Kam s triedeným odpadom na Ľubovníkovej v DNV?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Uzavretý
meno
Ico Fedorko 20. novembra 2017

Doteraz to (ne)fungovalo tak, že do kontajnerových stojísk pre bytové domy boli pristavené kontajnery na triedený odpad, ktoré využívali aj obyvatelia okolitých rodinných domov. Nedávno sa prvé kontajnerové stojisko uzamklo. Následky tohto kroku teraz znášajú okolité stojiská, ktoré sú pravidelne preplnené a smetie sa váľa po okolí. Je iba otázkou času, kedy si aj ďalšie bytovky postavia svoje „klietky“ na odpad. Navyše hrozí, že aj stále preplnené kontajnery na Bystrickej poputujú do kontajnerového stojiska novovzniknutého bytového domu. A kam budú nosiť triedený odpad obyvatelia okolitých rodinných domov? Prečo nemajú vlastné stojiská? Pokosená tráva a popílené stromy končia na poli pri VW, v poslednej dobe pribúda aj stavebný odpad. My nechceme neporiadok a smetisko v okolí !!!

19. november 2017

Ico Fedorko

MČ DNV má evidenciu občanov, nemôže byť predsa problém zistiť, koľko ľudí žije v okolitých rodinných domoch, a poskytnúť pre nich kontajnery. Veď aj v iných častiach Bratislavy sú rodinné domy a dokázali nájsť miesta pre vlastné stojiská na separovaný odpad.
20. november 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, o probléme s triedeným odpadom na Ľubovníkovej vieme a v dohľadnej dobe bude zabezpečené nové stojisko s kontajnermi na papier, plasty a sklo pre rodinné domy. Tunajší úrad oslovil majiteľa pozemku, ktorý prichádza do úvahy na osadenie nového stojiska. Po získaní súhlasu majiteľa pozemku, čo máme už predjednané a prisľúbené, objednáme na OLO nové kontajnery.

Ing. Tatiana Ledényiová
referent výstavby a ŽP
MÚ DNV
22. november 2017

jajbolina

A čo tak preposlať tento podnet do OLO, veď teraz umiestňujú nové podzemené kontajnery. vyzerá to že je tam dostatok miesta na ich osadenie a zvýšila by sa aj kapacita, ktorá by bola určite vyššia ako klasické kontajnery na separovaný zber.
29. november 2017

Ico Fedorko

A čo dovtedy, než bude nové stojisko? Bude OLO vyprádňovať existujúce kontajnery častejšie, či si máme zvyknúť na Luník 9?
07. december 2017

Ico Fedorko

Len pripomínam kompetentným z MÚ DNV, že idú sviatky, v každej rodine bude odpad z darčekov, odpad z množstva potravín, a pod. V čase sviatkov sú prepchaté kontajnery a neporiadok okolo každoročne, aj keď počas roka to býva bez problémov. Takže teraz, keď už máme problémy mimo sviatkov sa očakáva EXTRÉMNY BORDEL.
27. február 2021

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

podnet uzatváram, nakoľko medzitým DNV prešla na vrecový zber separovaného odpadu v rodinných domoch.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania