Nedoriešená križovatka Bachova -Exnárova nespevnená plocha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Neriešený
meno
Jozef Horváth 29. novembra 2017

Bachova ul.je po rekonštrukcii/nový asfalt/. Odbočka na Exnárovu nie je doriešená. Chýba cca meter štvorcový pevnej plochy a zábrana,ktorá by znemožnila vozidlám jazdiť mimo križovatky. Dôsledok:znečistenie a poškodzovanie nového povrchu a blatistá časť Exnárovej pri č.8 a 10
Na tento problém som upozornil útvar životného prostredia 19.10.2017 mailom.
V súčastnosti sa situácia len zhoršuje.

29. november 2017

cestár

Pán Horváth, za súčasný stav sú zodpovedný nedisciplinovaní vodiči ale v prvom rade daný problém by mal bezodkladne riešiť a zodpovedať správca komunikácie, v tomto prípade mestská časť.
30. november 2017

Jozef Horváth

Čo to znamená? Kto správcu komunikácie upozorní,že to má napraviť? Z vášho stanoviska to nie je jasné. Pripadá mi to,akože my za to nemôžme,to niekto iný.
Som obyvateľ Ružinova už 51 rokov a je logické,že sa obraciam na náš úrad.
Verim,že zabezpečíte,aby správca kominikácie konal. Nedisciplinovaní vodiči budú vždy.
V tomto prípade ide hlavne o vozidlá OLO. Je to riešitelné le pevnou prekážkou.
Pekny deň prajem! Horváth
30. november 2017

Odkaz pre starostu

re: Jozef Horváth
Dobrý deň,
užívateľ cestár nereprezentuje MÚ Ružinov. Verím, že kompetentný pracovník samosprávy čoskoro vloží vyjadrenie.

S pozdravom
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
30. november 2017

cestár

Vážená pani Žurkinova, administrátorka portálu. Povedzte mi prosím Vás, kde som napísal, že reprezentujem MU Ružinov? Ja som sa snažil p. Horváthovi vysvetliť, že ním uvedený problém nedisciplinovaných vodičov má riešiť a je v kompetencii MU Ružinov, ktorý spravuje miestne komunikácie III. a IV. triedy, ktorý z titulu svojej funkcie má vykonávať kontrolnu činnosť na zverených komunikáciách a následne zistené nedostatky riešiť a odstraňovať. Samozrejme, že kontrola zverených miestných komuinkácií III. a IV. triedy sa nedá zrealizovať za deň ani týždeň. Myslím si, že práve preto tento portál vznikol, kde občania upozorňujú na zistené nedostatky a nečinnosť jednotlivých samospráv a príslušných organizácii, za čo by mali byť pracovníci jednotlivých mestských častí a magistrátu vďační a nie to brať osobne, tieto podnety občanov by im malio uľahčiť a urýchliť výkon ich funkcií. Či sa mýlim? Alebo tento portál vznikol na chválu samospráv, keď niečo vyriešia, aby sa občan radoval a jasal? Sledujem tento portál, len si prezrite v mnohých prípadoch na nekompetentné a alibistické stanoviská niektorých jednotlivých mestských častí a aj to, ako na podnety kašlú. Magistrát paušalne odpíše, predmet sme odstúpili na riešenie príslušnému oddeleniu a v mnohých prípadoch to ide do zabudnutia. Koľko podnetov vyraďujete ako neriešené? O čom to svedčí? Vo Vašich štatistikách uvedte aj percentuálne vyhodnotenie vyriešených a nevyriešených podnetov, priemerny počet dní od zverejnenia podnetu do jeho definitívneho vyriešenia. Tak napríklad, je normálne, že hlavné mesto má vyriešených 1 884 podnetov a až 2 730 nevyriešených podnetov? O čom to svedčí? Toto je vzťah a úcta k občanovi, ktorý je neustále atakovaný zvyšovaním daní a jednotlivých v mnohých prípadoch nezmyselných poplatkov a birokracie. Tu je občan zaujimavý len pred volbami, kde sa mu naslubuje a potom skutek utek. Ak je to tak ako sa mi snažíte nahovoriť, tak opodstatnenosť tohto portálu sa mi potom zdá byť zbytočná. Želám pekný deň.
30. november 2017

Jozef Horváth

Nebolo by jednoduchšie to vybaviť čo naskôr,aby sa nový povrch chodnika zbytočne neničil a blato neznepríjemňovalo život občanov Ružinova. Hlavne v zime,kedy blato a topiaci sa sneh vytvárajú klzkú masu.
Verím,že preto má slúžiť tento portál. Za ten čas,čo sa o tom diskutuje by dvaja pracovníci s malou mechanizaciou už aj zabudli,že to opravovali.
Dobrý večer Horváth
01. december 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za podnet. Lokalitu obhliadneme a nájdeme optimálne riešenie.

MU Bratislava - Ružinov
01. december 2017

Jozef Horváth

Za dostačujúce budem považovať pohlad na opravenú časť križovatky.
Verím,že to nebude dlho trvať. Ale vaše stanovisko je prvé čo dáva zmysel a ďakujem zaň,
Pekny deň!
Horváth
01. december 2017

Odkaz pre starostu

re: cestár
Dobrý deň,
máte pravdu, ospravedlňujem sa, môj komentár je nelogický. Skôr som nerozumela prečo ste to p. Horváthovi takto vysvetlovali a chcela som uviesť na správnu mieru to, že podnet bol MČ Ružinov zaslaný.

Každopádne, portál slúži na komunikáciu medzi samosprávami a občanmi. To aká tá komunikácia je stránka Odkazprestarostu.sk nevie ovplyvniť i keď sa snažíme zodpovedných pracovníkov samospráv vyzývať k čo najväčšej a najefektívnejšej odozve.

S pozdravom
Zuzana Žurkinová
06. december 2017

cestár

Vážená pani/slečna Žirková, Vaše ospravedlnenie prímam. Myslím si, že moje komentráre niektoré veci vysvetlujú bližšie tak, aby to občan pochopil a niekedy tá irónia vo vyjadreniach je podmienené v mnohých prípadoch na vyprovokovanie a konanie jednotlivých samospráv. Niekedy až žasnem, čo dokážu natárať a obalamútiť občana. V mnohých prípadoch nejde o konštruktívne riešenie, ale splnili sme si bod, odpovedali sme, ale že odpoveď je neodborná, neprofesionálna to už im je jedno, stačí keď občana zdierame na daniach. Keď už zdierajú, bez zodpovednosti, chceme my občania mať aj kvalitu.Dalo by sa písať na niekoľko strán, ale končím, ešte raz, ospravedlnenie akceptujem a pres takto by to malo byť v civilizovanej spoločnosti.Veľa úspechov v práci aj osobnom živote Vám želá cestár.
06. december 2017

Jozef Horváth

Ak budete ešte otálať,tak vozidlá poškodia aj stĺp verejného osvetlenia. Kolesá vizidiel ho míňajú len o centimetre.
Aby som nepôsobil ako lokálpatriot upozorňujem,že aj u ďalších dvoch križovatiek Bachovej a to s chodníkom ku knižnici a chodnikom A.Mráza je situácia rovnaká. Vozidla vytláčajú blato na nový asfaltový koberec Bachova
Horváth
06. december 2017

Jozef Horváth

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania