Prečo majú muzikanti obmedzený prístup do Starého Mesta?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Martin 20. júna 2013

Dobrý deň prajem,

som vedúci Čajovne v podzemí sídliacej v útrobách Zichyho paláca a rád by som sa poinformoval o tom ako to vlastne je s nariadením, ktoré zakazovalo akúkoľvek umeleckú činnosť a ambulantný predaj v pešej zóne. (zdroj.vedenie Zichyho paláca). Nenachádzam ho medzi prijatými nariadieniami vyvesenými na webstránke starého mesta, tak sa obraciam priamo na Vás. Pýtam sa pre umelcov hudobníkov, ktorí nám v pešej zóne preveľmi chýbajú lebo dodávali farbu do toho nášho srdca Bratislavy a o spestrení programu pre turistov ani nehovorím.
Ďakujem Vám vopred za poskytnutie informacii.

S pozdravom, Martin Jaroň

21. jún 2013

Martin

Po včerajšej okamžitej reakcii na podnet zo samosprávy a vedenia Zichyho paláca by som rád stiahol podnet.
Išlo o neporozumenie prípadu z mojej strany. Mal som neucelené informácie na základe ktorých som mal mylné domnienky. Tie som si včera po rozhovore s vedenim Zichyho paláca ozrejmil a celú situáciu prehodnotil.
Ďakujem portálu za skoré posunutie veci.
S pozdravom ,

Martin Jaroň
21. jún 2013

Admin Bratislava-západ

Podnet stiahnutý na žiadosť zadávateľa.
08. júl 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet, ktorý preverilo oddelenie kultúry. V septembri minulého roku schválili staromestskí poslanci nové znenie VZN o pouličných aktivitách. Ak chce umelec predvádzať svoje umenie v uliciach Starého Mesta, musí sa zaregistrovať na miestnom úrade. V takomto prípade môže na základe registrácie vykonávať pouličnú aktivitu najviac 7 dní v roku. Na dlhšie obdobie potrebuje umelec povolenie, ktoré vydáva komisia, ktorá sa zaoberá každou žiadosťou pouličného umelca osobitne.

Pouličné aktivity sú atrakciou pre turistov, ktorí navštívia Staré Mesto a mestská časť vytvára umelcom vhodné podmienky na výkon ich činnosti, napríklad nízkym poplatkom za registráciu. O motivácii vystupovať v Starom Meste svedčia aj štatistiky - k 8. júlu 2013 bolo na miestnom úrade vydaných 135 registrácií (na porovnanie k rovnakému dátumu minulého roka to bolo 72 povolení).

Platné VZN č. 6/2012 o pouličných aktivitách je riadne zverejnené na webovej stránke mestskej časti, v časti mestská časť - VZN.

S pozdravom,




Tomáš HALÁN
hovorca


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
Tel.: +421 2 5924 6245
Fax.: +421 2 5292 0003
Mobil: +421 902 051 743
e-mail: [email protected]

www.staremesto.sk
www.facebook.com/staremesto.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania