility alebo čas po prázdninách, vtedy sa vyroja mestskí policajti, tie kolebežky, čo im dalo mesto BA nestíhajú
15. november 2017

PRAVO REZIDENTA

humor stranou.. to co tam parkuju to je co za mag...v ved stoja v krizovatke neboja sa nahlasenia.. ved to musi niekto nahlasit...urcite zlta ciara by to napravila .. ale ako pozorujem mlade vodicky aj ta by bola asi iba na nic...chodievam tadial aj prednost nedaju a ked pre istotu pribrzdim a bliknem este sa osocuju..podnet podporujem, zltu ciaru urcite ...
15. november 2017

cestár

Miro, neviem koľko máte rokov, ale za komunistov malo mesto - správca komunikácií odťahovú službu, kde bola kompetencia správcu komunikácie pokiaľ motorové vozidlo bránilo bezpečnosti a plynulosti premávky, tvorilo prekážku, vozidlo dal odtiahnuť. Dnes, všetko privátne, polícia rieši auta nižšej triedy na väčšie nemá odvahu, čomu sa v mnohých prípadoch nečudujem, koľko áut stojí v v križovatkách, na priechodoch a nič sa nedeje, prípadne zisky idú do prívatnej sféry a samosprávam to vyhovuje.
15. november 2017

PRAVO REZIDENTA

chodil som do tej skoly...v 80tych rokoch....suhlasim co pisete ale je zakon a ten treba dodrziavat.. tiez som daval pondet na plachého vyjzd kde na oproti obrubniku parkuju auta a komplikuju vyjazd z uvedenej ulice ...verim ze ke bude tlak na riesenie tejto ulice bude aj riesenie...zlta ciara je zaciatok...snad
15. november 2017

somár rámos

Že žltá čiara!!!! ja sa pototo:),tu samí farboslepí
15. november 2017

PRAVO REZIDENTA

pre to telo....je tam biel a nepomaha.. zlta mozno ak nie ...davam navrh ten ramos tam postaviti
29. november 2017

Matej

Pri ZŠ pri Kríži je to ešte horšie, niektorý rodičia by najradšej odviezli dieťa autom priamo do triedy, stávajú tam v dvoch pruhoch vedla seba a hoci tam policajti niekedy sú, ešte som si okrem toho, že pustia deti cez prechod nič nevidel robiť.
10. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dopravnú situáciu v okolí ZŠ Sokolíkova sme už riešil viackrát s dopravným inšpektorátom KPZ a v dopravnej komisii Magistrátu. Výsledkom boli realizované spomaľovacie prahy pred priechodmi pre chodcov. Státie, resp. otáčanie automobilov v križovatke, podľa vyjadrení dopravného inžiniera z DI KPZ, sú riešené v zákone o cestnej premávke č. 8/2009, a to v §22 a 25. Vodiči sú povinný dodržiavať ustanovenia tohto zákona. Kontrolu vykonáva mestská alebo štátna polícia. Už sme viackrát žiadali mestskú políciu o zvýšenú pozornosť v tejto lokalite a v čase príchodu detí do školy.

Čo sa týka značky na parkovisku Pri zlatej lipe, dodatková tabuľa len dopĺňa hlavnú značku, že na parkovisku je možné parkovať aj autobusy a nákladné vozidlá. Je to jediné parkovisko v rámci mestskej časti, ktoré umožňuje odstavenie týchto automobilov, pretože je umiestnené mimo obytné územie. V prípade, žeby sme nevyhradili parkovanie pre nákladné autá a autobusy, mohlo by stať, že nám budú parkovať priamo v obytnom území.



Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
11. apríl 2018

U NAS TAKA OBYCAJ

takze ake je riesenie.. uz soferky zmenili svoje spravanie?.. napravou postacuje samosprave status vyriesenia podnetu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania